July 24, 2009

hati dibacakan talkin

tadi slt jumaat kt msjd jln diary xpn org pgil msjid sultan azlan shah, xpn masjid biru ikut suke lah..selalu g kepayang je dekat dgn umah..tyme kcik2 abah slalu bawak g sini tapi bila aku dah pandai bawak diri..aku g dekat2 je ahaha!!

dekat sini aku pnh salam Raja nazrin..tyme aku kecik2 ,pnh kne tarik tlinga skali member2 dgn ahli kariah sbb wat bising ala mcm upin ipin hahaha!!(dlu g ramai2 dgn member2 sbb ade pakcik nie ske angkut ktorg g masjid g smyg),

kdg2 untung leh nampak Sultan sbb sultan selalu semayang sini...tapi aku nk cite..nie

bkn kisah hidup aku tapi..sal..

tadi khatib cakap

kalo di saat nafsu memuncak..dan kita menurut je

seelok2 nya hati kita dibacakan talkin

kerana hati kita tu da hampir mati....

kalo kita dah tidak dapat terima teguran dan pendapat

seelok2nya hati kita dibacakan talkin

kerana hati kita da hampir mati...

ceritha laen

kawan aku cakap die xsuke kawan dgn org yg pentingkan diri

jadi scr tidak langsung dia juga seorang yg mementingkan diri..

kawan aku cakap die tgh mengawal nafsu makan nk berjimat bli henset katenye

tapi secara tidak langsung die gagal mengawal nafsu membeli..


imran cakap
-kalo citer pasal nafsu..nafsu lelaki yg satu tu je org rujuk...yg byk2 lg tu mcm xde benda je..(kdg2 betol jugak)




hahaha

patotla tok suh g masjid awal dgr khutbah..tok cakap jgn sembang2 tyme khutbah
sebab kalo kita dengar..elok2...sesungguhnya

tiada yg baek melainkan berpesan2 sesama manusia...



khatib harini otai..

tgh2 khutbah die sound
diam..!!!jgn buat macam rumah sendiri..ni rumah Allah..yg bersembang ini semua orang2 yg hatinya sudah mati!!!...

dekat sbelah aku nie ,pakcik keje dgn gomen (kerajaan) tgh rancak berbual ahaha



p/s-hari jumaat dtg kdai makan ibu aku..pisang free...xmacam mamak petik satu silap2 lima kupang..nasi lemak best..open pada hari bekerja sahaja..

14 comments:

~enon89~ said...

hehe..siap ade pesanan suh dtg kdai mak ko lg kn..
aaku da lme thengen nk g tp xkesampaian lg neh..
ble la agknye kn nk g..

ierahoshin said...

hahha..promote kedai sampai kat blog....tp xgto pun katne,adehhh..
mana la org macm ira ni nak thu..gtow la,mana la thu kut2 ley merasa bila g sana,hihi...

zatiesiska abdul rahman said...

kdai ibu ko? letakla pic skali..sng nak cari

besh gk khutbah tu ek..wat aku insaf jap..err talkin tu camne ek bacaannye

nazrien said...

enon89
ko memanjang je bz haha

oi oshin
haha jauh kot...

zatie
talkin nie yg dibaca mase jenazah baru dikebumikan..tepi kubur.. bacaan die aku nk tulis pn huhu meremang..

hah bace la
http://romendut.multiply.com/journal/item/6

ierahoshin said...

dari ipoh jauh ke..??
hahaha...
baru ingt nak promote kt akk,
kui..kui..

nazrien said...

ha akak boleyh sgt lah..huhu

nt nk dtg mesej ah..hee

ierahoshin said...

jeng..jeng..
hujung thun nie laa...

rasanya...masa
cuti sek
hihi..

nazrien said...

bulan puasa xbukak tau huhu

~enon89~ said...

wei..
ko la bz memanjang dato menteri..
haha..

ierahoshin said...

oh..bulan pose cuti eh..??
lamanyaa...sampai sbulan skaligus,
or bukak kat bazar..??
hihikk..

eh,masa raya bukak la..??
ade la duit nak pi makn,
guna duit raya,
kui..kui..

nazrien said...

haha syal..aku bkn dato' menteri ..aku kuli2 je haha


oshin
datang2 aku alu2kn

ierahoshin said...

ye,Insyaallahh..
sampi je kat planet ipoh,
oshin gtoww..

psstt~~
dtg amik oshin r..
itulah..xnak gto kat ne kan,
perdi diambil,balik dihantar,
ok..??
hahahaa...

alleya said...
This comment has been removed by the author.
alleya said...

khutbah mantap...