May 21, 2009

a land call boredom

bandar pusat jengka bape kilo je dari uitm

xde ah pusat sgt


buhsan


naek jengka tolak teksi..dkt petronas bentong


seyes bhai...


pegi pangkor tade duit...


sini xbest..


cmne zuly leh duk sini..


makan bapak mahal


nk gi jalan besar


30 km...


wahahahahaha!!!!


kalo kt arau



leh sampai


alor setaq


gitar xde..



windu makcik laksa....rm2
windu ayam pedas...rm3.00
windu kedai makcik murah..!

tagged la

yes/no-TAGGED BY syaza

kne tagged lagi..!

Here are the rules:
1. You can ONLY answer Yes or No.
2. You are NOT ALLOWED to explain ANYTHING but if someone messages or comments on your note and asks, then you HAVE TO answer. If you're tagged, just do the same.


Kissed any one of your facebook friends?
-no

Kissed someone you didn't like?
-No

Slept in until 5 PM?
-yes

Fallen asleep at work/school?
-Yes

Been cheated on?
-Yes

Held a snake?
-No

Ran a red light?
-Yes

Been suspended from school?
-yes

Been caught having sex?
-No

Written off your car/motorbike in an accident?
-yes

Been fired from a job?
-No

Sang karaoke?
-Yes

Are you a morning person?
-yes

Done something you told yourself you wouldn't?
-yes

Do you eat breakfast?
-Yes

Laughed until something you were drinking came out your nose?
-yes

Kissed in the rain?
-yes

Sang in the shower?
-Yes

Sat on a rooftop?
-yes

Kissed someone you shouldn't have?
-no

Been pushed into a pool w/all your clothes?
-yes

Broken a bone?
-yes

Ever been in a fist fight?
-yes

Shaved your head?
-no

Blacked out from drinking?
-No

Played a prank on someone?
-Yes

Genuinely felt like killing someone?
-Yes

Made your girlfriend/boyfriend cry?
-yes

Ever killed a school pet?
-No

Been in a band?
-yes

Shot a gun?
-yes

Tripped on mushrooms?
-Yes

Donated Blood?
-yes

Eaten frogs legs?
-no

Eaten cheesecake?
-yes

Still love someone you shouldn't?
-Yes!

Think about the future?
-Yes

Believe in Love?
-Yes

Sleep on a certain side of the bed?
-Yes

Sent an anonymous Valentine card and/or flowers?
-no

Played sports in high school?
-Yes

Lied to a friend?
-Yes

Had your heart broken?
-Yes

Broke someone's heart?
-Yes

Ever been in love w/a fictional character?
-no

Have regrets?
-no

Do you make your bed everyday?
-Yes

Have you ever had a crush on your best friend?
-no


sape bace nk buat silalah

May 17, 2009

jengkalatak!

oke2

cukup2 cuti

ayuh ke jengka

intersesi lagi...!!

jumpe korg kt pangkor...


ceritha cuti

lepak2 jamming pn skali je

tolak bola..pn bape kali....

kesimpulannya...

orang baru nk merangka cuti...

aku merangka jadual..

baru mesej nk ajak futsal

aku sudah bersiap ke jengka..


"cuti awal lagi la..."

haha btol2..

mintak2 sempat habes..

May 15, 2009

i heart ipoh

aku
iqbal
muaz..mamat nie xde smlm.


kawan2 ipoh tenang tempatnye..

sgt amat tenang..

yg kelam kabut hanya lah di SUK

dimana kaum pemerintah yg kelam kabut nk memerintah watan yg tenang ini..

"Taat kami rakyat adalah pada Sultan, semoga Tuanku dikurniakan Ilham yg terbaik untuk memperkenan siapa pn"

ceritha pagi ini

akan berangkat ke taiping amek adik aku balik..

semalam jamming seyes puas ati..walopon men 3pieces

walaupun modal hanye arctic monkey dan estrella..the strokes..muse..the times..force vomit..

damn..try gak lagu2 the body snatchers-do the rock steady

tapi xdak beran lah..lagu2 ceni mcm seru laen macam la..haha

lagipun adik aku baru form 1..baru abes exam xsempat nk force..

tp aku nk gak men ska xpn rock steady..

pasang niat nk masuk full rekoding bajet sudah berkira..tamau jadi sessionist

kepingin band sendiri..

haha angan2 si jeb aros..

force vomit seyes menjadik..lagu siti..arctic monkey-certain romance dgn mardy bum..

kalo da expert jgn la kutuk lagu2 nie..tau la korg men metal..mane layan brit pop..

haha!!...lagu fine-bunkface pn layan..xkesah la org ckap lagu budak2 aku kisah ape..

maen pn dgn adik aku yg form 1...lagu perfect match dgn in bloom pn jadik..

wah sejam macam xcukup..org luar da tejenguk2 ktorg maen..

xtau lah kalo dorg cakap..ktorg sayur ke ape..men pn lagu2 yg slalu org jamming..

tapi aku rase semat..memang semat pn sampai brader luar tu xabes2 nk tarik ktorg men metal..

kah..korg kenal brader nieh? baji..die nie line up ori xpdc sbelum xpdc men rok kapak..band die kt ipoh silent migration

aku dah dgr ep baru silent migration..dorg xabes edit lagi tapi memang masyuk ah..

mase part before grind..mase di pam2 tu..memang semat giler arrangement..

bhai..sape kate melayu xleh ngam dgn grind..??brader ni da buktikan..

hasilnya 4 anak muda yg aliran KAMI indie2 nie lah..da terjebak dgn silent migration

haha..di paksenye budak2 nieh men metal..

rekoding memang aku bagi kt die larh..expert kot..sessionist berjaya..lak tu..nk suh die wat lagu pn leh


aku tau die tgh pening gak ade budak ajak die wat lagu indie metal..ahaha!aku pn tataw ape bunyi keluar nanti..bdk ipoh..

stakat dak2 ajak die men napalm death..korg tau die ckp ape??

haih aku da bosan men lagu tu..tu lagu lame! mane ade org maen dah..haha!!

kalo die bercerita..macam jack black dalam pick of destiny..xpn school of rock..semangat gile beb..!!

marah ibu aku..balek lambat2 dgn adik aku nk bersekolah lagi esoknye..sori le bal..janji lepas sangap pgg gitar karen pun jadik..

ini pesan rakan aku yang folo aku jamming semlm khas buat adik aku..

"ko da besar cm ktorg nt..jgn lupe lak kt ktorg,bg men tamborin pn jadik la..tiket konsert free ke xpe ktorg xkesah..aku nampak ko leh pegi jauh..xmacam abang ko.."







mat..aku xpekak lagi la!!

May 13, 2009

jeb sigh~~~

kadang kalo orang mesej2 nk bekenalan..lgsg xde rase teruja
bkn nye aku nie hot
xpenah anak encik kamarul zaman nie rase cetu...

##"i tnye yaya no u..sbb aritu nampak u tyme maen akustik for dinner ktorg,yg backup nadya nyanyi tuh"


"yea..saye nie bkn sape pn.."

sudah sampai situ saje...

then ade lagi..


##"azahari tell me bout you...come and join dinner dgn ktorg mlm nie.."


"aku xrapat sgt dgn azahari..btw thanks aku ade kelas kt perlis.."


seyesly ade je..mesej dtg ari2..aku ni pendiam la..pemalu la....knape satu mood je..
susah nk nampak aku senyum..tnye xmaen gtr ke..



aku bkn bajet nk merendah diri..tapi memang aku rase rendah sgt..dgn kelayakan aku..dgn situasi..with all my mess and stuff...



you're just out of my league..im the only one in my league..


tolong lah



diantara kamu perempuan2..





liga saya adalah paling bawah..dikalangan lelaki2




bkn nk kate aku merendah diri....tapi aku xlayak...

jangan label aku sombong..ble aku jalan toleh ke bawah..

bile korg sembang aku jawab sepatah2

bile aku maen musik..aku xde niat nk market..xde niat nk rase stylo pancing awek..

xde niat berbangga2..

dalam gitar tu ade cerita..

memang dengar korg kate karut..aku tulis nie jiwang2


but things happen man.....things always happen



xlayak...



bertegur sapa..berselisih bahu..



berkata2..ataupun menyimpan rase suka...


aku ada isu aku..aku ade serabut aku juga.....


mesej2 perkenalan tuu buat aku rase..


mcm diperli


di simpati...


di beri perhatian...even korg xpernah maksudkn mcm tu.. tapi aku rase...


sbb kehilangan mengajar kita segala2 nya
..dari sudut penglihatan yang xpernah kita cuba...


aku suke sorg2..dgn rakan2 yg xpernah kisah ape aku rase..ape aku cerita..
kalo aku lepaskan dekat gitar atleast aku tau die xkn respon ape2...
biarpn aku xckp pape2...tp masing2 saling fhm2 sendiri..


jgn kate aku gila kalo aku nk usung gitar aku ke damansara dari perlis
maenkan lagu untuk dia...

jangan kata aku gila kalo aku usung balik gitar itu dan gagal untuk melakukannya


jgn kate aku gila..kalo aku mendesak2 nak blanje kalian jamming...sdgkn aku ikat perut..
aku ade kepuasan aku sendiri....

jangan kate aku gila kalo aku nk anta lagu aku kt xfresh fm..walaupun kalian sokong ia lagi taching dari lagu yuna..kadang2 aku cakap je..untuk kepuasan...


karut kn aku tulis bnd nie??sekarut kisah MB di perak

sekarut tukang karut yang kekenyangan todi..


jgn bimbang aku masih waras...

May 10, 2009

engkaulah ratu hatiku

dulu kecik2 buat kad..

masuk dalam bilik kunci pintu...buat kad

aku jarang join sbb bagi aku bnd2 cmni geli2..

tapi adik2 aku akan letak name aku skali..

oke..xpe atleast ade gak..


dah besar sket..ktorg mms video bathrissyia pgg kad besar "tulis selamat hari ibu"

anta dekat ibu..oke..zaman dah maju..tp still bg kad


hadiah ade gak bag
i
..tp da lupe...bile dan ape..

Font size
smlm adik aku sms..nk bli ape untuk ibu..

aku cakap ape2 saje yg bleh bli pakai duit die..(aku tade duit harap maklum)

sbb smlm aku drive sehari suntuk ke teluk intan..aku xsempat reply msg die..


maybe jap agi aku kne g mrsm taiping jumpe adik aku untuk bli la sumthing..


da besar g sekolah asrama..masing2 xde kt umah da xmcm kecik2 dlu...wish pn pkai mesej je..



entah la..

pn che su yg merangkap cikgu homeroom aku penah cakap
"awak nie mempunyai ibu yg paling menyanyangi awak,sy dpt tgk"


oke..

iam glad..


ibu always come out with words that will comfort me..
"mane ade belajar senang,angah nie kuat main bkn xpandai"

dear ibu..

i wish you

"selamat hari ibu"

from the day i was born till the day i die..there will be no one could ever replace it..


even if iam stubborn..
semayang lima waktu pn kne suruh..
subuh kne ibu kejut hari2..kalo kt umah
xtolong pagi2 kt kedai makan..
lemau bgn pg jd driver g pasar..
lupe amek iqbal lek skolah..
lupe bawak isya g playground..
balik lambat..

dan lain2.....













p/s-to whoever read this and baru perasan ouh "hari ini hari ibu"..dunt werry aku pn mcm itu smlm haha!! aku lemah btol bab2 nie kalo adik pompuan aku takde..all the birthdays..my parents annivsary..byk ag la..

May 8, 2009

hati dalam..

kadang2 gelak besar'

hati dalam sape yang tahu..

kadang2 nampak tenang

hati dalam sape yang tahu

kadang2 galak berkawan

hati dalam sape yang tahu...

kadang2 berselindung..

hati dalam sape yang tahu...

kadang bersendiri

hati dalam sape yang tahu..

hukum alam hukum Allah yang agung...

kerna hanya Kau yang maha mengetahui...

sigh~~

May 6, 2009

jeb and the guitar factory

tadi pegi ebony (name kedai gitar)..

nk bli pick(pemetik gitar) yg ade grip..

nk angkat yg xnk kalah je..brand ibanez rm4..

itu xde masalah RM4 je...lgpn apek tu ckp pick ni type extra metal best kalo maen lagu hadko..

ak rase same je..mybe yg ni kalo kemungkinan pick nk terjatuh tyme tgh perform kurg la

jadi xde la aku tergagau2 menggapai pick kt lantai tyme tuka lagu...

pastu nampak..

capo (yg kepit dekat fret nk bg bnyi akustik best)

Rm5..xde masalah gak..nk maen lagu json mraz pnye pasal...

tyme ni la nk manje2 kn gitar kapok kt bilik tu..

pastu

usha la fender squier,usha gibson..pastu mula la berangan dapat memiliki dorg nieh

usha lak pedal..pegh..lagi ar aku melayang2..ni kalo test nie..da terngiang2 da bunyi efek tu

kt gegendang telinga nieh..tgh berangan2

Zaap!!!!

aku terusha satu quote ni

"stop dreaming!! start playing!!"

pegh.....

poster iklan satu gitar nie

..brand ibanez..

wahaha aku xsure type ape tp jumpstart set la Rm1050..ade parking bawah poster tuh..cun~~

ceis!!! tunggu la ade duit..ye pn..potong betol la..

br nk berdreaming...

May 5, 2009

abah aku cakap la..

ceritha kelmarin
tgh stadi trigt movie yg pnh tgk

gatal nk listout..

tbe2 xleh nk benti...

cm mencurah2 je movie2 yg pnah tgk..

english saje 392 kot..nk list memang xdapat ah..

kirenye sebulan dari idup aku buang mase tgk movie..

setakat nie!!

ceritha hari ini
bila duit xde..trigt mane duit aku abes..

pastu

igt abah cakap..

duit setiap sen kita blanje akan dihitung..kelak nnt

abah cakap bkn hitung kt bank tapi dlm kubur..hitung kemana perginya harta kita

bkn mcm kubur firaun da mampus pn kira duit tapi ni dekat akhirat..

setiap sen kita gune mcm sms tu??(aku tanye)

haah ..semua akan dinilai..baik buruk..tujuannya ape, nampak remeh je korg taip2 pastu send..
habis topup lek.

bkn sms je

tapi...

tapi ape??

PS2 korg nieh.!!.internet..!!korg igt abah xkne soal ke nnt..
ape nk jawab??

uiks!!


May 3, 2009

ouh..saket

gerak awal g final math

masuk2 pintu uitm..

hujan lebat yang amat

sweater basah..lenjun

kt library sejuk giler..segan gile masuk lenjun2

ceritha tadi
text to abah.
math susah ouh..

abah to angah
ko nak wat diploma 5 tahun ke??extend??

text to abah
....tuka diploma la...serabut la

abah to angah
.......................

ceritha semalam
aku mesej member2 yg rapat la suh doakan la ketenangan aku

antara yg best dan common

ibu-doa dan usaha..insyaallah
abah-usaha la..
cousin-insyaallah bleyh aku doakan ko..'
cousin-bleyh la tu
arep-ok2 pass with flying kaler
shaz-"doa2(bahasa arab) baca bila blur insyaallah"


yang xbape syok~~

adik pompuan aku- ah ko nie,harap doa orang je bkn nk usaha..
member-dah2 aku da suh member aku doakan , aku bz nie..haha!!

yg agak best~~
apat- ko jumpe bomoh kaza la kdg2 bleyh pkai gak bnd2 nie..

May 2, 2009

kalaululus..kalkulus

ceritha pagi semalam
sudah dua malam xtido abeskan set past year math
shotsem nanti math lagi..
bagus gak at least sem depan xyah amek math dah !!kita campakkan die ke shotsem..
siang membuta malam berjaga..malam nyaman sket stadi
aku tulis benda nie lepas sarapan lepas anta rakan aku nie g berperang
xtido lagi..

sbb tu aku bgn tdo kalo makpak aku kol
memanjang je aku dituduh high~~
pukul 1 masih mamai..

kadang2 bila wat past year baru la timbul
ouh mcm nie..rupenye!!
baru la rase ilmu nk absorb meresap dalam blok2 minda aku ni...
4bulan nie aku buat ape??

dalam kepala xpikir langsung rumah
xpikir nk peking..
xpikir langsung happy abes semester
sumenye sudah sober!!
ulang suara..sudeyh sober dgn kalkulus..

tiket pon xbeli lagi la..bkn nk klepet

sory la encik building services!!
abes kalkulus baru aku godek ko!!


saat aku taip benda ni

rakan2 yang lain tengah bersabung nyawa..mengerah kudrat bertarung dgn kalkulus yg laen

tapi panggilan jihad aku esok..

dan lusa semuanya berakhir

kalalulus kalkulus

sem depan jumpa lagi la dgn korg..

tp aku xnk jumpe kalkulus sem depan..

mintak simpang yea..

kalu ade sumur di ladang sekalipun saya xhingin menumpang mandi
kalau ade umur yang panjang mintak2 xjumpe lagi..

ceritha semalam
pegang gitar maenkan lagu2 yuna , brainstewz, estrella...saje bagi lembut jari2 nie..
tibe2 mamat yg tgh bgayut kt blkg..suh aku maenkn lagu kt awek die..request awek die la katenye

xkesah..aku xkenal pn awek die sape maen la lah lagu yuna...

awek die ckp~~~~sweet..thanx!!untung awek ko eh!!

sigh~~makan dalam tuh..

kawan aku cakap sudah2 la jgn biarkan hati kita letih..
sambil mengalunkan lagu lagu ramli sarip teratai dgn muka penuh berfalsafah

aku xkesah sgt awek die cakap cetu tapi
aku kagum dengan falsampah die!!
itulah kata2 paling bijak die pernah lontarkan sepanjang aku kenal die!!

dan pagi tadi beliau berdialog dengan kitab kalkulus beliau
"kau tunggu disini jaga kubu kita..biar aku pergi berjuang!!!"
dan beransur pergi bersama lalakan lagu semboyan yg disambut baek housemate2 laen...

sekiyan..