November 6, 2009

duit makan

mcm biasa la ak tlg kt kdai makan bos ak,


pegi agak awal la stended kerja kerajaan..nk lap pinggan lagi..mcm2 lagi la ..


ah... kalo ade kelapangan memang selalu sgt tlg kt kdai makan nie..


dah lame sket buat kije ak lapar...ak pn makan la,


"haish ko nie..gaji bagi, makan pn free, org laen g keje duit makan asing2, nk g keje makan dlu kt umah bawak bekal ke," penuh sinis dan mendalam terus dari mulut bos aku..


"nk wat cmne , kt rumah pn xde org wat sarapan" balas aku penuh sopan...


tapi jawapan aku disahut bunyi cengkerik..tokey ak berpikir dgn dalam2 dan beransur pergi sambung kerja beliau..












p/s-bos kdai makan tersebut ibu aku..itu kedai beliau..

4 comments:

~enon89~ said...

haha..
mule2 aku dh simpati gile kt ko..
ble bce smpai abes...
geli ati dow..

ajeembobo said...

watla breakfast sndr! haha~ xpon, pttnye makngah charge ape yg ipat mkn,xpon tolak gaji. haha.. kejam2... business is business.. tgkla nnt kalu alg jd akauntan cum auditor mkngah, abisla korang. even nan pon xdpt nk songlap lg. haha (ketawa raksasa)

nazrien said...

enon- mak aku pn xpnh tunjuk yg die simpati


along-haha anak org bagi mkan anak sendiri kelaparan, boleyh2 mak ngah nak cert degree baru leh isi kekosongan jawatan pencuci pinggan, tapi nak wat akaun pn die bagi rasenye ..haha

ajeembobo said...

bsh pinggan pon nk kene degree? nk kene kire PH air sabun ke? hahaha