December 30, 2009

comolot bumper-post frust

knape yea...


tarik handbrake kete leh jalan..


knape yea??


saye bawak auto juga


die pn kancil auto..


tapi die pkai kangaroo bar alaaaaaa yg bumper besi dpn tu


kereta aku comey je basic abes wa cakap lu..


bukan keta cari gaduh pn


knapa yea??



slambak je die tunggah kete aku?


kereta die nk sondol2 ngorat kereta aku ke???mcm kucing jantan dan betina


nk kate ak terpikat dgn caranya?? ohh tiidak..jauhh skali


mungkin aku xcedera


tapi hati aku parah...


cat terkopak mungkin sekangkang kera


tapi yg terluka mcm kne tuba...


aduh ni sbb nk anta seliper ke?



tapi aku bkn org jht2 nk mintak duit pau..ak nk mintak duit cat bumper je


tapi apesal ko plak org susah yg bangsat org miskin


ade hati lggr kereta aku


ahahahaha..


sbb nk anta seliper..


member pnye pasal..tapi aku pelik



aduh dapat duit on rm80 je



koyak poket~~


nasib baek ko nampak miskin!!! nasib baek aku mmg lembut hati!!!


ahah



aduh~

December 25, 2009

post ketinggalan


family day yg agak mendebar dan meruntuhkan jiwa

melihat anak2 bomba yg meletup2 hotnye


ahaha


tapi family come first



shoot bukit merah
shoot kampung
shoot ipoh


utara-selatan-utara aduyy~~ MLS NK CITE BYK

ni ak cilok kt blog adik aku



FAMILY DAY!!




nk komen


komen kt page sini


ahahaha jgn lupe tekan button back

December 24, 2009

mood tenang

skang tgh buru mood tenang


sbb kdg2 jiwa serabut kepala kusut kita lupe nk cari ketenangan


kita sibuk nk setelkan masalh2 tu dulu..


skang ak da ade twitter lah!!!!


ini bukan nk bagi aku tenang ini sbb aku ngade2 nk buat


http://twitter.com/jebronckhorst


kadang2 da serabut dah saket baru kita nk igt tuhan kn??


bila kita kehilangan???


aduhhhhhh~~~~



kalo lah aku ade dalam suite hotel nam belas bintang..

ekon sejuk katil empuk

tv besor

makanan byk...ade p.a lagi..


fuuuuh...


jakuzi..


memang tarbaek...


ape brg lepak pantai,lepak hutan


panas2 rosak kulit


ahahahahahaha...






p/s kalau dapat naek bukit mesti puas ati gile ade kt puncak,,tapi skang jogging baru 4 minit kaki sudah lenguh ahahaha

December 12, 2009

die cinta hatiku maafkan aku mira

die hadir..walaupun dalam bayangan


walaupun dalam mimpi je



tapi xkisah lah


sebab aku tau..


die memang gah dikalangan kastanya


kelasnya yg tinggi..


keagungan nya yang sampai sekarang dikenang..


sape xkenal die dari generasi ke 4..


buat aku xtdo malam memikirkan helah untuk mencari duit wang hantarannya


tapi aku tau mungkin ni emas yang harus aku biarkan berlalu di depan hidungku tanpa aku memgang walau sedikit


oh xtdo malam aku!mengkaji dan menjadi stalker asal usulmu


c..i..v..i...c EF 91 the 4th generation..

ak igt ko ni enjin kelas stenderd..tp sbnrnye masuk dlm b-type tuh! meroyan aku..


dengan enjin b16-vtec...

1.6L 158 hp (118 kW)


aku tekedu..!menatap wajhmu di youtube


vtec ni bai..brg rare ...


yg frustnya!!




4riban je!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


knape aku sengkek hari ni


dan kenapa bapak aku pilih wira aeroback juge~~!


isk! sedeyh sgt amat..


enon ko bli la leh aku tumpang..


isk..sori cik mira 660L2 ku..hari ni aku mengagumi beliau..


tapi esok aku tetap bersamamu itu hakikat


aku dan kau tetap bersama..walaupun hnye 660 cc..


kita akan kekal tenang di jalan raye


jgn risau aku xjual ko untuk dia..


ko pn ak xabes byr lagi..


p/s tribute to her!!+(

http://www.youtube.com/watch?v=uF8t_PUbIqI

December 11, 2009

gaduh jiran-post kurang hajar

ok, mule2 die gaduh mulut..


lepas tu tangan die nk naek kt mak aku


xkn nk bia je beb..ak sentap tangan die


xkesah la ak kuang haja skali pn..elok ak nk hayun je


die pn blah..


ak amek lajak..ala2 mcm nk lompat dalam pasir dekat olimpik tu



ak lari2 lajuuuuuuuuu..ak terajang stall die sambil terbang



pegh terbalik dgn aku dgn stall2 die..abes periuk kari die bersepah



naseb bek xde org....kdai da nk tutup kalau x org cop ak mencapap..a.k.a xde mrauh fight makcik yg da menopause..walaupun die mmg kuang haja



makcik tu takut tgk aku... die blah...biarkn kdai die xbekemas..sambil hempas kusi..



ok bgn2 dari jatuh..memang aku segan..segan giler



tapi bile sedar yg aku br bgn dari tido...


trus segan tu hilang..


pegh ..naek adrenalin jap...






ngee~~

December 6, 2009

burst day-post berbaur serius

so what can i conclude for the past 20 years?

sori lah..kawan2 aku xmcm kwn2 korg nk selebret birthday2 nie..

kawan2 ak xde tergedik2 nk bg hadiah mcm kwn2 korg..

member2 ak sume sempoi..ak xigt bday dorg dorg xigt bday aku

thing goes as simple as it should..

lepak2 sudah..

sampai hadiah birthday pn aku dapat fine cut sekotak itu sahaja! hahaha!! memang sempoi la cayya la non the only present for this year



kalo tanye ibu aku..jwpn nye cukup simple

"spttnye angah yg bg ibu adiah sbb bela angah sampai besar ceni"


hahaha!!



selebret pe jadahnye..


arini lepak2 mcm biasa lah..


cume g function jap joget lambak kt smpg pulai haha!


pegh..ak tgk je la..ak pn folo2 je..tapi band yg maen tu dasat la..catchy je , ak mcm nk naek maen lagu tipe-x atas tu haha



pastu tgk bola....n sodok bola pakai kayu lak..kt chandan



lame xhangout lame sampai 2-3 pagi..dgn member2 gelak huha2,



dulu zaman baru nk up..bleyh la g merate2...zaman lpk pn time cuti sem,



tgk member perform kt club, join bdk maen motor, join gaduh2 dgn dak2 kt uitm(i hate those fucking nerdy basterds) zaman nganjing brader2 askar tgh rollcall, nganjing bapuk kt polo, isap okok kt KTM , mkn besar kt dataran, jamming tour satu ipoh,cari gig merate tempat, cari port lepak rare yg xsesak,tgk bola pg2, konvoi kete round2 carik hantu,short filming etc2~~



skang selow dah bai...lpk pn dgn adk bradik member dekat2



fak gler uitm..ah~..tapi



nape selowwww



sbb ak da tua!



ak kne seriyes beb,xde mau lah buat hal budak2..mencarut huha xtentu pasal



ahahahaha!



sial lame xsnook..ilang bisa..





p/s- ak xtau bape puluh wish bday ak kt facebook..tp kalo korg pn tgk notification je..it means a lot...a lot more than a lot!!!..thanks fellow mates...yg sms lagi..korg memang tarbaek la.. for ibu abah..thanks a lot, you don't need to wish or give me anything..im supposed to do so..haha



Thanks To Allah for enable me to be myself..guide me to the lane i should be..with your guidance , friends as angel...may i long live enough to realise my faulty, to enhanced the opportunity i had, to make my parents happy and to cherish my life as it should be..







Alhamdulillah for the sweet and sour 20 years sigh it is surely deeps...going to left all the bad moment behind..

December 3, 2009

soalan khusus kpd ali (bkn nama sebenar)

ali suke berbangge2 dgn kebolehan neo cps beliau..

pada suatu pagi di waktu org2 kerajaan dan staff2 swasta kluar mengulat, breakfast..(mane de kerajaan/swasta buat mkn pagi lunch hour ade la)


beliau bercerita kemampuan beliau mengacah2 vios di highway, bagaimana beliau begitu cekap memintas dan angkuh memotong,


maka akibat daya tahan telinga ak yg kurg dgn keangkuhan cerita2 kereta yg pada hakikatnya bapa beliau hadiahkn itu ..terdetik hati aku nie untuk mengecilkan ego beliau

hingga jatuh ke lubang taik..eh silap lubang cacing..,


sambil menghirup asap rokok dunhill fine cut(ceyyy anak org kaye)








gua dgn muke separe hangin tnye...

"bai, cps ni kn kalo bkk awal lagi jimat minyak en?"

ha..haah jimat minyak,

"dorg kte vtec dgn cps ni lbeyh kurg en?"

eyh laen kot..cps, cps la..

"dorg kate same dgn vtec..tp campro mmg dah ade eh patern nie?die wat mcmmane eh?cam vtec ke mcm vvti yg xde pkai cam lift"

aa.....

"eh ko tau sal neo R3 cps?ade lagi ke?"

xtau lak ade ke?

"yg rally pnye neo tu 2.0 kn?"

eh ade ke 2.0 neo..mane ade

"rim neo bape inci?"(tyme ak tnye nie, member yg duk sbelah ak dah tunduk2 tahan gelak)

ntah xpnh ukur lak aku hahaha (gelak nk cover bodoh)





hahahahahahaha
gua gelak besar bai!

kalo korg tau sal cps,vtec korg tau la yg jawapan2 die ni bodo2 belake





fakta 1~~
-cam profile switching nie, akan berfungsi pada rpm sekitar 3800, kerana binatang ini jika di bukak pada awal2 memng kedarah minyak lagi pun bak kate bapak aku neo ni set tinggi sbb ecu die nt maybe akan bengong sbb kejap2 rendah kejap2 tinggi,lagi pun pemanduan stended adlah 35k-42k rpm so xgne on awal2, vtec pn set tinggi


fakta 2~~
cps nie mmg dikenali sbg adik beradik vtec..tp setakat nie xpnh lak ak test side by side,dorg kate function lbey kurg..tapi neo rpm 3800 die terus tendang high cam,


fakta 3~~
satu-satunya neo 2.0 xsilap aku aku ade dengar org cter, yg gah gile2 dapat international pnye rally no 4 ke 3 ntah..dorg kate neo tu pkai enjin 2.0 bkn stenderd..ni fakta kukuh

fakta 4~~
vvti -toyota
vtec-honda
saiz rim xkn korg xtau kot



sekian..haha xpuas ati?

nk test tnye aku sal kancil?l2 l5 l9???

tnye la...





hahahahahahah!!!

November 30, 2009

emel saye berbau excel

bkn excellent


gano excel jauh skali


minuman isotonik excel? lagi merepek


tapi ak nk cite sal microsoft excel


ak baru nk buat rajin suh customer emel file yg berformat xls lps ofis hour ke emel aku..


igt nk buat kt umah



tapi..





lepas abes je extract..



select program to open with?


ape??


ak xde microsoft ofis!


baru ak sedar



xeducated lgsg lptop ak nieh!





xeducated!!!tidak mempunyai ciri2 basic untuk dibawa ke kuliah mahupn pembentangan tender2 kerajaan, inikan pula untuk dibawa bersembang dgn pljr2 uitm,ipta2 dan kolej2 swasta,



nk xnk kne download open office je lah..



p/s-ape barang ofis..laptop ni teman sepermainan, tempat buang stress hahaha!! kaulah ratu hatiku

November 22, 2009

gila xbest

xbest gile rase senak kt dada




penah rase kn??





berat gle....

November 19, 2009

stesen minyak dan mat bangla

bangla tu name die amid..die keje shell

tu pn aku tgk name tag die

siang die keje carwash blkg shell, malam die kije jage pam

kalo bos die malas bos die suh die jage konter

amid bln pose lepas pnh kantoi minum teh ais dgn aku tyme aku nk byr duit cuci kete

pada pukul 9 pagi haha!



okeyyy ak bkn nk cter sal die...



semalam malam ak nk isi minyak...
depan aku ramai org



dari jauh aku nampak sorg brader dtg mencelah

pkai helmet dengan sweater..g kt konter

dgn slamber dan agak lincah..

campak duit syiling dan bgtau no pam...

beransur laju..




amid terkial2 mengira..duit syiling...

dongak ke arah aku dan bagtau rm2.40.. okeyy!

sambil bg greenlite kt brader tadi..suh fill tank..



org laen terpinga2 dgn tindakan brader tadi..sambil terkumat kamit mulut
dan mimik muke yg tidak puas ati



oke








ak xnk cakap pape sbb aku pn pnh jadik cm brader tadi

hahaha!



p/s-sendiri mau igt..la..nsb bek bawak moto..haha

November 18, 2009

input

bila nk start sembang ade input nie


hari2 sembang bende bodo je


kalo pandai xape


"apecer?xkije ke ?"


nasib baek la cuti


tyme cuti nie


baru rancaksembang kan


alah budak2 ipt standard la..abes exam baru leh online lepas sangap..


usha ayat sinis...blah la..tgk aku mcm ape je..


ceyh asal sembang je nk sembang sal paper..


best dapat lek umah, mkn mak masak...apa la itu la ini la..








tau la aku on je facebook!

tapi xde la sampai aku xkeje kn!?





tau la korg tyme kelas xleh bkk FB

jgn la pelik lak ak seari suntuk online




bayar bil internet mahal kot kompeni nie..
xkn nk membazir..


haha..


p/s bak kate org penang = toksah dok buat terok ! bnd biasa la ni..

November 16, 2009

my business byble

there's a few principle that i learn...today
in doing business..



-business person does not need capital:- a real business person grow their own capital that's need loans


-profit is a must:-a business will never be declared if there's no profit (event a cent).

-pity means nothing:- a business is consider unholy if there's pity involved.

-assets only know how to grows:-if an asset is valued down, then it is not an asset its a liability get rid of it,

-money is to exchanged not spent:-money is an object same as other things that got value , so exchanged it for the right values,

-lying is a skill:- skill needs money, skill is considered as part of service, when you feel like lying make sure it turns into money

-customer first:-of course....after they banked in the money!a person is consider as a customer when they pay!

-confident come with guts:-even you are 80percent sure with the facts,make sure the customer are 110percent believe in your words!

-commonsense is never a syllabus:- commonsense come with high state of tolerating, far away journey that has no ending! and of course with a lot of wrong steps..


-after the profit ,consider everything is done:- after you get the full payment , it is done! all track back of anything is a processing fee.


-first channel network can negotiate with all the principle above! only first channel network!
:-means closest friend,siblings and family they are your root network..










banyak lagi tapi ni je yg aku tuntut..dengan insiden arini...
mcm ramai org ckp

"skill comes with a lot of mistakes"

sial, arini betul2 teruji..!

November 8, 2009

member saye bercinta

kalo call mesti behenti , jawab gayut xbenti2


walaupun tgh bawak laju2 nak potong lori..


aksi si pembonceng menyangap je lah mcm nk sambar hendel sendiri bawak..


xpe lah..aku xmcm tu..


sape lah aku


kah3 !


org becinte ni timing mesti laen, kadang


gile geli!


org laen tgk meluat...tapi dorg rase dorg mcm belakon dalam citer


"a walk to remeber"


romantik beb!!!!





p/s alah dah name awek..sendiri mau igt la....kalo aku dalam 500daysofsummer ak nk jadi awek yg at the beginning, ati sgt kentel!

November 6, 2009

duit makan

mcm biasa la ak tlg kt kdai makan bos ak,


pegi agak awal la stended kerja kerajaan..nk lap pinggan lagi..mcm2 lagi la ..


ah... kalo ade kelapangan memang selalu sgt tlg kt kdai makan nie..


dah lame sket buat kije ak lapar...ak pn makan la,


"haish ko nie..gaji bagi, makan pn free, org laen g keje duit makan asing2, nk g keje makan dlu kt umah bawak bekal ke," penuh sinis dan mendalam terus dari mulut bos aku..


"nk wat cmne , kt rumah pn xde org wat sarapan" balas aku penuh sopan...


tapi jawapan aku disahut bunyi cengkerik..tokey ak berpikir dgn dalam2 dan beransur pergi sambung kerja beliau..












p/s-bos kdai makan tersebut ibu aku..itu kedai beliau..

October 27, 2009

kenapa kancil?


kancil nie lambang kesederhanaan...


kancil ni jimat...


kancil kecik...


kire org xckp la org bawak kancil ni blagak menayang kereta...


org ckp kereta affordable..mknenye boley beli sendiri..


sparepart murah...


rim pn xbesar sgt...haha


kalo buat salah org xckp "kete je besar tapi otak bodo"


kalo trun dkt parking ipt org xckp "kete bapak beli , boley tahan la"


org xkomplen kalo isi 95 "eih bodo ke ape kete baru isi 97,bli kete mhl2 minyak murah"


org xkomen lebih2 mcm "kete ko ni mahal lebeih , ekon xsejuk, power window rosak"


org xhangin ckp "bodo punye anak org kaye, naek kete mcm kura2, kuang aja! kerek"


org pn xtakot nk kawan ..cer kalo aku bawak evo x, agak2 plg koman pn org cop ak blagak..


ak leh meninggi diri basuh kete luar -dalam-vakuum dkt car wash dgn hanye rm 8..haha


full tank baru 40 je..leh oneway perlis-singapore


sesuai dgn ape jua gaya anda, ke pasar, lepak mapley,g kije, jalan2...


laju?alah ko bwak ferrari pn..dlm town blom tentu dapat cecah 120...jamm same jeh..


side parking skali belok je..mane maen undur2 ngee~~


kalo convert pn xsampai bape riban je...tu pn org da salute...


kalo satria org compare dgn satria gti..satria neo dgn cps...mahal2..cecah 160 pn org xheran..sbb kalo xdpt 160 xbebaloi(aku tujukan pada ko! haha sbb ko bangga2 sgt smlm kn tjuk gambar meter160)


kancil cucuk camry 140 pn org da kagum haha kalo ak tunjuk bukti 160 hah! lagi dorg kagom


kancil bunyi blow off valve ..org da pandang...


kalo blown off pon 3ribu sudah boleh salin balik..


kancil stakat rush kejap je da ilang , tarik 130 pn bape saat je celah2 mivec, vtec , biasa lah abang2 vtec jaga..xkn nk bagi evo polis makan sek2 kancil nie..da jauuuuuh kancil ilang , baru lah abang2 vtec, mivec nie bagi evo polis makan asap...

sbb tu polis kejar bdk2 neo stenderd yang gah dgn skirting,spoiler kilang nie jeh..


sgt seronok bila dapat acah viva


haha..kancil2 pn..mata "mira" bkn kancil2 baru nieh..enjin pon salin jepon mali..


a must have car..




"enjoy smoll (small)"





p/s-alah..ada duet boli keto baru jugak huhu...

October 12, 2009

maaf yea kalau..

"maaf lah~ kalau saya yang salah tadi"


teliti ayat diatas

nampak macam cubaan berbaik2 kn??

nampak mcam kita bertolak ansur kn??



okay lah..


baca betol2 dalam intonasi dan gaya yg berubah2












boleh jadi ayat yang kerek..sinis dan mendalam



jadik?


gune di tempat yg sepatutnye

haha!

October 4, 2009

jangan2 die ye x?

hee


aku xde potential ke??


biasa la die punye paper lagi banyak..steady je bawak..


hehehe


maybe potential energy die leabey..aku ni x..


hehehehe..


biasala....


elaun kerajaan bagi..boleyh la bahagia2..


jalan2...


joli2..


ala..


dulu..aku lebeh lagila dari tu..


hahaha


tapi skang seloow..














sellow gak la..












kene seriyes gak nk idup kan?






tapi ibu kne tunggu la..



xlame..





sbb kne bebel ley menanah gak..

September 24, 2009

rayyaer


apat balik kije penat2..

ko ni serabut je pat xde awek ke?(kak long)

hmm..bla2..(bercerita panjang)

akak dlu pn pnh kecewakan laki..sampai skang die xkawen,nak2 plak satu ofis dgn laki akak..

ah~~ ko pn same je...!


hee..

.......................................................................................................................................................


kdg2 bile ajak konvoi berayae dgn cousin2 ke rumah sdare mare di kampung

rase berat nk tinggal umah and malas..berjln dgn baju melayu di raya pertama..

tapi...

it feels good bile salam dgn org tua2 yg kdg2 kite rase mcm xkenal

but they still remember your name..and say's..

"ni anak kamarul zaman yang no 2 kn..ifwat...dah besar dah..""

actually they know you from the age where you can't even speak out your own name..

but we tend to ignored and not to know..

lets join the festive..keluar bersalam-salaman,kunjung mengunjung..

salam eid..

cherish the day...cherish yourself..

with full humble forgiveness i seek..blessing i pray ..

maaf zahir batin..

jeb's and family



p/s at least xlah sayur sgt mcm raye tahun lepas

http://jebronckhorst.blogspot.com/2008/10/raya-yang-sayur.html

September 11, 2009

sang kancil dan encik ron95


penjimatan maksimum dorg cakap la...


lebih kilometer..


aku pakai kereta..korg naek ape pn xpe lah..kalo korg da stat tuang minyak duit sendiri korg rase lah..


tapi ron 95 memang haram xjimat..menjahanamkan mileage dan hayat enjin


hakikatnye..die ganti minyak murah yg kaler merah dlu tu..jadi kaler kuning..dgn formula ron95


ceh! ade detergent..nk tipu org kampung..nk tipu budak2 hingusan yg bawak keta mak bapak konon minyak bagus..


minyak standard yg kite duk tuang hari2 nieh naekkan..


aku bawak kancil auto 660..tahun 96 kot..baru je masuk enjin baru..


jadik dalam tempoh pantang enjin nie..


agak2 kagum gak dengan ron 97 dgn isian RM10(harga lama) leh dapat 127 km..


tapi dgn ron 95 nieh isian rm 10 leh dapat 93km je..da abes sesak touch pin


haha ak berani estimate sbb enjin aku nie..memang pure suci..just beralih dari 97 ke 95


ate try le pulak bhp 95 syntetic 2x dgn dua kali additif..(bace dgn intonasi iklan)


dengan isian rm10 dan pemboleh ubah dimalarkan gaya pemanduan harian..


haha! 70 kilo pn aku da gayat..kne isik lek..xcm ron92 bhp..lagik jimat..bhp nieh memang ske improvise minyak murah..


hee

keta abah aku pn mengalami ralat kilometer +rm20..dari bajet asal dgn ron 95..

aku peka sangat dgn kereta aku..yg paling ralat combustion punye pressure leh rase xngam dan kasar..pikap nk start pn xde sgt..enjin lambat gile panas pagi2 (sebab time test keta aku memang basic giler standard modi baru xde ralat lah..)..

member ak cakap knocking die pn rase..bagus ke tu?ak xfaham sgt ape die cakap..tapi xbagus la..enjin baru kot!!tapi pikap memang lemas la..rase mcm ade passengger tambah sorg

shell Vpower dulu mantap giler teknologi tablet dalam minyak cecair..memang puas ati kalo full tank 1 liter rm 2.80 pn aku sanggup isi full..tapi dah xde la lak! dlu isi vpower jalan hiway jimat giler2..padan dgn harga..mahal..


apa laga ???


woi org kampong! mogok la jom mcm dlu..!!jom2!!


semak kadar ron minimum kereta korg



dak2 LC sume xde beran lagi ron95...vibrate jelas terase..ngee~~


tensyen2~~~


kalo baru pkai sehari boley la cakap "eh xde pape beza pn"


lemau le yong~~


cuba try test tgk..


p/s risking the rate of your engine for the sake of environment..or for the sake of the idea of oil price mark up..


ni semua provokasi!!


tanye presiden peniaga minyak m'sia pn die ngaku..

"ini hanya menggantikan minyak murah ron92 disamping kenaikan harga minyak ron97 yg laen hanya propaganda tidak lebih dari itu,itu sahaja pengguna perlu tahu"


ceis~~

September 4, 2009

lagu..

dulu ingat nk buat lagu nie senang..

kreng2 petik gitar asal sedap jadik lagu..

tapi lame2 da kawan dgn gitar nie...

sedar x sedar chord progression, harmonic scaling, makin lame kan..kne tau gak..

ade gitar akustik..nak kne gitar karen nk maen riff2 blues...

ade gitar karen nak kne bli gadget plak..nk maen ala2 shoegaze..

sume sebab nk blaja..

minat nak blaja..nk pegi kelas xdapat la

kelas wajib pon xpegi nk gi kelas gitar memang mangkor le ..









kalo lah aku blaja math ceni kn syok.. bak kate orang2 tua..blajo pn masuk jew..

September 3, 2009

kentel!

recess...pegi tangga blkg ofis




ketuk kotak morley's soft pack 14's



bakar...




sedut...



hembus..



asap bekepul2..




mat..ko xpuasa ke wahai sahabat?ak brtnye..



ak xmakan lagi arini..die jawab..



dalam hati..kentel mamat nieh..wat muke xbersalah..



die lapar?.pegi drive thru...




yea cik nk oder ape?


bagi..ni satu..bla2..sekian..


nak tambah ape2 lagi cik?

.

..


.....


okok batang ade??



adoy..



kentel ati ko nie mat...!







#kental.

September 1, 2009

aku projek?

being oneself is a lot tougher than being someone else..

when works come to its peak...it shows the real tension and depressed..

being me..left me no choice others than "chalooo"

and i hereby conclude




money..is the key of stable..


education is the key of arrogant


promotion get ur rank higher


scroll make yourself noticeable...


anger make yourself uglier


higher rank lower sense of humor..




sape tau format surat ke hadapan baginda sultan perak?

aku nk satu copy..

sape mau buat evaluation charity dinner?

pasal aku da malas

sape tau tutup akaun ?

sebab bukan aku yg bukak

sape mau audit income pekerja?

sebab aku hari ni aku jadi boss




xnk jadi kuli dah haha!!












gampang..





p/s-aku mau budak akaun nk jadi suketeri@ setaiusaha @kerani @tukang taip @tukang key in @ tukang survey @ tukang jaga duit @ tukang karut

da bosan..aku fak akaun!

August 31, 2009

August 27, 2009

tenang

tenang oh air di kali

mudik hulu mudik ke hilir

cari arus xkunjung tiba

tapi esok

belum tentu ada..


(the last facebook notes-wednesday)


"she's in a deep pain..well ktorg satu family da prepare for everything, do come..,she needs everything to hold on..."

-friday 1211pm

"she's gone..al-fatihah...allahyarhamah da pegi dengan tenang,bekalkan beliau dengan doa2 semoga beliau dapat mengharunginya"

-saturday 0245am

"yen, datang tahlil malam nie, ajak kawan2..mane ko?"

-saturday 1821pm




al-fatihah
23.7.1991-15.8.2009



the day you were gone..will never be paste in my mind..it was a shock..i know you were always there...hey~~


rest in peace please

August 21, 2009

sejuk

hari ini sejuk giler

xtau kenapa




tapi last2 tyme tdo



baru aku sedar




aku demam..



xde selsema yea harap maklum...

August 19, 2009

paid







baru2 ni aku ade beli heli Rc so..lepak2 dgn a few client.. they ask me if iam into flying rc craft so cakap la minat gak heli tp aku pkai battery je blum up jadi nitro..

so then they somehow bleh citer sal farmer kt japan pkai heli pegi.. meracun tanaman cool en??


nk bli kt atok satu haha!!


client=If a rice farmer can afford a remote controlled helicopter he's getting paid too much.

jeb=And if a CEO runs a corporation into the ground he's definitely not being paid enough.

partner= Right, cause that's how it works, right? Pay me or fuck you? Like a pirate


haha then encik jasni said=haha the payment full nt sy byr ikut quotation ala kautim2 la...

hampeh!






August 16, 2009

15 benda

dari kecik sampai besar yg aku xkasik org tahu..kalo dah tahu tu kire kantoi lah..

1-dari kecik memang da berangan nk maen instrument, slalu tiru gaya radhi strum gitar tyme ak kecik2 dlu padahal gitar pn xde lg time tu..n minat drum tp xpnh pgg pn kalo ad dpn mate, skrg dah jadi vokalis band sendiri lagi kelakar

2-mase adik aku yg paling bongsu lahir..aku agak dingin dgn berita tu..haha dah besar laen citer lak..

3-akan elakkan mendengar lagu2 yg ramai orang dengar..ntah xtau nape tapi bnd tu jadi naturally

4-sangat alah pada perempuan..kalo br jumpe or br nk lepak skali..agak xsuke..bkn pemalu tapi mcm malas...haha

5-xsuke ade byk brg same pada satu masa..contoh belt 3 jenis , beg sampai 2 3, sume serba satu..kasut,sliper, beg , jam..yg attire shirt sume tu xleh la nk sepasang je..kn?

6-dah ade plan hidup stat dari darjah 4..tapi skang agak tersasar..tapi target nk masuk mrsm tu lepas..target nk masuk UTP xdapat haha! aku target kot nk g utp dari kecik..

7-gaduh dgn jabatan math uitm sebab lecturer aku gay dan aku tau skandal die, mentang2 muke die jambu lecturer pompuan pun same naek support die..haaaaak tuih!

8-penah drift naek moto (xsengaje) dpn pagar uitm nk elak pompuan mane ntah lintas jalan.. yg stylo nye aku xjatuh..dan ade budak bisik2 "pegh naseb baek brader ni cekap kalo x dua2 dah meniarap atas tar" haha nk citer pn xboleh sbb nt member aku xkasik pinjam moto dah..huu

9-minat psikologi, dan admin, bussines(ak xske engineering)..tapi aku memang admire field perhotelan..mungkin tu gak sebab aku suke masak..hahaha

10-sangat bertolak ansur , menjaga hati dan cepat kesian..rase bersalah..huhu ikut trait sape pn xtahu lah..itu pasal bisnes xley nk kaye

11-menjadi sangat pasif dan pendiam dalam persekitaraan baru , aku bkn jnis yg first move la... ak playsafe saja lah kalo xde crowd sendiri..bkn kecut ke ape tapi ak mcm malas..


12-ada syarikat berlesen dari SSM entitled- radikal tech,dah 1tahun lebih baru pagi tadi nk upgrade service pegi buat baju korporat (segan lah gi kerja luar attire xfit)..haha muke itulah s/u muke itulah akaun manager muke itulah technician muke itu lah juga antar2 flyer..ktorg buat event management gak..tapi itu under production house..apa lagi promote2!!


13-hati aku kering..jgn nk touching2,jgn nk bg signal..sbb aku xkan faham..jgn sindir2 jgn sinis2 direct saja...nnt aku tersalah translate maybe respon aku akan jadi amat bodoh


14-member rapat boleh bilang pakai jari, dari kecik sampai besor..yg laen tu kalo dorg cakap aku besfren dorg aku xleh nk watpe lah..


15-bagi aku rm seribu senafas je boleh abeskan...aku boros gak tapi xnampak kt mane pegi duit tu..so xnampak sgt la aku boros..tu yang kecik2 tyme skolah kt mktb sanggup ikat perut xmakan pakai duit ibu abah bagi sebab nk bli cd offspring, smashmouth and weezer..



so aku tagged
-enon
-syaza
-zati
-iera oshin
-dll.....

August 15, 2009

keterbukaan!!


kadang2 sifat keterbukaan yg semakin terbuka


menjadikan kita kurang bertamadun..


apabila benda yg xsepatutnya di sepatutkan..dan di war2 kn


do you find this picture offensive??



seorang ibu digerai makan..bila kluar iklan minah2 gedik maen go kart..dan bercerita pasal bulan2..


si anak lelaki yg berumur 4 tahun bertanya "mama ni iklan apa?" kuat2 dan didengar oleh satu kedai..yg rata2 nya sedang melahap..


si ibu.."haish..gn bising la org nk makan" mengelak untuk menawab soalan tadi..
"macam kak ina punye" sahut kanak2 tadi...

kakaknye terkedu..yg ketika itu sedang makan (mungkin die berasa bangga atau segan korg rase?)





pakcik disebelah meja pn lantas berdiskusi

"bila sume orang konon2nya open minded hal dalam spenda pn boleh masuk iklan..."

"belum hal dalam kelambu lagi, mcm iklan kayuhan bertenaga tu" sahut panel kedua..

"itu la kadang2 keterbukaan buat kita jadi xbertamadun, benda yg xpatut expose di expose"





aku senyap tersenyum dan berfikir..btol ke ape dorg cakap nie??

member aku cakap "senyap udah..wat bodo je.. biase la tu"


mungkin ini cara rakan ak berfikir ni cara org bertamadun berfikir...







p/s seminar pengiklanan ajar "mesej mesti fits untuk semua peringkat umur dan skop pelanggan"iklan xsepatutnya membuat kita berfikir dua kali..

August 11, 2009

gadis sakura dan hospital ipoh

lately i've been sneaking out of my boundaries..sneaking g tgk ko la

ini semua gara2 gadis sakura yg terlantar saket di hospital..

kalau ak xanta atok ke neurosurgeri klinik aritu..mungkin aku xpnh tau yg gadis sakura

adalah pelanggan tetap yg termenung tgk tv setiap hari rabu..dpn tmpt mnunggu tu

yea..rabu adalah hari kte tgk wayang...tp die untuk appoinment

kakak in law die bgtau die xla terok juz kne amek air tulang blkg untuk ape ntah..

ak mengelamun je byk..ape yg aku pk..die saket!!

ak xckp byk...ak xsbut lgsg pasal saket bile keluar atau mesej die..

tapi die pucat...minggu lepas die pengsan dan koma..

and i dun hev da guts..to face this..

btol kdg2 ape yg kita kejar xdapat..

mintak2 die sehat..

xsemua novel cintan berakhir dgn happy ending kn..

skang ak xrase idup aku mcm dalam novel dah...

kebetulan ke bnd nie???












bgn la...ko ckp nk dtg tgk aku..kn... dlu ko gelak dgr citer aku dgn oli kn... ko ckp ak jiwang.. abes ni cter ko cter ape lak..ko suh aku move on kn..tp nape ko cmnie.. idup nie kdg2 xbest...


asyik melungkup je aku nie..kn??sial betol!!!



p/s cd lie on dorothy tu...ko pnye

August 10, 2009

bila terikat

mereka mahukan lagu rock kangkang


aku kata aku xmahu..kenapa tidak lagu oldies ala2 the beatles


line up x tight.. so..kne ikut vokalis..die kureng bahasa inggeris


oke..xape la bukan line up aku pn...lgpn terikat dgn vokalis ini



jadi hasilnya aku tambah titik hitam dalam showmanships aku sbg saorang performers..


bila diingat balik..akan pejam mate dalam2 dan cakap haish!!! segan giler..!!


key pada performance yg mantap adalah vokalis yg terbaek..!!!


nk kne tebus balek nie!!!!!!


mmg xbyk show aku maen tp xperlulah everytime kite naek stage..kita kena jadi the first time kn??


aku pegang kata2 ini..


"naek stage kne rase mcm rockstar! baru leh tight maen"


ini kalo aku sorg rase mcm rockstar..xrase mcm aku nie gipang lak kn??


bila sume org sua muka pada drummer aku sorg yg nk jual muka xngam la...


hahaha


aku malu!!!!!





p/s bunyi mcm bodoh tapi kdg2 kne bgtau gak..jgn tunjuk bontot kt audiens..tapi vokalis startup pn cm dowh aku rase mcm nk sorok blakang symbal..bwh krusi drummer pn xape..asal jgn jual muke..tapi pikir2 lek pape pn sporting lah..~~ chill




after all every one had their first time...and this time it was theirs..






aku tetap pulang dgn mental kebawah dan keyakinan diri yg amat rapuh...tapi dgn thp keseganan yg amat tinggi!!!!

August 5, 2009

sorang-sorang

kalo wat keje sorg2 saya beljar yg kerja kita akan kurang bising..



dan lebih efisien..


tapi..























sunyi

July 30, 2009

common sense

common sense


banyak....



atau pun..



sendiri mau ingat la..




cerithanyer...



kalo LC boleh makan FZ..belang nk letak mane??



sebab org pakat gelabah nk pkai belang



bila tau belang boleh cucuk camry..



sebab belang design moped ala2 LC..



maaf..



ini bkn sebarang LC..ini LC150 cc...



kalo budak hingusan bukak blok


alamatnya minyak telan macam gila


xkesahla kalo tokey die maen cub prix 29tahuun sekalipun..


kalo kuli bodoh..serupe jeh...


maaf..


ini bukan entri budak2 rempit atau mat2 motor..


sebab ini sudah kaji pakai hukum fizik dan tanye otai2 forum dekat indon...


sebab otai2 forum kt malaysia sibuk nk arrange konvoi tgk org kawen..


otai indon dah wat prototaip private LC170cc


ini bukan entri rempit sebab sudah abes dekat 8ratus untuk blok shaja harap maklum..


rempit mane ade duit..



haak tuih!!


p/s chee keong motor memang tarbaek...!!...biar imej standard tapi dalam bikin baru hati puas..

July 27, 2009

pijak saja


welkam to the family!!!!! heavy metal pedal..huhu

betol2 kaw!!

beta aivin je.....aku xde duit biasiswa macam korg!duit ptptipu..ke..

lame woo seving!! sbb aku boros!! wahaha!!


satu kali petik dua kali petik..

xbley tido wooo....

mesti mau petik...lagi

hee my mother newest enemy haha!!






apa lagi..my fellow siblings..apply cuti emergency..balik umah jom lenjan menatang nie..pastu
apa lagi!!...bayar ar cutting...jgn men pijak je..


hee...




ceritha esok


mau buat LC 135cc jadik 150cc dtang a join tgk lc kne bedah..

mau basuh kereta...

mau hidup epy2...

tolong mak aku...

jamming sampai lenguh..





p/s- isya si betri demam infected dgn aku kot...huhu..ari2 mau ajak aku maen patung barbie beliau..haish xbrutal langsung..tp die join "banging" tyme aku lyn goreng2 gitar..so xde salah aku tolerate maen patung barbie kejap dgn die..ahahaa!!

dah demam hari2 pau aku singgit lapan posen beli aiskrim kt 7e sampai awek 7e pn dah kenal aku...


cepat sembuh lah..dah lame kau xbanging..dah lame kau xajak aku maen "who's that"!

July 24, 2009

hati dibacakan talkin

tadi slt jumaat kt msjd jln diary xpn org pgil msjid sultan azlan shah, xpn masjid biru ikut suke lah..selalu g kepayang je dekat dgn umah..tyme kcik2 abah slalu bawak g sini tapi bila aku dah pandai bawak diri..aku g dekat2 je ahaha!!

dekat sini aku pnh salam Raja nazrin..tyme aku kecik2 ,pnh kne tarik tlinga skali member2 dgn ahli kariah sbb wat bising ala mcm upin ipin hahaha!!(dlu g ramai2 dgn member2 sbb ade pakcik nie ske angkut ktorg g masjid g smyg),

kdg2 untung leh nampak Sultan sbb sultan selalu semayang sini...tapi aku nk cite..nie

bkn kisah hidup aku tapi..sal..

tadi khatib cakap

kalo di saat nafsu memuncak..dan kita menurut je

seelok2 nya hati kita dibacakan talkin

kerana hati kita tu da hampir mati....

kalo kita dah tidak dapat terima teguran dan pendapat

seelok2nya hati kita dibacakan talkin

kerana hati kita da hampir mati...

ceritha laen

kawan aku cakap die xsuke kawan dgn org yg pentingkan diri

jadi scr tidak langsung dia juga seorang yg mementingkan diri..

kawan aku cakap die tgh mengawal nafsu makan nk berjimat bli henset katenye

tapi secara tidak langsung die gagal mengawal nafsu membeli..


imran cakap
-kalo citer pasal nafsu..nafsu lelaki yg satu tu je org rujuk...yg byk2 lg tu mcm xde benda je..(kdg2 betol jugak)




hahaha

patotla tok suh g masjid awal dgr khutbah..tok cakap jgn sembang2 tyme khutbah
sebab kalo kita dengar..elok2...sesungguhnya

tiada yg baek melainkan berpesan2 sesama manusia...



khatib harini otai..

tgh2 khutbah die sound
diam..!!!jgn buat macam rumah sendiri..ni rumah Allah..yg bersembang ini semua orang2 yg hatinya sudah mati!!!...

dekat sbelah aku nie ,pakcik keje dgn gomen (kerajaan) tgh rancak berbual ahaha



p/s-hari jumaat dtg kdai makan ibu aku..pisang free...xmacam mamak petik satu silap2 lima kupang..nasi lemak best..open pada hari bekerja sahaja..

July 22, 2009

sekecil perkataan

result aku terok..ini mencabar kredibiliti parents aku slaku ibu bapa

yang mempunyai anak2 dgn trait keputusan exam yg cemerlang

adik di mrsm taiping dan sekolah sains..sape xkenal ktorg dekat area nie..

boleh kate result anak2 encik kamarul zaman nie xda tandingan

cuti aku kali ini amat panjang..

ceritanya

semalam g klinik,abah anta,aku demam agak panas

ptg tadi janji dgn ibu nk g tesco..abah xlek lagi selalu nye da petang2 baru lek

aku cakap 5.30...tapi aku abes appointment dgn hotel hillcity 4.30(arrange dinner)

so lepak dekat ofis jabatan tenaga kerja tempat member aku keje die nk blanje minum

tgu sampai kul 5 ibu xroger2 lagi xapelah..

kemudian member2 ajak g training untuk perform dinner nite dak2 uitm seri iskandar..

tau2 ajelah melarat2nya nk g setting2 lagi amek org

terlepas..5.30 "ibu nk pegi dgn abah kot"

padahal ibu dah tgu kt rumah

6.30 dah nk amek adek aku kt skolah , tapi xsempat..tgh jamming jauh kt area tasek..

msg abah

"abah,tolong amek iqbal lek sekolah.."slalu tyme2 ceni abah dah kt umah

tapi agak fault lah nk type mesej mcm tu..perasaan kuang ajo..dan serbasalah tu tinggi tp xleh wat ape..

malam nk g uitm seri iskandar nk bg quotation dgn laptop yg da siap repair

tapi xjadi..lepak minum2 lek lambat..

aku tau ibu bengang abah lagi bengang..yelah aku ni xleh harap la..

dgn status aku cuti panjang nieh..

tapi kan



balik2 rumah je tgh2 malam,tersempak dgn ibu

n ibu kluar bilik nk minum air..

"angah nie..dah amek ubat kt klinik xnk susun makan betol2 , bile nk sihat"

haah tol gak..satu ari kluar...balk lambat2 tapi xkne marah , itu je yg ibu tegur??(cakap dalam hati la)

masuk bilik pikir lek..

ape yg aku dah wat kt ibu arini..tapi health aku die pikir dlu...

hati ibu..........



siapa tau..


pn che su cakap
"nazrin, awak beruntung sebab ada ibu yang amat menyanyangi awak"





mungkin esok baru aku kene marah..tapi kita anak2 la kn alpa..tapi sekecil perkataan mampu buat kita tersentak...



jgn bila dah xde baru nk tersentak...



kadang2 bak kata pujangga "jangan ekploitasi toleransi"

sporting2 pn mak bapak kita tu beb..ada batas



selamat beramal...


fuuuuh!!!

July 20, 2009

kenape?


bila selsema babi ni menular


sape2 yg selsema je mesti dipandang serong...


dipandang macam orang kusta..


padahal sebelum nie..


kalo selsema stgh mati pn


org wat bodo je???


skang aku tgh selsema..alahan kepada belacan..


dan yang menyedihkan semalam idung aku gagal berfungsi..



ni sume sbb kawan aku ajak makan nasi goreng kampung bersambal belacan dekat kedai makcik gelas besar


bila selsema die leh bawak pada demam


adalah normal jika demam+selsema+batuk+sakit tekak


tetapi akan dipandang jelik jika ia berlaku di saat selsema babi menular


mungkin aku kne bawak virus baru..


selsema belacan..



xdelah rakan2 aku sibuk2 wat checklist2 simptom selsema babi macam doktor baru grad dekat aku dah...


baru orang respek...


belacan flu...


secara xlangsung kita maratabatkan penggunaan bahasa melayu dalam sains..

July 14, 2009

hari bank-ouh bahagia!


hari nie hari bank

bank rakyat-bank islam-cimb-rhb

bayar bil,bayar duit kete,bayar kad kredit

parking memang xde..so panas la..

kluar tyme lucnh hour so..sesak la..


tapi..


at the end of the day

dapat text



"gadis sakura-hoi!! pinjam tuner"

aku kate la tuner gitar aku gi sekolah

die cakap aku loyar burok

aku cakap ini seriyes..

die balas ????...betol la yg tune gitar aku slalunye adik aku

die balek skolah 6.40 ptg..

oo..ok2..teman aku g bli..

bapak loaded minah nie..aku kate dalam hati..tapi aku tunaikan gak la hajat die nk berteman ahaha!!!

senyum xsudah2!!

ahahaha..knape aku??




nk jadi ceritha

time aku anta die lek..Aritu sembang2 la..(tyme aku baru jumpe die)

die maen organ dlu..ouh (trigt kt oli jauh dalam ati aku)

tapi gred die lagi rendah dari oli...

sebab die xminat..oke2..

tapi kenapa skrg baru gitar???

hujan lebat seamat lebat...

sampai klebang putra..die tjuk jalan sampai umah

tapi org xde kt umah..

kunci p
n die xde so lepak la maple..

duit dah abes bli stuf..

oder air suam..

die tanye kenapa?

aku kata tekak aku saket..


ahahaha!!!!!


die bdk KL...duduk wangsa maju

anak bongsu...

tapi skang duk ipoh...

abang die dtg pikap kt maple..naek keta

abang die duk damansara (ceh..trigt kt oli lg..huhu)

tapi cuti weekend lepak kt ipoh...

dan die bergegas balik..tapi air die die dah bayar la..

aku dah anta jauh2 nk aku blanje lemak gak lah!!

aku pn bkn jiwa gentle mat2 bunga



aku menapak keluar dan tersentak...



balik???

xde bg nombor???

mcm tu je???

thanks saja???




tyme nk stat keter..aku igt hari aku abes mcm tu je..sebak pn ade..ececece..

aku pn xde la pikir nk mintak2 nombor nie..let it be bygone je lah..

mcm biase la tempat persinggahan je (bunyi mcm ape je ahah!)

ade org ktok tingkap...dalam hujan lebat

aku bkk tingkap sket..die hulur resit gitar tapi belakang no tel..

sambil jerit..miskol je jgn ngorat!!!

hahahaha!!




hampeh pnye budak..

tapi....

resit tu basah...

digit last kabur...kne tgn die..pen die pkai pn dakwat basah (ala2 parker)

aku terpaksa abeskan kedit...

anta

"oit gadis sakura??"

kepada beberapa nombor yg aku cuba..


tapi xdapat ape2..





malam pukul 12:47 am...


ketika aku berperang dgn idung aku yg tersumbat akibat hujan siang tadi..hp berbunyi



"hoi! AKU XDE KEDIT SIANG TADI...btw...alia..la"


pejam mate..aku pon bukak balik




aku ???it manage to be even better??
watak dalam novel cintun kah











kosong..jiwa kosong..
crush kt budak kecik sakura nieh??
tak..aku bkn jnis cepat tangkap..

ah tdo dlu..besok je reply...

huhuhu

esok nya lak bermula lah kisah bunyi mesej henset aku kembali berbunyi...
kali ni dari saorang gadis..ahahahaha!!





memang xboley blah!!




July 8, 2009

gadis sakura ahhh!!


mcm biasa pegi kedai gitar..this time..nk bli stuff(cd,etc)

kirenye off topic dari subjek gitar..hanye musik..

a girl came in..

despite her sad look she look very cute beside the santa cruz display section..

sling bag,flip flop, a nst newspaper in her holding, makes me whisper alone "giler sempoi minah nie"

but what amaze and capture my eye the most was her white "subhumans" shirt..

walla!! bkn calang2 awek nieh..seeing her randomly browsing through the guitar make me pinned at where im standing..

takot pn ade....tapi bkn senang nk dapat rase ceni..awek yg anta adik die skolah ptg2 tu pn xde rase mcm ini...(rujuk post sbelum ini)




i went to the magazine section..stalking her quietly..then


she turned around and called me..


i was like "me?.."then i step toward her..

"which is better? " the yellow one or the red..pointing dekat guitar2 brand sakura

aku jawab..

depend la kt u..but if it is for your bf the red one would be nice.."(ni ayat usha line)

"ouhhh..definitely no, im buying myself a brand new bf right now..and its for myself"

"then i should suggest you the plain wood colour than" ecece pandai je aku...bkn kdai ni byr gaji pn..


then die tnye dapat bag and strap skali ke..pick ke...


aku jawab ouh tidak tahu lak..sbb aku xkeje sini..


so aku panggil bro yg tgh sedap2 lyn sorg mamat ni baru lepas repair strat die..


die layan2 minah tu...and she buy the guitar that i suggest..dgn tuner dan buku
"playing guitar for beginner(cd included)"

haha..baru nk blaja tapi kool ape...


she went out and make a called i stand a few step beside her...


than hujan turun dgn amat lebatnye...


wahahaha!!! could it be even better

bile aku dgr die complaint dalam phone...


"ayah..lambat lagi ke ujan nie...,lia balik sendiri la"


ouh..lia..name die..



aku lepak2..tp ujan makin lebat..so dgn gentle gile babeng nye tebal muke yg amat2!!

aku tnye.."rumah jauh ke?sayang gitar tu baru bli da kne ujan"


dekat klebang...(bapak ah..jauh gile..)

nk ofer ke xnk nk ofer ke xnk nk ofer ke xnk...

minyak kete suam2 kuku je standard org xde duit ah..aku pn bkn nye biase sgt nk gentle2 nieh..



aku tanye la...."nk aku anta ke?" muke memang da setting innoencent abes,,,



die usha phone,usha jam..usha langit...usha aku..usha jalan..die tnye xsusahkn ok gak













pegh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



pegi amek kete aku yg basah lenjun!!


xabes lagi nieh....haish



kebetulan yg teramat bahagia!!!!!

July 6, 2009

cerita baru?

ceritha petang2


ipoh bandarnya aman...sangat2 aman...

everytime anta adik aku sekolah

ade seorang gadis nie...akan anta adik die g sekolah gak


memang keayuan die terserlah lah

balik skolah pn cetu...

sekali tgk dua kali tgk..tiga kali tgk..mcm kenal je (ecece)..



tapi bkn aku je tgk..



mat2 xtentu hala yg bawak moto petang2 dpn skolah tu pn usha die gak..

yg konon2 atlet nk g men bola nie...pn pakat nk suweet2

aku ni sbb sorg2 je..tu yg xda beran...



nk jadi citer ade match ping pong..

aku nampak budak yg akak die cun nie..tgh tgk org maen ping pong

aku gentle ah tnye akak mane??

kbetulan la aku pn ade match..so nampak la muke cm berkaliber sket..





die jawab..


"akak balik kampung jumpa tunang die.."






heeeeee...............................................................






dush2..TBE2 terjaga dari tido...





mimpi je...fuuuuuuuuuuuh!!!!


pikir positif..petang nie kite usha lagi..haha!!












p/s-maen ping pong sampai lebam...2jam baru rm5..

July 3, 2009

saya memandu

mira L2 si polan boley cecah 140 en?

kancil ko boley x?

aku cakap boley je...

dorg cakap rim 13 tayar kecik xmeletop ke kalo 140..(mentang2 si polan rim 14)

aku cakap x..tayar aku ade cop 's' smpai 180 ley tahan brand goodyear lak tu

oo..(ceh..igt aku cikai ke sal tayar2 nieh!!)

lagipun ak cermat orgnye..nk plih tayar pn kne tengok jugak...stadi la siket bukn tekan pedal je...safety..nk test power kne masak dlu kondisyen kete..

tekan la minyak sambil sembang2..tbe2 dorg senyap je..aku tnye awat ,pasai apa ??

dorg tjuk speedo..ouh da 150..

patutla cuak..







hee...















aku lagi cuak kot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



dup..dup jantung aku..slow2...lepas minyak lek


hee cover baek je..mke tenang..




nasib baek bawak member..kalo pape jd pn xmenyesal sgt..

haha!!

kalo mak pak ade belakang...takot woo kalo jadi ape2..bawak sopan je...
sape xsayang mak bapak...


dah cool down...

adela suara2 sumbang kt blkg..


LC aku pn dpt 170...sket pn xbangge!!!



hee..ikut hati nk halo..tp member kn....kn?..xkn nk halo...kte campak je trus!!!





ceritha memandu yang lain


kawan saya bawak LC135 sisi dengan seorang pembonceng..


bawak laju2 sebab ari da makin lambat..


sbb rider aku mlm tu cool org nye jadik watpe nk laju2 en?en?pdhl Lc yg aku naek ni pn laju gak



tgh die laju2...tau2..datang satu moto nie ntah dari mane datang..


zaaaaaaaap..meluncur kt sbelah moto ktorg kejar..moto depan..


steady je cucuk kawan saya nieh..saya tau die tgh pulas 150km/j tyme tu,,


tapi saya tau moto abang yg cucuk dorg tu..leh lari 240km/j.. laju..memang sahih laju


siap ada siren..buku saman dgn walkie talkie..kalo nasib bek die bawak pestol...slalu kosong je..


kawan saya berhenti bile abang tu bkk lampu liplap2 kaler biru...pegh..






mintak lesen..abang tu cakap...kt kawan saya...yg bijak nye

pembonceng yg bagi lesen..siap dgn ic...




abang tu pikir lame sket...


''kenapa awak yg bagi lesen?die yg bawak tadi!''


dgn muke bodo je die jawab..


''lesen die da mati tuan..minggu lepas....''

dgn muke serius nye..die amek ic yg mamat yg bawak moto tadi..

abang tu bagi dorg voucher shopping kt balai(saman)

''laju sgt nieh nk kejar ape?'' abang tu tnye lagi

kawan saya jawab..''abang yg kejar ktorg...ktorg lari la..abg tnye ktorg lak.....''






lagi chantek...
dua2 kne g urine test..buat lawak lagi..!

siap angkut naek kancil polis lagi woo..!!moto masuk balai..



aku time tu da selamat sampai umah..



"PANDU CERMAT DUIT SELAMAT"




sekiyan..

June 28, 2009

orang tanye

kamu belajar dimana sekarang?



aku jawab



insyAllah di UITM Perlis...



hidup..hidup...

June 24, 2009

ipoh oh ipoh!


ingat nk pegi mkn capati kt kopi sechewen tapi mcm malas lak..jauh..

so balek dari yikfong afta cari brg2 laptop customer..pegila round2 sungai kinta...area looken lame..yg skang da pindah kt memory lane tu..

drop by kt kedai nieh!

kt area pemborog nieh..yg berhadapan dgn flat tertua dan tertinggi di ipoh pada suatu masa dahulu..

al-maklum lah tempat nie memang feymes dgn ke-oldskull-an nye..flat nie facing sungai.. kalo tengok video klip mando diao yang ade budak dua orang member dari kecik tu..lagu ape ntah aku lupe..kalo versi malaysia inilah tempatnye..


sampai tyme oder minum tu aku


ter perasan la..vocab maple nieh..mcm tlebey power je dari sasterawan negara..ayuh kita lihat!




p/s ini post kesaratus..dan semalam ke stadium..tgk bola..perak menang dgn n9 2-0 dah lame kalah baru nk menang..tapi bak kata Steve Darby dulu..

"if you think malaysian football is dead..you are wrong,you should come to Ipoh and see the atmosphere!"

kejor yob kejor!!

June 23, 2009

the stig?







mamat nie the stig? sikit punye sopan la die nie...hahaha!

top gear cari publisiti lagi la nie..


ben collins....dari dulu org da cakap mamat nie..sbnrnye the stig...

June 20, 2009

it sucks

it happen to be the worst month of my life


the most irrelevant and irrational act of oneself..


that lead to miserable super unsangkareable end!


a blessing in disguise i hope


ahh hope..


is there any other word to make it sound better?


emmet once said-kami bernafas dalam ego

m.nasir once said- it aint no reality in life just fake act..

rom once said-cover won't sell..but the content will..


i said-hell! why in the world i quote those words...



this time it's a total FUBAR!


fucked up beyond all recognition..


ceritha lepas

khutbah jumaat tadi..menggambarkan kematian dialam kubur ibarat terkapai2 kelemasan...tiada yang lebih melegakan dari kiriman2 doa rakan2 , shabat handai dan saudara mara....terngiang2 kat pikiran aku...rabu minggu lepas..otw g makan balik kelas dgn apat..bapak apat kol suh balek...pucat terus muka..rushing...



-"pat..ko da sampai KL?"

--"mak aku da xde..tlg sedekahkan al-fatihah yea"

-"innalillah,pat.. ada ape2 ak leh tlg bgtau la..."


it takes guts to reply that text..

sbnrnye ak pn xtau ape ayat paling ajaib leh bagi kt apat..

apat slalu cite mak die dlu escort queen elizabeth dapat naek jmbtan gantung tgkt dua tgh2 KLCC tyme komanwel..as nurse in charge...


apat cakap gak..nanti mak die nk balek 3hb7 nie..da xnk sambung dah kontrak nurse kt arab..
mak die da penat...


apat cite gak..mak die kalo balik..baru die dapat makan mak die masak..kalo x makan luar..
apat cite mak die masak sedap..


sume yg apat citer aku trigt...trigt apat wish birthday kt mak die awal tarikh..sms ke mak die..
mak die cakap..xpe..at least mummy tau apat sayang mummy..sket pnye segan la anak die nie..


kadang2 mak die call dari arab..tnye kaba..


Ya Allah..ak yg jadi sebak...member rapat aku nie..satu kelas..satu bilik da bape sem...g mkn..repeat same2..susah same2..sesak same2..kne buang kolej kelentong tphep..masuk battle same2...g jengka skali..jamming yg dah xleh bilang pakai jari..


apat call





"mak aku saket tp xbtau sape2..ktorg perasan die amek ubat..em...bnd nk jadi jeb..ntah ape Tuhan nk tunjuk kt aku"



hati ibu..kalo bgtau kang anak2 xbg fly...alang2 lagi sebulan....je kontrak..sape yg tahu...



semayang maghrib petang tu
..mintak2 Allah tabahkan hati rakan aku nie..
rotate2 mcmmane pn..Allah je yg maha berkuasa..





stakat ayat2 konon nk sedapkan hati konon nak support rakan...xmakan la..korg xrase ape die rase...pat aku bkn xsupport ko cm org len..




ak xnk ko lagi sebak...





aku doa sgt2 Allah tabahkan ati ko.....
semoga Allah pelihara jenazah sampai dgn keadaan baek..
sampai jenazah...nt...tabah la pat....


doa byk2..




sebelum maghrib petang tu











aku call ibu..






dah2.....
end of it..



Al-Fatihah......



June 7, 2009

jammed

org ckp nk maen band kne ade chemistry

bond yang kuat

kesefahaman yg tinggi

disiplin...




sbb tu


nk




jammed






baek angkut adik2 aku




satu kete jalan






tinggal nk pikap drummer je







kan




senang...




kne marah lambat balik..





sama2 tanggung..





yea disiplin...amat penting!


nasib baek drummer aku anak orang laen...



hee..


abah nk angkut gitar letrik lagi satu...




pasni jamming kt umah..wahaha!



tgl nk cutting duit bli drum set....




hee



drum???

tagged la zack

    1.Anda rasa anda hot?

    tgk cuaca la...


    2.Upload foto kegemaran anda..

    dah kt atas



    3.Mengapa anda suka foto ini?

    sukahati la..hee..


    4.Bila kali terakhir anda makan piza?

    sem lepas..



    5.Lagu terakhir yg anda dengar?

    jeb-you and everywhere(bila nk bawak jamming lagu nie)


    6.Apa yg anda buat selain menyelesaikan tag ini?

    tgk tivy...download mp3



    7. Selain dari nama sendiri, anda suka dipanggil dengan nama apa?

    nama yg bapak aku bagi..hee.. if haha lem gle xdpggil dgn name nie..


    8.Tag lagi 6 orang

    zati

    enon

    usop aziz

    aida

    syaza

    hasnul


    9.Sape no 1 bagi anda?

    die pnh jadi dak homeroom aku


    10.Orang no 3 ade hubungan dgn sape?

    dgn org yg die berhubung, ramai sangat..


    11.Kata sesuatu berkenaan dgn no 5.

    easy going..


    12.No 4..

    steady la..


    13.Siape org no 2?

    member best aku..pnh jadi partner pum kt mktb..sempoi la die nieh


    14.Bagi pesanan kepada org no 6..

    balik ipoh roger ah..

June 4, 2009

zack bagi aku award



1. Copy Award Diatas Untuk Diletakkan Di Blog Anda.

2- Nyatakan 5 Fakta Menarik Tentang Si Pemberi Award Ini.
-zack ada LC pheeeeeeeeeeeewit!!
-zack slim
-zack gelak tutup mate ye ke??sengaja ke x tu?haha
-zack bdk ipoh!! salute ar!!
-zack sempoi..kalo jadi awek die mungkin hidup anda ceria..

3. Setiap Blogger Mestilah Menyatakan 10 Fakta Atau Hobi Diri Sendiri Sebelum Memilih
-saya suka kaler biru tapi xde byk barang yg kaler biru
-saya baru dapat gitar karen baru minggu lepas dan ini adalah fakta paling menarik
-saya memilih untuk diamkan diri jika berada pada tempat yang x sepatutnya
-saya bercita2 nk jadi usahawan tapi belajar kejuruteraan
-saya suka cari duit disamping menghabiskannya
-rakan2 adlah yg terbaek!
-saya tgh frust menonggeng
-jamming paling best adalah dengan adik beradik(bajet jonas brader hahaha!!)
-saya paling lemah bab2 cintan2 nie
-saya seorang yg bleh blah dgn semua orang


.4-Anda Perlu Memilih 10 Penerima Award Seterusnya Dan Describe Tentang Mereka.

haa..zack ko wat balik


haha


June 3, 2009

refreshing!


it is refereshing!!


so damn fucking refreshing!!!!


i meant it.....


seriuosly!!!!!!!!!!!



life sucks..love sucks...me sucks!!


ahh-hoy!!!



u sober me up thanks





p/s: angah..pegang cmnie en??

award


1. Copy Award Diatas Untuk Diletakkan Di Blog Anda.

2- Nyatakan 5 Fakta Menarik Tentang Si Pemberi Award Ini.
-die sorg pendiam (aku tgk la tyme die kcik2)
-bdk perak ahaha ye kot
-die suke senyum
-die senyum best
-satu homeroom tyme aku kecik2

3. Setiap Blogger Mestilah Menyatakan 10 Fakta Atau Hobi Diri Sendiri Sebelum Memilih
-saya suka kaler biru tapi xde byk barang yg kaler biru
-saya baru dapat gitar karen baru minggu lepas dan ini adalah fakta paling menarik
-saya memilih untuk diamkan diri jika berada pada tempat yang x sepatutnya
-saya bercita2 nk jadi usahawan tapi belajar kejuruteraan
-saya suka cari duit disamping menghabiskannya
-rakan2 adlah yg terbaek!
-saya tgh frust menonggeng
-jamming paling best adalah dengan adik beradik(bajet jonas brader hahaha!!)
-saya paling lemah bab2 cintan2 nie
-saya seorang yg bleh blah dgn semua orang


.4-Anda Perlu Memilih 10 Penerima Award Seterusnya Dan Describe Tentang Mereka.

haha sume aku nk pilih aieda da kebas..


korg bosan korg wat la eh??

seratus org pn aku xkesah..haha

May 21, 2009

a land call boredom

bandar pusat jengka bape kilo je dari uitm

xde ah pusat sgt


buhsan


naek jengka tolak teksi..dkt petronas bentong


seyes bhai...


pegi pangkor tade duit...


sini xbest..


cmne zuly leh duk sini..


makan bapak mahal


nk gi jalan besar


30 km...


wahahahahaha!!!!


kalo kt arau



leh sampai


alor setaq


gitar xde..



windu makcik laksa....rm2
windu ayam pedas...rm3.00
windu kedai makcik murah..!

tagged la

yes/no-TAGGED BY syaza

kne tagged lagi..!

Here are the rules:
1. You can ONLY answer Yes or No.
2. You are NOT ALLOWED to explain ANYTHING but if someone messages or comments on your note and asks, then you HAVE TO answer. If you're tagged, just do the same.


Kissed any one of your facebook friends?
-no

Kissed someone you didn't like?
-No

Slept in until 5 PM?
-yes

Fallen asleep at work/school?
-Yes

Been cheated on?
-Yes

Held a snake?
-No

Ran a red light?
-Yes

Been suspended from school?
-yes

Been caught having sex?
-No

Written off your car/motorbike in an accident?
-yes

Been fired from a job?
-No

Sang karaoke?
-Yes

Are you a morning person?
-yes

Done something you told yourself you wouldn't?
-yes

Do you eat breakfast?
-Yes

Laughed until something you were drinking came out your nose?
-yes

Kissed in the rain?
-yes

Sang in the shower?
-Yes

Sat on a rooftop?
-yes

Kissed someone you shouldn't have?
-no

Been pushed into a pool w/all your clothes?
-yes

Broken a bone?
-yes

Ever been in a fist fight?
-yes

Shaved your head?
-no

Blacked out from drinking?
-No

Played a prank on someone?
-Yes

Genuinely felt like killing someone?
-Yes

Made your girlfriend/boyfriend cry?
-yes

Ever killed a school pet?
-No

Been in a band?
-yes

Shot a gun?
-yes

Tripped on mushrooms?
-Yes

Donated Blood?
-yes

Eaten frogs legs?
-no

Eaten cheesecake?
-yes

Still love someone you shouldn't?
-Yes!

Think about the future?
-Yes

Believe in Love?
-Yes

Sleep on a certain side of the bed?
-Yes

Sent an anonymous Valentine card and/or flowers?
-no

Played sports in high school?
-Yes

Lied to a friend?
-Yes

Had your heart broken?
-Yes

Broke someone's heart?
-Yes

Ever been in love w/a fictional character?
-no

Have regrets?
-no

Do you make your bed everyday?
-Yes

Have you ever had a crush on your best friend?
-no


sape bace nk buat silalah

May 17, 2009

jengkalatak!

oke2

cukup2 cuti

ayuh ke jengka

intersesi lagi...!!

jumpe korg kt pangkor...


ceritha cuti

lepak2 jamming pn skali je

tolak bola..pn bape kali....

kesimpulannya...

orang baru nk merangka cuti...

aku merangka jadual..

baru mesej nk ajak futsal

aku sudah bersiap ke jengka..


"cuti awal lagi la..."

haha btol2..

mintak2 sempat habes..

May 15, 2009

i heart ipoh

aku
iqbal
muaz..mamat nie xde smlm.


kawan2 ipoh tenang tempatnye..

sgt amat tenang..

yg kelam kabut hanya lah di SUK

dimana kaum pemerintah yg kelam kabut nk memerintah watan yg tenang ini..

"Taat kami rakyat adalah pada Sultan, semoga Tuanku dikurniakan Ilham yg terbaik untuk memperkenan siapa pn"

ceritha pagi ini

akan berangkat ke taiping amek adik aku balik..

semalam jamming seyes puas ati..walopon men 3pieces

walaupun modal hanye arctic monkey dan estrella..the strokes..muse..the times..force vomit..

damn..try gak lagu2 the body snatchers-do the rock steady

tapi xdak beran lah..lagu2 ceni mcm seru laen macam la..haha

lagipun adik aku baru form 1..baru abes exam xsempat nk force..

tp aku nk gak men ska xpn rock steady..

pasang niat nk masuk full rekoding bajet sudah berkira..tamau jadi sessionist

kepingin band sendiri..

haha angan2 si jeb aros..

force vomit seyes menjadik..lagu siti..arctic monkey-certain romance dgn mardy bum..

kalo da expert jgn la kutuk lagu2 nie..tau la korg men metal..mane layan brit pop..

haha!!...lagu fine-bunkface pn layan..xkesah la org ckap lagu budak2 aku kisah ape..

maen pn dgn adik aku yg form 1...lagu perfect match dgn in bloom pn jadik..

wah sejam macam xcukup..org luar da tejenguk2 ktorg maen..

xtau lah kalo dorg cakap..ktorg sayur ke ape..men pn lagu2 yg slalu org jamming..

tapi aku rase semat..memang semat pn sampai brader luar tu xabes2 nk tarik ktorg men metal..

kah..korg kenal brader nieh? baji..die nie line up ori xpdc sbelum xpdc men rok kapak..band die kt ipoh silent migration

aku dah dgr ep baru silent migration..dorg xabes edit lagi tapi memang masyuk ah..

mase part before grind..mase di pam2 tu..memang semat giler arrangement..

bhai..sape kate melayu xleh ngam dgn grind..??brader ni da buktikan..

hasilnya 4 anak muda yg aliran KAMI indie2 nie lah..da terjebak dgn silent migration

haha..di paksenye budak2 nieh men metal..

rekoding memang aku bagi kt die larh..expert kot..sessionist berjaya..lak tu..nk suh die wat lagu pn leh


aku tau die tgh pening gak ade budak ajak die wat lagu indie metal..ahaha!aku pn tataw ape bunyi keluar nanti..bdk ipoh..

stakat dak2 ajak die men napalm death..korg tau die ckp ape??

haih aku da bosan men lagu tu..tu lagu lame! mane ade org maen dah..haha!!

kalo die bercerita..macam jack black dalam pick of destiny..xpn school of rock..semangat gile beb..!!

marah ibu aku..balek lambat2 dgn adik aku nk bersekolah lagi esoknye..sori le bal..janji lepas sangap pgg gitar karen pun jadik..

ini pesan rakan aku yang folo aku jamming semlm khas buat adik aku..

"ko da besar cm ktorg nt..jgn lupe lak kt ktorg,bg men tamborin pn jadik la..tiket konsert free ke xpe ktorg xkesah..aku nampak ko leh pegi jauh..xmacam abang ko.."







mat..aku xpekak lagi la!!