July 6, 2008

ari pertama di gerbang kebuhsanan

pagi tadi sampai arau..ptg g kanga cari powersupply pc sob..nyaris RAM hangus shot kot simpan xbtol
ni nk dftr subjek susun jadual dgn serabutnye ..la
umah sewa lak makcik tu leh tolak kt awek uitm gak..
babi..ktorg da booking dlu haish..kne cari len ah

arini mood ok..oli pn ok haha

apat spai sok..boasan!!

ni nk dftr sub ..chaloo

mishing her soo much..wuhu

July 4, 2008

saat kapal layarku terbang~~

nk xnk td big bos ckp jom gerak kedah..pegh arini baru jumaat beb..ala..nk xnk g je la
nnt ckp ah senk xdpt jumpe..mcmane eh

da makin dekat aku dgn arau skank da kul 2 baju hape bende pn aku amek pot lagi dgn lapa lg..tp tgk la kn mne tau sem ni bwk rezeki ke hahaha

nk kne cari lobang duit gak nie..haha

kesimpulan cuti nie-
  1. first time jamming dgn arep dan adik aku yg djh 6 (agak syahdu la malunye ahaha)
  2. dpat lepak kt ofis sapura tlg arep repair kom (dpt rojak je gaji ok la)
  3. jarang gle lepak cc cm dlu (besa la rumah wifi free24jam aha)
  4. klo nk cari spoket atau brg2 racing jgn pegi kdai hi-rev kt pkn lame nnt kne lecture
  5. jumpe sharun nizam(cup prix champ) pasang spoket arep je pn
  6. jgn pegi sing accesories klu xckup duit
  7. jln shot cut g taman cempaka
  8. air filter keta da kotor rupenye ak xtuka br td g dgn abh tuka
  9. nk basuh keta xbasuh2
  10. nk tuka tiubless tayar letak sabun haha bkn gris(cina ipoh gaden buat..slalu tgk pki gris?)
  11. nk tron tolong mk aku kt kdai makan die pagi2 xpenah tunai ahaa
  12. layan blog???

adeyh nk kne gerak la...xtau la xde wifi kt arau xde pc..xde keta pegh..blog xupdate la mcmane eh??

macamane???

~apat~jeb~sob~malam~penang~
cmne agaknye..aku nk proceed dip nie..bapak ah dgn condition bad semua..giler ak yg paling palat skang subsidi makan ah.ak da r cpt kopak xkan ari2 nk ngadap kedai makan makcik murah..haha..tunggah saja la labu~~nk masuk kelas repeat dgn bdk2 batch bawah..pegh cabaran baru..member baru mngkin..??harap2 lancar la..so ni shot list plan for dis becoming semester

  1. Join GPMS (cubaan untuk tidak melekakan diri) lgpn adi ckp da kautim tempat
  2. Booth untuk 'fes merdeka' uitm arau. juei tshirt lagi..xpn ikot plan asri juei tpup mlm bbok stage ejas artis Hotlink haha
  3. MALAM AKUSTIKA uitm..segala2 aku da tebayang..procedure semue..kalu jd ni apat dgn aku la pny pale..jd kot haha.
kdg2 setlist ni tolong aku gak dari rase bosan..arau ni hell full of boredom..so ade benda2 ni aku xla Tron penang ,alor setar tetiap minggu cari function..duit pn sev..walatoi~~xsemestinye jd en??at least la aku ade gak plan..ade la dari xde..jd ke x..xyah sembang lagi la haha

esok bukan selamanya~~



dari pagi ak dok pikir sal nk lek arau nieh~~ye la kolej da xdapat subsidi makan burn hampeh la..umah sewa pon alakadar je,dgn result da cm sayur busuk..uish ..igt nk lompat wat kos len ..pk2 lek gerak teros ah..huhu konon nk brubah..si amin 4flat coment aku kt fs das baek punyew siap ckp ak ni xdak ciri2 engineer dgn akhlak lagi haha siut btol kejujuran die..shotsem result ptg td da le cek..oli 3.86 kot aku lak 2flat ahaha terkilan gak xdapat skor lelok cm ak da janji kt die.same la cam sem lepas aku ancur gak die kukuh sekukuh2nya..xpe la..td senk kol ntah ape mimpi katenye nk jumpe kt gig kami sabtu nie heh arap2 leh la jpe die gig tu xkisah sgt..

July 2, 2008

semalam~~

semalam kua dgn arip jpe kt stadium dgn hasnul cdgnye..nk tgk final..haha
tp buang mase ah jap dgr anwar ibrahim nk tron stadium dgn kroninya..dan barisan pemimpin pembangkang dan tuan guru Nik Aziz..

mase MB naek ke sape2 pn ak bkn kesah sgt..ktorg lak stok sembang2 je berasap2 haha line depan lak org kuat pembangkang..tgk gaya jammed da dgn ktorg..tp pedulik ape kn haha..

kt sini ak dpt tengok 3 puak

-yg menurut
-yg mengkritik
-yg memikirkan

selaku puak yang memikir nie aku dgn arep kerjanya hanya nk dgr kosong..ye la kerajaan baru..nk tgk apa yg diorg ni nk bincangkan ..

hampa~~isu tipikal yg dibawa intro speech xpenah nk tuka since dari mini manjoi(acara seumpama ini bersama mb baru)

ye la xabes2 isu anwar dilayan terok di penjara..xabes nk citer sal barang da naek minyak da naek..come on la..bagi puak yg memikir ape yg kami harapkan untuk suapan malam itu adalh isu rizab kampung melayu..yg ilang hak dari melayu..em.

cetek..ucapan malam itu harus diselaraskan bagi memudahkan penerimaan semua pihak dari semua lapisan iq ,hanya api2 bangkangan yg diuar2kan sedangkan dorg yg memiliki dan mereka yang mentadbir..xabes2 tiada yg penting untuk aku mahupun siape2 saja yg dtg aritu ,ape yg dibincangkan semua sudah tahu..hanya lantang bersuara , rakyat diapi2kan dgn bangkangan dan kononnya ketidak adilan padhal kdudukan kita semakin dkakis..

saat tuan guru naek himpunan tgh padang yg asal nya hanya separuh bertambah berpusu2 pengikut dan peminat turun untuk mendengar lebh dekat..sedar~~keagungan ulama aku senyap ucapan dumulakan dengan memuji Allah..ditanya asal usul dan root terjadinya manusia teori adam dan bukan darwin termakan dan input adalah direct khusyuk..tenang suara tuan guru tiada bangkangan yg antang hanya seumpama majlis ilmu..tidak dicelakakannya seluruh parti hanya meminta balasan kepada yg berlaku tidak adil..amar maruf nahi mungkar..tuan guru lebih kepad majlis ilmu baru ada input!!tidak seperti sebelumnya..first time dgr depan2..hehe..kagum!!nampak tenang berisi ucapannya bebaloi juga..

tiada niat politik hanya aku je gatal buang mase pegi dgr..so pas abes asnul blanje nasi lemak..lek umah jap.amek sweater dan kunci kereta teros gerak kolek arep dgn zadil gerak gi mamak nasmir klebang tgk bola final!! haha spain menang..tp xpuas tgk mlam tu..lek lak

g jln2 usha kupu2 ke ..nk kaco goyang gak..pastu otw lek siap singgah umah haunted nk tgkp gmbr ak lak sah2 la goyang pengalaman lame pn xilang lagi..pastu asnul tuang minyak keta kanclku..ak anta zadil lek asnul dan arep ak lak lek laz ye la keta aku bawak..haha sok nk bgn awal faulted la..

esok mcm mane yea??

July 1, 2008

Bermula~~

Tahniah kepada diri aku sendiri!arus kebosanan ini aku tunggah idop-idop!
meniti hari kosong yang akhir membawa aku ke penghujung negara ke ceruk arau, kononnya menimba ilmu..berbekalkan bebelan yang sedang menghentam telinga aku teruskan menaip..sebagai topeng untuk tidak endahkan bait2 bebelan ibu ku

huhu..

tahniah sekali lagi~~

ayuh mulakan satu noktah!!