July 30, 2009

common sense

common sense


banyak....



atau pun..



sendiri mau ingat la..




cerithanyer...



kalo LC boleh makan FZ..belang nk letak mane??



sebab org pakat gelabah nk pkai belang



bila tau belang boleh cucuk camry..



sebab belang design moped ala2 LC..



maaf..



ini bkn sebarang LC..ini LC150 cc...



kalo budak hingusan bukak blok


alamatnya minyak telan macam gila


xkesahla kalo tokey die maen cub prix 29tahuun sekalipun..


kalo kuli bodoh..serupe jeh...


maaf..


ini bukan entri budak2 rempit atau mat2 motor..


sebab ini sudah kaji pakai hukum fizik dan tanye otai2 forum dekat indon...


sebab otai2 forum kt malaysia sibuk nk arrange konvoi tgk org kawen..


otai indon dah wat prototaip private LC170cc


ini bukan entri rempit sebab sudah abes dekat 8ratus untuk blok shaja harap maklum..


rempit mane ade duit..



haak tuih!!


p/s chee keong motor memang tarbaek...!!...biar imej standard tapi dalam bikin baru hati puas..

July 27, 2009

pijak saja


welkam to the family!!!!! heavy metal pedal..huhu

betol2 kaw!!

beta aivin je.....aku xde duit biasiswa macam korg!duit ptptipu..ke..

lame woo seving!! sbb aku boros!! wahaha!!


satu kali petik dua kali petik..

xbley tido wooo....

mesti mau petik...lagi

hee my mother newest enemy haha!!






apa lagi..my fellow siblings..apply cuti emergency..balik umah jom lenjan menatang nie..pastu
apa lagi!!...bayar ar cutting...jgn men pijak je..


hee...




ceritha esok


mau buat LC 135cc jadik 150cc dtang a join tgk lc kne bedah..

mau basuh kereta...

mau hidup epy2...

tolong mak aku...

jamming sampai lenguh..





p/s- isya si betri demam infected dgn aku kot...huhu..ari2 mau ajak aku maen patung barbie beliau..haish xbrutal langsung..tp die join "banging" tyme aku lyn goreng2 gitar..so xde salah aku tolerate maen patung barbie kejap dgn die..ahahaa!!

dah demam hari2 pau aku singgit lapan posen beli aiskrim kt 7e sampai awek 7e pn dah kenal aku...


cepat sembuh lah..dah lame kau xbanging..dah lame kau xajak aku maen "who's that"!

July 24, 2009

hati dibacakan talkin

tadi slt jumaat kt msjd jln diary xpn org pgil msjid sultan azlan shah, xpn masjid biru ikut suke lah..selalu g kepayang je dekat dgn umah..tyme kcik2 abah slalu bawak g sini tapi bila aku dah pandai bawak diri..aku g dekat2 je ahaha!!

dekat sini aku pnh salam Raja nazrin..tyme aku kecik2 ,pnh kne tarik tlinga skali member2 dgn ahli kariah sbb wat bising ala mcm upin ipin hahaha!!(dlu g ramai2 dgn member2 sbb ade pakcik nie ske angkut ktorg g masjid g smyg),

kdg2 untung leh nampak Sultan sbb sultan selalu semayang sini...tapi aku nk cite..nie

bkn kisah hidup aku tapi..sal..

tadi khatib cakap

kalo di saat nafsu memuncak..dan kita menurut je

seelok2 nya hati kita dibacakan talkin

kerana hati kita tu da hampir mati....

kalo kita dah tidak dapat terima teguran dan pendapat

seelok2nya hati kita dibacakan talkin

kerana hati kita da hampir mati...

ceritha laen

kawan aku cakap die xsuke kawan dgn org yg pentingkan diri

jadi scr tidak langsung dia juga seorang yg mementingkan diri..

kawan aku cakap die tgh mengawal nafsu makan nk berjimat bli henset katenye

tapi secara tidak langsung die gagal mengawal nafsu membeli..


imran cakap
-kalo citer pasal nafsu..nafsu lelaki yg satu tu je org rujuk...yg byk2 lg tu mcm xde benda je..(kdg2 betol jugak)




hahaha

patotla tok suh g masjid awal dgr khutbah..tok cakap jgn sembang2 tyme khutbah
sebab kalo kita dengar..elok2...sesungguhnya

tiada yg baek melainkan berpesan2 sesama manusia...



khatib harini otai..

tgh2 khutbah die sound
diam..!!!jgn buat macam rumah sendiri..ni rumah Allah..yg bersembang ini semua orang2 yg hatinya sudah mati!!!...

dekat sbelah aku nie ,pakcik keje dgn gomen (kerajaan) tgh rancak berbual ahaha



p/s-hari jumaat dtg kdai makan ibu aku..pisang free...xmacam mamak petik satu silap2 lima kupang..nasi lemak best..open pada hari bekerja sahaja..

July 22, 2009

sekecil perkataan

result aku terok..ini mencabar kredibiliti parents aku slaku ibu bapa

yang mempunyai anak2 dgn trait keputusan exam yg cemerlang

adik di mrsm taiping dan sekolah sains..sape xkenal ktorg dekat area nie..

boleh kate result anak2 encik kamarul zaman nie xda tandingan

cuti aku kali ini amat panjang..

ceritanya

semalam g klinik,abah anta,aku demam agak panas

ptg tadi janji dgn ibu nk g tesco..abah xlek lagi selalu nye da petang2 baru lek

aku cakap 5.30...tapi aku abes appointment dgn hotel hillcity 4.30(arrange dinner)

so lepak dekat ofis jabatan tenaga kerja tempat member aku keje die nk blanje minum

tgu sampai kul 5 ibu xroger2 lagi xapelah..

kemudian member2 ajak g training untuk perform dinner nite dak2 uitm seri iskandar..

tau2 ajelah melarat2nya nk g setting2 lagi amek org

terlepas..5.30 "ibu nk pegi dgn abah kot"

padahal ibu dah tgu kt rumah

6.30 dah nk amek adek aku kt skolah , tapi xsempat..tgh jamming jauh kt area tasek..

msg abah

"abah,tolong amek iqbal lek sekolah.."slalu tyme2 ceni abah dah kt umah

tapi agak fault lah nk type mesej mcm tu..perasaan kuang ajo..dan serbasalah tu tinggi tp xleh wat ape..

malam nk g uitm seri iskandar nk bg quotation dgn laptop yg da siap repair

tapi xjadi..lepak minum2 lek lambat..

aku tau ibu bengang abah lagi bengang..yelah aku ni xleh harap la..

dgn status aku cuti panjang nieh..

tapi kan



balik2 rumah je tgh2 malam,tersempak dgn ibu

n ibu kluar bilik nk minum air..

"angah nie..dah amek ubat kt klinik xnk susun makan betol2 , bile nk sihat"

haah tol gak..satu ari kluar...balk lambat2 tapi xkne marah , itu je yg ibu tegur??(cakap dalam hati la)

masuk bilik pikir lek..

ape yg aku dah wat kt ibu arini..tapi health aku die pikir dlu...

hati ibu..........



siapa tau..


pn che su cakap
"nazrin, awak beruntung sebab ada ibu yang amat menyanyangi awak"





mungkin esok baru aku kene marah..tapi kita anak2 la kn alpa..tapi sekecil perkataan mampu buat kita tersentak...



jgn bila dah xde baru nk tersentak...



kadang2 bak kata pujangga "jangan ekploitasi toleransi"

sporting2 pn mak bapak kita tu beb..ada batas



selamat beramal...


fuuuuh!!!

July 20, 2009

kenape?


bila selsema babi ni menular


sape2 yg selsema je mesti dipandang serong...


dipandang macam orang kusta..


padahal sebelum nie..


kalo selsema stgh mati pn


org wat bodo je???


skang aku tgh selsema..alahan kepada belacan..


dan yang menyedihkan semalam idung aku gagal berfungsi..



ni sume sbb kawan aku ajak makan nasi goreng kampung bersambal belacan dekat kedai makcik gelas besar


bila selsema die leh bawak pada demam


adalah normal jika demam+selsema+batuk+sakit tekak


tetapi akan dipandang jelik jika ia berlaku di saat selsema babi menular


mungkin aku kne bawak virus baru..


selsema belacan..



xdelah rakan2 aku sibuk2 wat checklist2 simptom selsema babi macam doktor baru grad dekat aku dah...


baru orang respek...


belacan flu...


secara xlangsung kita maratabatkan penggunaan bahasa melayu dalam sains..

July 14, 2009

hari bank-ouh bahagia!


hari nie hari bank

bank rakyat-bank islam-cimb-rhb

bayar bil,bayar duit kete,bayar kad kredit

parking memang xde..so panas la..

kluar tyme lucnh hour so..sesak la..


tapi..


at the end of the day

dapat text



"gadis sakura-hoi!! pinjam tuner"

aku kate la tuner gitar aku gi sekolah

die cakap aku loyar burok

aku cakap ini seriyes..

die balas ????...betol la yg tune gitar aku slalunye adik aku

die balek skolah 6.40 ptg..

oo..ok2..teman aku g bli..

bapak loaded minah nie..aku kate dalam hati..tapi aku tunaikan gak la hajat die nk berteman ahaha!!!

senyum xsudah2!!

ahahaha..knape aku??




nk jadi ceritha

time aku anta die lek..Aritu sembang2 la..(tyme aku baru jumpe die)

die maen organ dlu..ouh (trigt kt oli jauh dalam ati aku)

tapi gred die lagi rendah dari oli...

sebab die xminat..oke2..

tapi kenapa skrg baru gitar???

hujan lebat seamat lebat...

sampai klebang putra..die tjuk jalan sampai umah

tapi org xde kt umah..

kunci p
n die xde so lepak la maple..

duit dah abes bli stuf..

oder air suam..

die tanye kenapa?

aku kata tekak aku saket..


ahahaha!!!!!


die bdk KL...duduk wangsa maju

anak bongsu...

tapi skang duk ipoh...

abang die dtg pikap kt maple..naek keta

abang die duk damansara (ceh..trigt kt oli lg..huhu)

tapi cuti weekend lepak kt ipoh...

dan die bergegas balik..tapi air die die dah bayar la..

aku dah anta jauh2 nk aku blanje lemak gak lah!!

aku pn bkn jiwa gentle mat2 bunga



aku menapak keluar dan tersentak...



balik???

xde bg nombor???

mcm tu je???

thanks saja???




tyme nk stat keter..aku igt hari aku abes mcm tu je..sebak pn ade..ececece..

aku pn xde la pikir nk mintak2 nombor nie..let it be bygone je lah..

mcm biase la tempat persinggahan je (bunyi mcm ape je ahah!)

ade org ktok tingkap...dalam hujan lebat

aku bkk tingkap sket..die hulur resit gitar tapi belakang no tel..

sambil jerit..miskol je jgn ngorat!!!

hahahaha!!




hampeh pnye budak..

tapi....

resit tu basah...

digit last kabur...kne tgn die..pen die pkai pn dakwat basah (ala2 parker)

aku terpaksa abeskan kedit...

anta

"oit gadis sakura??"

kepada beberapa nombor yg aku cuba..


tapi xdapat ape2..





malam pukul 12:47 am...


ketika aku berperang dgn idung aku yg tersumbat akibat hujan siang tadi..hp berbunyi



"hoi! AKU XDE KEDIT SIANG TADI...btw...alia..la"


pejam mate..aku pon bukak balik




aku ???it manage to be even better??
watak dalam novel cintun kah











kosong..jiwa kosong..
crush kt budak kecik sakura nieh??
tak..aku bkn jnis cepat tangkap..

ah tdo dlu..besok je reply...

huhuhu

esok nya lak bermula lah kisah bunyi mesej henset aku kembali berbunyi...
kali ni dari saorang gadis..ahahahaha!!





memang xboley blah!!




July 8, 2009

gadis sakura ahhh!!


mcm biasa pegi kedai gitar..this time..nk bli stuff(cd,etc)

kirenye off topic dari subjek gitar..hanye musik..

a girl came in..

despite her sad look she look very cute beside the santa cruz display section..

sling bag,flip flop, a nst newspaper in her holding, makes me whisper alone "giler sempoi minah nie"

but what amaze and capture my eye the most was her white "subhumans" shirt..

walla!! bkn calang2 awek nieh..seeing her randomly browsing through the guitar make me pinned at where im standing..

takot pn ade....tapi bkn senang nk dapat rase ceni..awek yg anta adik die skolah ptg2 tu pn xde rase mcm ini...(rujuk post sbelum ini)




i went to the magazine section..stalking her quietly..then


she turned around and called me..


i was like "me?.."then i step toward her..

"which is better? " the yellow one or the red..pointing dekat guitar2 brand sakura

aku jawab..

depend la kt u..but if it is for your bf the red one would be nice.."(ni ayat usha line)

"ouhhh..definitely no, im buying myself a brand new bf right now..and its for myself"

"then i should suggest you the plain wood colour than" ecece pandai je aku...bkn kdai ni byr gaji pn..


then die tnye dapat bag and strap skali ke..pick ke...


aku jawab ouh tidak tahu lak..sbb aku xkeje sini..


so aku panggil bro yg tgh sedap2 lyn sorg mamat ni baru lepas repair strat die..


die layan2 minah tu...and she buy the guitar that i suggest..dgn tuner dan buku
"playing guitar for beginner(cd included)"

haha..baru nk blaja tapi kool ape...


she went out and make a called i stand a few step beside her...


than hujan turun dgn amat lebatnye...


wahahaha!!! could it be even better

bile aku dgr die complaint dalam phone...


"ayah..lambat lagi ke ujan nie...,lia balik sendiri la"


ouh..lia..name die..



aku lepak2..tp ujan makin lebat..so dgn gentle gile babeng nye tebal muke yg amat2!!

aku tnye.."rumah jauh ke?sayang gitar tu baru bli da kne ujan"


dekat klebang...(bapak ah..jauh gile..)

nk ofer ke xnk nk ofer ke xnk nk ofer ke xnk...

minyak kete suam2 kuku je standard org xde duit ah..aku pn bkn nye biase sgt nk gentle2 nieh..



aku tanye la...."nk aku anta ke?" muke memang da setting innoencent abes,,,



die usha phone,usha jam..usha langit...usha aku..usha jalan..die tnye xsusahkn ok gak













pegh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



pegi amek kete aku yg basah lenjun!!


xabes lagi nieh....haish



kebetulan yg teramat bahagia!!!!!

July 6, 2009

cerita baru?

ceritha petang2


ipoh bandarnya aman...sangat2 aman...

everytime anta adik aku sekolah

ade seorang gadis nie...akan anta adik die g sekolah gak


memang keayuan die terserlah lah

balik skolah pn cetu...

sekali tgk dua kali tgk..tiga kali tgk..mcm kenal je (ecece)..



tapi bkn aku je tgk..



mat2 xtentu hala yg bawak moto petang2 dpn skolah tu pn usha die gak..

yg konon2 atlet nk g men bola nie...pn pakat nk suweet2

aku ni sbb sorg2 je..tu yg xda beran...



nk jadi citer ade match ping pong..

aku nampak budak yg akak die cun nie..tgh tgk org maen ping pong

aku gentle ah tnye akak mane??

kbetulan la aku pn ade match..so nampak la muke cm berkaliber sket..





die jawab..


"akak balik kampung jumpa tunang die.."






heeeeee...............................................................






dush2..TBE2 terjaga dari tido...





mimpi je...fuuuuuuuuuuuh!!!!


pikir positif..petang nie kite usha lagi..haha!!












p/s-maen ping pong sampai lebam...2jam baru rm5..

July 3, 2009

saya memandu

mira L2 si polan boley cecah 140 en?

kancil ko boley x?

aku cakap boley je...

dorg cakap rim 13 tayar kecik xmeletop ke kalo 140..(mentang2 si polan rim 14)

aku cakap x..tayar aku ade cop 's' smpai 180 ley tahan brand goodyear lak tu

oo..(ceh..igt aku cikai ke sal tayar2 nieh!!)

lagipun ak cermat orgnye..nk plih tayar pn kne tengok jugak...stadi la siket bukn tekan pedal je...safety..nk test power kne masak dlu kondisyen kete..

tekan la minyak sambil sembang2..tbe2 dorg senyap je..aku tnye awat ,pasai apa ??

dorg tjuk speedo..ouh da 150..

patutla cuak..







hee...















aku lagi cuak kot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



dup..dup jantung aku..slow2...lepas minyak lek


hee cover baek je..mke tenang..




nasib baek bawak member..kalo pape jd pn xmenyesal sgt..

haha!!

kalo mak pak ade belakang...takot woo kalo jadi ape2..bawak sopan je...
sape xsayang mak bapak...


dah cool down...

adela suara2 sumbang kt blkg..


LC aku pn dpt 170...sket pn xbangge!!!



hee..ikut hati nk halo..tp member kn....kn?..xkn nk halo...kte campak je trus!!!





ceritha memandu yang lain


kawan saya bawak LC135 sisi dengan seorang pembonceng..


bawak laju2 sebab ari da makin lambat..


sbb rider aku mlm tu cool org nye jadik watpe nk laju2 en?en?pdhl Lc yg aku naek ni pn laju gak



tgh die laju2...tau2..datang satu moto nie ntah dari mane datang..


zaaaaaaaap..meluncur kt sbelah moto ktorg kejar..moto depan..


steady je cucuk kawan saya nieh..saya tau die tgh pulas 150km/j tyme tu,,


tapi saya tau moto abang yg cucuk dorg tu..leh lari 240km/j.. laju..memang sahih laju


siap ada siren..buku saman dgn walkie talkie..kalo nasib bek die bawak pestol...slalu kosong je..


kawan saya berhenti bile abang tu bkk lampu liplap2 kaler biru...pegh..






mintak lesen..abang tu cakap...kt kawan saya...yg bijak nye

pembonceng yg bagi lesen..siap dgn ic...




abang tu pikir lame sket...


''kenapa awak yg bagi lesen?die yg bawak tadi!''


dgn muke bodo je die jawab..


''lesen die da mati tuan..minggu lepas....''

dgn muke serius nye..die amek ic yg mamat yg bawak moto tadi..

abang tu bagi dorg voucher shopping kt balai(saman)

''laju sgt nieh nk kejar ape?'' abang tu tnye lagi

kawan saya jawab..''abang yg kejar ktorg...ktorg lari la..abg tnye ktorg lak.....''






lagi chantek...
dua2 kne g urine test..buat lawak lagi..!

siap angkut naek kancil polis lagi woo..!!moto masuk balai..



aku time tu da selamat sampai umah..



"PANDU CERMAT DUIT SELAMAT"




sekiyan..