November 19, 2008

Teori Rm5 to a kaya raya

contoh Rm5



bkn ape pon td pinjam duit mak aku Rm5,nk kua poket kosong,..kebetulan mak aku pon dah nk lek kg..

so gerak dgn arep..nk bawak keta bahan api xtertanggung so naek kuda arep saja la..

selepas berbuah fikiran dalam stgh jam..decide nk wat flyer

maka tersebutlah kisah ktorg pon g cc n konon2 nye design arep da ade..

belek2 skali tertinggal kt pc umah die..ahaha..so jd la cm bdk skola design2 lek kt cc tu pkai microsoft word haha..

pastu print..

kos------->Print Rm1.30 (including kos online jap)
->Photostat-Rm1(20keping)
->Gam-Rm0.30
->Duit udara-Rm1.20

adela baki sket..

pkai duit aku semua nie, arep pon da pokai..

pastu g kt ATM Masjid Biru (lokasi student kua duit) tampal kt situ haha mampos la korg nk ckp ape ak bkn tampal iklan minyak lintah, dan tidak lupa tampal di stesen2 bas terpilih..

gerak gi KAMSIS(kolej kediaman kot) poli ungku omar..igt nk tampal dekat2 koperasi dorg skali pak guard suh jumpe dorg punye kepala..ak duk lua la segan nk masuk..arep pon dgn lancangnya goreng kaw2 lah org atasan KAMSIS tu..petikan ayat beliau

"ini promosi untuk politeknik semenanjung barat,tjuan nk bantu student ni puan.. memandangkan cuti semester and cuti skolah"

ahahaha Puan siap mintak 5 salinan pastu suh tampal kt pak guard hebat jugak..

jln2 kt greentown square nk cari port2 dak2 kolej area tu seri ayu ke kdai mkn jpj tu ke..skali nmpk skuad era avanza daaaa...dekat Kolej Taj pusing2 igt nk bg flyer kt situ hak2
malas lak tgk sume cm riang semacam je

n port last menampal dekat flat biru and bomba..naek umah makan2 hee lapa dow dari pagi xmenjamah


TEORI DIE-Arep la ckp Rm5 ni leh jd 5ratus 5Ribu dan juta2 ahaha

so tgk lah..dlm bape2 arinie..bercambah ke x..

1 comment:

ierahoshin said...

sikit2..lama jadi bukit..

kalu budak busines..,
g nie..
higher risk,higher return,
hahaha