November 30, 2008

dua kupang dan budak jalanan itu

ak lepak dgn arep nk g jmpe customer repair laptop,

tyme aku parking dkt kawasan kdai a.k.a dkt2 satu kwsn perumahan ni,

tbe2 ada bdk dtg n mtk dua kupang dkt aku,ikt ati mmg boleh bg tp ak xnk bdk 2 terbiasa mcmtu

lgpn mk bpk die ade lg, keluarga pon sederhana bknnye daif, kurang didikan kot,

bdk dlm umor 5 taun..ak pon nk halo

tp arep bg duit..dgn niat ikhlas sambil doa pintu rezeki terbuka luas lg..amin..sahut aku dan arep sambil gelak2

tyme ktorg smpai umah customer nieh tbe2 ade pkcik dari seberang rumah a.k.a jiran customer ktorg dtg n tnye ktorg ni repair laptop ke..dan lps tnye2 sket die bg laptop die suh repair skali

so aku n arep dpt la 2 laptop...Alhamdulillah..

idup mati rezeki sume kt tgn ilahi sedar xsedar jgn kufur nikmat amin..beramal lah..
jgn lupe berterimakasih pada yg Maha Memberi..

lepas ni aku jmpe dak tu lagi..ak nk bg dua ratus kupang ne tau kot2 ak dapat 2ratus laptop satu hari ahahahahaha...

November 29, 2008

wisdom bout love..

Pujangga berkata:

"Lebih baik bercinta dan kecewa
daripda tidak merasa suka duka bercinta."



a.kadir jasin.blogspot.....

November 28, 2008

nk amek duit org mmg payah

last night im in the weakest condition ever i barely felt unconscious..maybe because of the all day travelling klebang to fairpark looking for the right Pc's for this bro..

brader=ak nk cari bajet pc gaming dalam 4ratus lbey full set P4 1.7 ghz

ktorg-=xdapat la full set modem leh la..

brader=ala lepas game fifa dgn red alert dah r ak nk bg ank aku maen

ktorg=460 la bang p4 2.6ghz onboard graphic 256 modem aje..ni kire bagus la harga market pon xcmni

brader=tapi aku kne angkat monitor lagi mouse keyboard..

ktorg=ok2 saya faham nnt ktorg usahakan..



usahakan...just for the sake of his standard two son..i wonder a mercedes owner..senior manager of a construction company wouldnt spend much for his son..saving gler bro!!!

aku yang saket ikot ati aku jgn arap aku nk wt la..semate2 nk untung 40-50 ringgit

btol ckap mk aku nk amek duit orang nie bkn senang..

November 26, 2008

Pakcik ROjak

semalam mkn pasembor di manjoi

tepi jlan

kt maple nie

dgn anak die

ak mkn xabis xmkn telur rebus sebijik yg die ltk dlm pasembor tu

ak xlarat sebenarnye

tyme die nk buang belen2 aku makan tu die ckp

asal xmkn telur..telur rejek(rosak) ke

ak ckp ak xmkn telur rebus

die nyata xpuas ati and ckp nape xbg member sbelah yakni member aku gak

ak senyap acuh xacuh

da lame ak pikir2 rupenye org yg susah cari duit cm die..sebiji telur pon rase rugi buang walaupun aku bayar tuk telur tu

hurm..tapi..walu apapunn pasembor die

BKN SEDAP PON!!!..mls aku nk g dah pasni ahahahhaha

November 24, 2008

nasi lemak and milo tabur..

they know how to said..they said Majlis fatwa should banned muslim from using the airplane to mecca for reason christian who invented it..as a response from majlis fatwa banned the yoga and they said that Malaysia should use multilanguage as a matter of unity and prosperity..

but do they know the idea of aeroplane itself came from a muslims who died in his trial flight??far2 away long ago before the wright christ brother founded it..and the idea of cross shaped of a plane is an adaption from bird and got nothing to do with christianity poor wright brother..i guess nobody read their full report..

the multilanguages its nothing wrong in the idea but whats the reason to baffled the tourist..is it enough of english..??english is a world language even in foreign school all over the world learn english to show unity and prosperity but use multilanguage??ahaha is it one??or multy prosperity multi-unity..even in a world cup final they don't use refferee from both team that vs eachother..that show a non buyer situation..thats why we used english i guess..i guess...

they asked to change name palace of justice to istana keadilan as a fact if the government show full respect of our nation official languages but i guess if that happen ..there will be 2 others language to be added in signboard to palace of justice..equality huh??ahahaha to show respect for other languages also..its happening though in other cases

or maybe..

let just be relevant and get rid of plolitics for a while ..lets sit back and enjoy a nice milo tabur and a plate of nasi lemak.. it seem everybody agreed in food..and everybody agreed there is nothing wrong hanging at mapley /mamak ahahaha

inspired from a.kadir jasin blog>

November 23, 2008

dari taiping to amerika.....mai sechewen~~ahaaha

obama??
tidak2..

haha iylia ayuni..
member YM..a.k.a member mktb

ak xtau la die yg g us ak lak yg jetlag

bjage mlm2 kco die YM2
ahaha
td YM die suh tlis sal die ahaha

slaku member yg jujur ak pon menaip..

10 things bout cik iylia

1-jujur
2-tabah kowt ahaha
3-risk taker
4-unpredictable
5-rajen
6-baek hati
7-ak xpnh lg la kne buatan jahat die-(die ckp lps nie die nk wat)
8-die nk jd NERD-( ak doakan die berjaya)
9-sorg yg bertungkus lumus-(ponteng kelas sbb assignment haaha no offence)
10-a survival to fit her enormous surrounding ( shes quite little though ahaha no offence)

sekian..



cik iylia nk aku tmbh terpaksa aku menaip lagi..tentang keistimewaan beliau
ape yang istimewa pasal beliau ialah...haha yg istimewanya...beliau

beliau seorg yg indiependen..serius dowh seyes..kalo ko bace a..komen2

sebentar di moshpit

lame gak la xfolo up gig sebulan lbey since the last time i returned home..

it's been a while

xfresh x-gig aahaha free dowl gi je la..met putut there

and lepak2king after moshing2

pancit..yup 3track je kot ahahaha

stamina da xde..

jumpe junior2 di mktb di dlm moshpit..sesi bersalaman ketika bergoyang2
ahahaha

haku puas ati dapat moshing sempena aku abes final..

walaupun sempat tgk bittersweet je aku puas..

mishing da moment while we are moshing2

ape aku dapat sakit belakang akibat menggapai selipar di lantai

ape aku belajar-ahaha gunalah sliper asadi mencengkam lebih baik!

aku serik berselipar ketika bergoyang2....

ak lega bekuan stress ini cair sedikit

salute to those true haters!!!

November 22, 2008

ralat yang teramat

mangsa kejadian kuda apat cedera

ini kuda apat, kuda apat banyak berjasa kt aku..kuda apat lah yang membolehkan aku ke reunion..dan kuda apatlah yang membolehkan aku ke kelas

baru2 ni moto ni kemalangan kecil..kecil kowt..cerita die aku keluar beli nasi lemak hujan gerimis
seorang diri pasalnya dak2 nie xnk kua nk2 lak ak yg plg lapa ak la kne kua..

ak pegi dan beli dgn jayanya..on the way lek ak leh lagi la jamah burger malaysia sebijik atas moto..sampai je kolej nmpk sobri nk ke dining..siap die depa tangan lagi tahan aku..xpe2 aku mengalah..die hulur duit sambil jual name persahabatan dan suh aku g bli kt die atas alasan alang2 ak da atas moto..

ak pn u turn la..gerak dgn jayanya dgn nasi lemak setgh dozen dlm bakul..nsb bek xde org thn tny 'bang nasi lemak satu' ahha...memang biadap la..skali nk kua peak hour

disinila bermula..momen tragis..tepi aku a.k.a lane moto yg asal ade 3skuter depan ak charade dpn skali awek skoot mantap gak ah pkai shirt shot sliv

pakcik keselamatan tu slamber badak jer jerit "adik!!!berhenti''

korg pikir la logik die tu yg dah berpangkat lagi tua xpasal2 je sume org brek dan menoleh ke arah beliau..ak pon dgn cuaknye kereta depan siap brek n balas stereng nk parking mkn lane aku..

nk ngelak kiri kanan moto yg pling shilakenye brek die melekat sekuat2 nye dan ak yg xpasal2 memang da cucuk rapat ni menghentam la bumper die..

cuak beb mudgard pecah,apat baru tuka tu stiker pn xmasuk lg..goyang gler aku terus aku tunduk angkat madgad tu lak lekat2kn kt tempat die ahaha dlm ati aku xdela nmpk cm eksiden kalo cover2 sket , gile ape peak hour tu berbakul2 org keluar..

ak pusing blkg tgk mke pak keselamatan tu aku geleng kepala dan angkat tgn ala2 'piiirahh' kt die,dgn gelabah nye die dtg ckp la kt aku die pgil minah skoot td sbb pkai short sliv sume..

WTF berbakul2 bdk2 kua pkai cetu

skali awek la bwk kete tu die pn kua..cun kowt dgn tgedik2 nye ckp 'eh awak langgar kite..' ptt la die benti dlm ati aku ckp die bkn student xamek pas lak tu..muda lagi

haish gelak2 cm xda ape tawu la ko kete

hasil cmpurtgn pak keselamatan2 yg len (yg aku rase xperlu) dorg sepakat panggil jbtn trafik

damn! ak mane ade lesen tp pikap nk tipu org kne cergas lgpn dorg ni guard je..

agaga ak pon wt2 la tempang jap tp saket kot..dapat tau awek yg aku langga tu bkn student die lak xamek pas pelawat ,sape punye salah??pak keselamatan la shilake..

ak ejas dgn pak keselamatan yg jeritannya membawa kpd kemalangan td, hai pakcik..dahla bdk tu xamek pas pelawat,waktu peak lak tu..tlg la sy cik kita sama2 payung uitm..cover set baru tuka tu(memang pon apat baru tuka)

erk2 dgn serba salahnya die ckp bleh2 tp ade kos tarik

ahahahaha rasuah le tu!!

satgi trafik dtg..die bisik kt pegawai trafi uitm..kod die tarik 20

memang ak ade 20 je pon..ah..dpt rm30 pn dah la ak pikir

yg shilakenye dgr je ak nk suap tros bg aku kerusi pasang kipas hala kt aku dalam blik guard tu..ceh layanan vip tu..

kt lua sob da standby..papehal kowt2 balak awek tu dtg nk serang ke ape ak lak mmg roger die ye la dah nasik lemak die dah la singgit je xpasal2 aku nk kne repair kalo x aku da rilek kenyang mkn n.lmk tyme tu..

soal siasat bermule..tnye mane lesen..dgn slamber aku ckp 'tgl kt blik td lupe amek pas fotostat utk nk wt stiker kenderaan pelajar' ahahahaha dorg makan kata2 aku tu..

sampai bab dorg nk saman cik adik td tu masuk lak pak keselamatan yg shilake tunggah nie jerit2 maki2 kt aku..haish xjd la yg lg dua org nie nk tarik duit kt aku..sebb yg sorg ni campur tgn...hebat2..xpe ak pon xmelayang duit..untuk fail report ak tipu no bilik..ak bg no bilik air ahahaha..dahla milikan motor aku tunggah je ckp aku punye moto malas nk pjg cite..skali die tnye no plat daa..haram aku nk igt..

ak pon dok tropong2 skali ak terpetik no plat moto sob memang jauh gile la dari no plat moto apat ahaha satgi kne maki ''hai moto ko pon xigt ke..''

dgn wajah riak slamber 'ntah la sya da lupe la pkcik..trauma'

ahahaha ak ketawa gila2 dlm ati..aiseh hampir kantoi

satgi ak kua ajak setel lua je la..tiba mase tgh berbincang neh dtg lah sorg mamat jambu nieh tgh jogging..bro apa cer..nk je aku maki nyebok xtentu pasal skali die balak bdk aku langgar tu..haa.nk jd citer lak bdk pompuan tu dtg nk kasik makan kt dia...agaknya die ni binatang peliharaan pompuan tu kot..kne anta mkn bg mkn sume ahahaha

polite gle die sembang konon2 slalu nmpk ak lepak lua la dgn dak2 NR..dah mmg ak NR pon tp ak mls lyn sbb ak tgh fokus ikt tali rapia dkt mudgard tu..ye ah..xkn nk masuk kolej xde mad guard bpk segan gile kang kne cop moto drag lak..sob je lyn2

kesudahannya balak die yg konon2 gentle tu pon support kos repair..ala bli je ak gk yg pasang..
laz2 kne hantar kdai gak pasang ketet giler skru die..

aha jelajah pekan arau cari bengkel xda mudguard tu mcm gmbr kt ats..jgn kata arau nk kua uitm pon ak segan

apat la sdeyh baru tu die tuka dekat 2ratus masuk cover baru..tp die ckp ganti yg rosak je die ok..xda kaki gak la die 2-3 hari..ak lg gabra..dhla ak tumpang moto die

ahahahaha duit aku selamat itu yg pasti.,

ahaha ni semua sebab pak gard shilake tu!!

sbb xthn dak tu amek pas
kalo x aku mesti xsatu lane dgn keta tu

yg paling
BENGAP SAPE SUH JERIT AMEK NO PLAT MOTO DAHLA!!!

ak tersempak dgn awek tu 2-3 hari pastu berhenti amek pas pelawat ahahaha agknye nk masuk bg mknn kt bntg peliharaan die lg kowt..seyes ak tensyen..hahaha
balak die ok kot..dgn aku pastu...


ah-ha hell mauntech

stepping out of the line
berpanas


hari last aku dalam baris untuk latihan ko-Q kadet Bomba, 1 sem loreng yg perit,kem dan kayak..3sem penoh dgn hentakan kaki ahahaha

ah-ha lepas ni xde dah latihan cmni, maknanya tiada kawad kaki dan baris disiplin untuk petang jumaat dan byk lg agaga

saja kenang lek..saat pembebasan..

Teori Rm5 to a kaya raya part 2

ahaha ade kol da...org tempat aku gak..nak2 musuh ketat family aku..

kelaka dow punye ramai org asal die gak yang jd ktorg nye customer

ak xbyk ckp trus anta arep je

cas la mainboard rosak..gile ape ram128 ddr..nk2 lak mainboard p4 antik suda xdak di pasaran

itupn nk suh sumbat wireless receiver..adoi makcik..

ahahaha kelaka dorg amat kelaka ahhahhahhahah arini aku gelak besar!!!

modal berbalik servis bertukar tangan

November 19, 2008

Teori Rm5 to a kaya raya

contoh Rm5



bkn ape pon td pinjam duit mak aku Rm5,nk kua poket kosong,..kebetulan mak aku pon dah nk lek kg..

so gerak dgn arep..nk bawak keta bahan api xtertanggung so naek kuda arep saja la..

selepas berbuah fikiran dalam stgh jam..decide nk wat flyer

maka tersebutlah kisah ktorg pon g cc n konon2 nye design arep da ade..

belek2 skali tertinggal kt pc umah die..ahaha..so jd la cm bdk skola design2 lek kt cc tu pkai microsoft word haha..

pastu print..

kos------->Print Rm1.30 (including kos online jap)
->Photostat-Rm1(20keping)
->Gam-Rm0.30
->Duit udara-Rm1.20

adela baki sket..

pkai duit aku semua nie, arep pon da pokai..

pastu g kt ATM Masjid Biru (lokasi student kua duit) tampal kt situ haha mampos la korg nk ckp ape ak bkn tampal iklan minyak lintah, dan tidak lupa tampal di stesen2 bas terpilih..

gerak gi KAMSIS(kolej kediaman kot) poli ungku omar..igt nk tampal dekat2 koperasi dorg skali pak guard suh jumpe dorg punye kepala..ak duk lua la segan nk masuk..arep pon dgn lancangnya goreng kaw2 lah org atasan KAMSIS tu..petikan ayat beliau

"ini promosi untuk politeknik semenanjung barat,tjuan nk bantu student ni puan.. memandangkan cuti semester and cuti skolah"

ahahaha Puan siap mintak 5 salinan pastu suh tampal kt pak guard hebat jugak..

jln2 kt greentown square nk cari port2 dak2 kolej area tu seri ayu ke kdai mkn jpj tu ke..skali nmpk skuad era avanza daaaa...dekat Kolej Taj pusing2 igt nk bg flyer kt situ hak2
malas lak tgk sume cm riang semacam je

n port last menampal dekat flat biru and bomba..naek umah makan2 hee lapa dow dari pagi xmenjamah


TEORI DIE-Arep la ckp Rm5 ni leh jd 5ratus 5Ribu dan juta2 ahaha

so tgk lah..dlm bape2 arinie..bercambah ke x..

November 18, 2008

i see snow

haha a few moment ago i got a chance la..to watch snow fall even it is not a winter yet
ala bknnye live sgt pon
just a courtesy of a friend

cik Ilyia skang kt us huhu

webcam

sayu gak la..tingin dow..nk g stadi sane ahaha g melancong xsame dengan duk sane blaja..

kne ade aim la xleh da cmni je..

ahaha..hurm...

November 17, 2008




ini kasot converse yg da barai..pakai da dekat satu sem.. ini la pun kasot kawad ini lah kasot futsal inilah yg ke kelas..tp belum sampai seru aku nk tuka..sebab aku ni bkn jenis cepat nk sambar barang..lgpn kasut ni aku sayang

berkabung

ada satu petang
agak damai
tapi kurang menyenangkan
rasa bagai bukan mati hidup kembali
tapi jatuh dan terpijak diri sendiri

hari ini saat masa gambar ini ditambil
sebelum final lagi rasenye

3org la
dikalangan rakan2 gak
dpt tau yang PTPTN digantung

alamtnye sesak xsudah la

memang environment petang tu sorrow
and stressfull

xturun padang maen bola
dan xberbuat apa2

bermusik

ini Rm20 hasil kutipan bersama untuk sesi jamming kali itu..selepasnya final exam yang bru habis tadi

paper physic..

hopefully la pasni akan ada sesi jamming lagi..

setlist xigt dah la

lagu biase2 je tapi ade try entersandman yg xjd ahaha

November 4, 2008

guarantee

some says go into something that can guarantee you
not
what you guarantee can do..

this mean a person isn't able to be consistent in what ever they guarantee there's a proof
for me..maybe

a -system- is something that 'enable' us enable into something, and guarantee you

in a fact you are ask to do something that you don't like, that can guarantee you

should or shouldn't you against it?

in me if an immature act and think may force or influence to 'against'

this what 'less thinker do' but 'smart thinker' will do it

there is other alternative to expand your rebellious in doing the thing you against(dislike)

just think about it..

a wisdom to share- a friend of mine were ask to do petroleum engineering yet he can do it even he have no clue in it.. he study and learn even that is not his interest..

but that is what his father guarantee him a place in PETRONAS..

even that is happening right now he enjoy living himself out ..without distraction of his studies

a conclusion- you are not surrounded 24/7 by the path you choose even you dislike it
what you need is to think an alternative to breach the path and live in your world you manage. a path is a path even it is hard.. it got nothing to do with how you going to live it.

November 2, 2008

suasana itu kembali

exam dtg lagi
sick and tired of the system
HELL MAUNTECH!

hope there will be a turning point..

bosan~~ that is what i can conclude right now

seng is on with his new clothing label-taiping mali punye

car_odd clothing

huhu suda jadi designer da...

hee langkah bijak..

sebijak kanak2 dumex