July 22, 2009

sekecil perkataan

result aku terok..ini mencabar kredibiliti parents aku slaku ibu bapa

yang mempunyai anak2 dgn trait keputusan exam yg cemerlang

adik di mrsm taiping dan sekolah sains..sape xkenal ktorg dekat area nie..

boleh kate result anak2 encik kamarul zaman nie xda tandingan

cuti aku kali ini amat panjang..

ceritanya

semalam g klinik,abah anta,aku demam agak panas

ptg tadi janji dgn ibu nk g tesco..abah xlek lagi selalu nye da petang2 baru lek

aku cakap 5.30...tapi aku abes appointment dgn hotel hillcity 4.30(arrange dinner)

so lepak dekat ofis jabatan tenaga kerja tempat member aku keje die nk blanje minum

tgu sampai kul 5 ibu xroger2 lagi xapelah..

kemudian member2 ajak g training untuk perform dinner nite dak2 uitm seri iskandar..

tau2 ajelah melarat2nya nk g setting2 lagi amek org

terlepas..5.30 "ibu nk pegi dgn abah kot"

padahal ibu dah tgu kt rumah

6.30 dah nk amek adek aku kt skolah , tapi xsempat..tgh jamming jauh kt area tasek..

msg abah

"abah,tolong amek iqbal lek sekolah.."slalu tyme2 ceni abah dah kt umah

tapi agak fault lah nk type mesej mcm tu..perasaan kuang ajo..dan serbasalah tu tinggi tp xleh wat ape..

malam nk g uitm seri iskandar nk bg quotation dgn laptop yg da siap repair

tapi xjadi..lepak minum2 lek lambat..

aku tau ibu bengang abah lagi bengang..yelah aku ni xleh harap la..

dgn status aku cuti panjang nieh..

tapi kan



balik2 rumah je tgh2 malam,tersempak dgn ibu

n ibu kluar bilik nk minum air..

"angah nie..dah amek ubat kt klinik xnk susun makan betol2 , bile nk sihat"

haah tol gak..satu ari kluar...balk lambat2 tapi xkne marah , itu je yg ibu tegur??(cakap dalam hati la)

masuk bilik pikir lek..

ape yg aku dah wat kt ibu arini..tapi health aku die pikir dlu...

hati ibu..........



siapa tau..


pn che su cakap
"nazrin, awak beruntung sebab ada ibu yang amat menyanyangi awak"





mungkin esok baru aku kene marah..tapi kita anak2 la kn alpa..tapi sekecil perkataan mampu buat kita tersentak...



jgn bila dah xde baru nk tersentak...



kadang2 bak kata pujangga "jangan ekploitasi toleransi"

sporting2 pn mak bapak kita tu beb..ada batas



selamat beramal...


fuuuuh!!!

9 comments:

...sarah n... said...

jangan ekspoitasi toleransi..


err...

oooooo....


baik2....

zatiesiska abdul rahman said...

haish ko nih...rehatla kat umah...makan ubat (ade bakat x jd ibu tiri ko hahaha)

~enon89~ said...

oit..
aku terharu..
ko da training nk perform..
c u 080809..
venue kt ne erk?
haha

nazrien said...

sarah
bagus2

zatie
haha ibu mertuaku la..br ranggi

enon
ha..igt dinner leh terus terjun je ke
wat kat bukit bandor

hillcity hotel

~enon89~ said...

mne taw ko yg nk perform dow..
lgpn ko kn terer..xyh training pn xpe..heeee

nazrien said...

kah...

haha

aku xterer kene ah teraining

ierahoshin said...

sekecil perkataan mampu guriskan hati or tenangkan jiwa..

gtuww..
ahakkzz~~~...

nazrien said...

heee..

oshin yg berpuitis..

kaki2 debators..hee =p

ierahoshin said...

uikss..malu siot..
ckp terang2 lagihh..
xhebat mana pun...

puitis kew...??hahahakk..
biase jeww la...
mana la oshin pandai,
main toin..toin jeww....
hehhee..:P