July 3, 2009

saya memandu

mira L2 si polan boley cecah 140 en?

kancil ko boley x?

aku cakap boley je...

dorg cakap rim 13 tayar kecik xmeletop ke kalo 140..(mentang2 si polan rim 14)

aku cakap x..tayar aku ade cop 's' smpai 180 ley tahan brand goodyear lak tu

oo..(ceh..igt aku cikai ke sal tayar2 nieh!!)

lagipun ak cermat orgnye..nk plih tayar pn kne tengok jugak...stadi la siket bukn tekan pedal je...safety..nk test power kne masak dlu kondisyen kete..

tekan la minyak sambil sembang2..tbe2 dorg senyap je..aku tnye awat ,pasai apa ??

dorg tjuk speedo..ouh da 150..

patutla cuak..







hee...















aku lagi cuak kot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



dup..dup jantung aku..slow2...lepas minyak lek


hee cover baek je..mke tenang..




nasib baek bawak member..kalo pape jd pn xmenyesal sgt..

haha!!

kalo mak pak ade belakang...takot woo kalo jadi ape2..bawak sopan je...
sape xsayang mak bapak...


dah cool down...

adela suara2 sumbang kt blkg..


LC aku pn dpt 170...sket pn xbangge!!!



hee..ikut hati nk halo..tp member kn....kn?..xkn nk halo...kte campak je trus!!!





ceritha memandu yang lain


kawan saya bawak LC135 sisi dengan seorang pembonceng..


bawak laju2 sebab ari da makin lambat..


sbb rider aku mlm tu cool org nye jadik watpe nk laju2 en?en?pdhl Lc yg aku naek ni pn laju gak



tgh die laju2...tau2..datang satu moto nie ntah dari mane datang..


zaaaaaaaap..meluncur kt sbelah moto ktorg kejar..moto depan..


steady je cucuk kawan saya nieh..saya tau die tgh pulas 150km/j tyme tu,,


tapi saya tau moto abang yg cucuk dorg tu..leh lari 240km/j.. laju..memang sahih laju


siap ada siren..buku saman dgn walkie talkie..kalo nasib bek die bawak pestol...slalu kosong je..


kawan saya berhenti bile abang tu bkk lampu liplap2 kaler biru...pegh..






mintak lesen..abang tu cakap...kt kawan saya...yg bijak nye

pembonceng yg bagi lesen..siap dgn ic...




abang tu pikir lame sket...


''kenapa awak yg bagi lesen?die yg bawak tadi!''


dgn muke bodo je die jawab..


''lesen die da mati tuan..minggu lepas....''

dgn muke serius nye..die amek ic yg mamat yg bawak moto tadi..

abang tu bagi dorg voucher shopping kt balai(saman)

''laju sgt nieh nk kejar ape?'' abang tu tnye lagi

kawan saya jawab..''abang yg kejar ktorg...ktorg lari la..abg tnye ktorg lak.....''






lagi chantek...
dua2 kne g urine test..buat lawak lagi..!

siap angkut naek kancil polis lagi woo..!!moto masuk balai..



aku time tu da selamat sampai umah..



"PANDU CERMAT DUIT SELAMAT"




sekiyan..

2 comments:

tikus_mando said...

kalo kt ipoh nih..
ade can r nk jumpa my father.
hahaha...

nazrien said...

hee kt ipoh le ni hiway tasik ke TC

bapak ko trafik ke??

hee..

kne dgn kude putih yg baru tu..
laju wo..