June 24, 2009

ipoh oh ipoh!


ingat nk pegi mkn capati kt kopi sechewen tapi mcm malas lak..jauh..

so balek dari yikfong afta cari brg2 laptop customer..pegila round2 sungai kinta...area looken lame..yg skang da pindah kt memory lane tu..

drop by kt kedai nieh!

kt area pemborog nieh..yg berhadapan dgn flat tertua dan tertinggi di ipoh pada suatu masa dahulu..

al-maklum lah tempat nie memang feymes dgn ke-oldskull-an nye..flat nie facing sungai.. kalo tengok video klip mando diao yang ade budak dua orang member dari kecik tu..lagu ape ntah aku lupe..kalo versi malaysia inilah tempatnye..


sampai tyme oder minum tu aku


ter perasan la..vocab maple nieh..mcm tlebey power je dari sasterawan negara..ayuh kita lihat!




p/s ini post kesaratus..dan semalam ke stadium..tgk bola..perak menang dgn n9 2-0 dah lame kalah baru nk menang..tapi bak kata Steve Darby dulu..

"if you think malaysian football is dead..you are wrong,you should come to Ipoh and see the atmosphere!"

kejor yob kejor!!

6 comments:

Iqbal said...

baru sampai malaysia..kot..

haha..

~enon89~ said...

hehehe..
gle power la mamak tu..
cm pompuan gedik anta msg je..
mee gowng catu bang!
haha..

tikus_mando said...

perak mmg hebat...
bak kata M karathu..
tp dia ckp india r..

nazrien said...

tu la pasal bunyi cm gedik
haha

zack
betul..tapi karathu lak yg xhebat

...sarah n... said...

oooo mcm tu ke eja looken.

*baru tahu*

nazrien said...

don't take it for granted aku pon maen taram sahaja..

hee