August 31, 2009

August 27, 2009

tenang

tenang oh air di kali

mudik hulu mudik ke hilir

cari arus xkunjung tiba

tapi esok

belum tentu ada..


(the last facebook notes-wednesday)


"she's in a deep pain..well ktorg satu family da prepare for everything, do come..,she needs everything to hold on..."

-friday 1211pm

"she's gone..al-fatihah...allahyarhamah da pegi dengan tenang,bekalkan beliau dengan doa2 semoga beliau dapat mengharunginya"

-saturday 0245am

"yen, datang tahlil malam nie, ajak kawan2..mane ko?"

-saturday 1821pm




al-fatihah
23.7.1991-15.8.2009



the day you were gone..will never be paste in my mind..it was a shock..i know you were always there...hey~~


rest in peace please

August 21, 2009

sejuk

hari ini sejuk giler

xtau kenapa




tapi last2 tyme tdo



baru aku sedar




aku demam..



xde selsema yea harap maklum...

August 19, 2009

paid







baru2 ni aku ade beli heli Rc so..lepak2 dgn a few client.. they ask me if iam into flying rc craft so cakap la minat gak heli tp aku pkai battery je blum up jadi nitro..

so then they somehow bleh citer sal farmer kt japan pkai heli pegi.. meracun tanaman cool en??


nk bli kt atok satu haha!!


client=If a rice farmer can afford a remote controlled helicopter he's getting paid too much.

jeb=And if a CEO runs a corporation into the ground he's definitely not being paid enough.

partner= Right, cause that's how it works, right? Pay me or fuck you? Like a pirate


haha then encik jasni said=haha the payment full nt sy byr ikut quotation ala kautim2 la...

hampeh!






August 16, 2009

15 benda

dari kecik sampai besar yg aku xkasik org tahu..kalo dah tahu tu kire kantoi lah..

1-dari kecik memang da berangan nk maen instrument, slalu tiru gaya radhi strum gitar tyme ak kecik2 dlu padahal gitar pn xde lg time tu..n minat drum tp xpnh pgg pn kalo ad dpn mate, skrg dah jadi vokalis band sendiri lagi kelakar

2-mase adik aku yg paling bongsu lahir..aku agak dingin dgn berita tu..haha dah besar laen citer lak..

3-akan elakkan mendengar lagu2 yg ramai orang dengar..ntah xtau nape tapi bnd tu jadi naturally

4-sangat alah pada perempuan..kalo br jumpe or br nk lepak skali..agak xsuke..bkn pemalu tapi mcm malas...haha

5-xsuke ade byk brg same pada satu masa..contoh belt 3 jenis , beg sampai 2 3, sume serba satu..kasut,sliper, beg , jam..yg attire shirt sume tu xleh la nk sepasang je..kn?

6-dah ade plan hidup stat dari darjah 4..tapi skang agak tersasar..tapi target nk masuk mrsm tu lepas..target nk masuk UTP xdapat haha! aku target kot nk g utp dari kecik..

7-gaduh dgn jabatan math uitm sebab lecturer aku gay dan aku tau skandal die, mentang2 muke die jambu lecturer pompuan pun same naek support die..haaaaak tuih!

8-penah drift naek moto (xsengaje) dpn pagar uitm nk elak pompuan mane ntah lintas jalan.. yg stylo nye aku xjatuh..dan ade budak bisik2 "pegh naseb baek brader ni cekap kalo x dua2 dah meniarap atas tar" haha nk citer pn xboleh sbb nt member aku xkasik pinjam moto dah..huu

9-minat psikologi, dan admin, bussines(ak xske engineering)..tapi aku memang admire field perhotelan..mungkin tu gak sebab aku suke masak..hahaha

10-sangat bertolak ansur , menjaga hati dan cepat kesian..rase bersalah..huhu ikut trait sape pn xtahu lah..itu pasal bisnes xley nk kaye

11-menjadi sangat pasif dan pendiam dalam persekitaraan baru , aku bkn jnis yg first move la... ak playsafe saja lah kalo xde crowd sendiri..bkn kecut ke ape tapi ak mcm malas..


12-ada syarikat berlesen dari SSM entitled- radikal tech,dah 1tahun lebih baru pagi tadi nk upgrade service pegi buat baju korporat (segan lah gi kerja luar attire xfit)..haha muke itulah s/u muke itulah akaun manager muke itulah technician muke itu lah juga antar2 flyer..ktorg buat event management gak..tapi itu under production house..apa lagi promote2!!


13-hati aku kering..jgn nk touching2,jgn nk bg signal..sbb aku xkan faham..jgn sindir2 jgn sinis2 direct saja...nnt aku tersalah translate maybe respon aku akan jadi amat bodoh


14-member rapat boleh bilang pakai jari, dari kecik sampai besor..yg laen tu kalo dorg cakap aku besfren dorg aku xleh nk watpe lah..


15-bagi aku rm seribu senafas je boleh abeskan...aku boros gak tapi xnampak kt mane pegi duit tu..so xnampak sgt la aku boros..tu yang kecik2 tyme skolah kt mktb sanggup ikat perut xmakan pakai duit ibu abah bagi sebab nk bli cd offspring, smashmouth and weezer..



so aku tagged
-enon
-syaza
-zati
-iera oshin
-dll.....

August 15, 2009

keterbukaan!!


kadang2 sifat keterbukaan yg semakin terbuka


menjadikan kita kurang bertamadun..


apabila benda yg xsepatutnya di sepatutkan..dan di war2 kn


do you find this picture offensive??



seorang ibu digerai makan..bila kluar iklan minah2 gedik maen go kart..dan bercerita pasal bulan2..


si anak lelaki yg berumur 4 tahun bertanya "mama ni iklan apa?" kuat2 dan didengar oleh satu kedai..yg rata2 nya sedang melahap..


si ibu.."haish..gn bising la org nk makan" mengelak untuk menawab soalan tadi..
"macam kak ina punye" sahut kanak2 tadi...

kakaknye terkedu..yg ketika itu sedang makan (mungkin die berasa bangga atau segan korg rase?)





pakcik disebelah meja pn lantas berdiskusi

"bila sume orang konon2nya open minded hal dalam spenda pn boleh masuk iklan..."

"belum hal dalam kelambu lagi, mcm iklan kayuhan bertenaga tu" sahut panel kedua..

"itu la kadang2 keterbukaan buat kita jadi xbertamadun, benda yg xpatut expose di expose"





aku senyap tersenyum dan berfikir..btol ke ape dorg cakap nie??

member aku cakap "senyap udah..wat bodo je.. biase la tu"


mungkin ini cara rakan ak berfikir ni cara org bertamadun berfikir...







p/s seminar pengiklanan ajar "mesej mesti fits untuk semua peringkat umur dan skop pelanggan"iklan xsepatutnya membuat kita berfikir dua kali..

August 11, 2009

gadis sakura dan hospital ipoh

lately i've been sneaking out of my boundaries..sneaking g tgk ko la

ini semua gara2 gadis sakura yg terlantar saket di hospital..

kalau ak xanta atok ke neurosurgeri klinik aritu..mungkin aku xpnh tau yg gadis sakura

adalah pelanggan tetap yg termenung tgk tv setiap hari rabu..dpn tmpt mnunggu tu

yea..rabu adalah hari kte tgk wayang...tp die untuk appoinment

kakak in law die bgtau die xla terok juz kne amek air tulang blkg untuk ape ntah..

ak mengelamun je byk..ape yg aku pk..die saket!!

ak xckp byk...ak xsbut lgsg pasal saket bile keluar atau mesej die..

tapi die pucat...minggu lepas die pengsan dan koma..

and i dun hev da guts..to face this..

btol kdg2 ape yg kita kejar xdapat..

mintak2 die sehat..

xsemua novel cintan berakhir dgn happy ending kn..

skang ak xrase idup aku mcm dalam novel dah...

kebetulan ke bnd nie???












bgn la...ko ckp nk dtg tgk aku..kn... dlu ko gelak dgr citer aku dgn oli kn... ko ckp ak jiwang.. abes ni cter ko cter ape lak..ko suh aku move on kn..tp nape ko cmnie.. idup nie kdg2 xbest...


asyik melungkup je aku nie..kn??sial betol!!!



p/s cd lie on dorothy tu...ko pnye

August 10, 2009

bila terikat

mereka mahukan lagu rock kangkang


aku kata aku xmahu..kenapa tidak lagu oldies ala2 the beatles


line up x tight.. so..kne ikut vokalis..die kureng bahasa inggeris


oke..xape la bukan line up aku pn...lgpn terikat dgn vokalis ini



jadi hasilnya aku tambah titik hitam dalam showmanships aku sbg saorang performers..


bila diingat balik..akan pejam mate dalam2 dan cakap haish!!! segan giler..!!


key pada performance yg mantap adalah vokalis yg terbaek..!!!


nk kne tebus balek nie!!!!!!


mmg xbyk show aku maen tp xperlulah everytime kite naek stage..kita kena jadi the first time kn??


aku pegang kata2 ini..


"naek stage kne rase mcm rockstar! baru leh tight maen"


ini kalo aku sorg rase mcm rockstar..xrase mcm aku nie gipang lak kn??


bila sume org sua muka pada drummer aku sorg yg nk jual muka xngam la...


hahaha


aku malu!!!!!





p/s bunyi mcm bodoh tapi kdg2 kne bgtau gak..jgn tunjuk bontot kt audiens..tapi vokalis startup pn cm dowh aku rase mcm nk sorok blakang symbal..bwh krusi drummer pn xape..asal jgn jual muke..tapi pikir2 lek pape pn sporting lah..~~ chill




after all every one had their first time...and this time it was theirs..






aku tetap pulang dgn mental kebawah dan keyakinan diri yg amat rapuh...tapi dgn thp keseganan yg amat tinggi!!!!

August 5, 2009

sorang-sorang

kalo wat keje sorg2 saya beljar yg kerja kita akan kurang bising..



dan lebih efisien..


tapi..























sunyi