December 30, 2009

comolot bumper-post frust

knape yea...


tarik handbrake kete leh jalan..


knape yea??


saye bawak auto juga


die pn kancil auto..


tapi die pkai kangaroo bar alaaaaaa yg bumper besi dpn tu


kereta aku comey je basic abes wa cakap lu..


bukan keta cari gaduh pn


knapa yea??



slambak je die tunggah kete aku?


kereta die nk sondol2 ngorat kereta aku ke???mcm kucing jantan dan betina


nk kate ak terpikat dgn caranya?? ohh tiidak..jauhh skali


mungkin aku xcedera


tapi hati aku parah...


cat terkopak mungkin sekangkang kera


tapi yg terluka mcm kne tuba...


aduh ni sbb nk anta seliper ke?



tapi aku bkn org jht2 nk mintak duit pau..ak nk mintak duit cat bumper je


tapi apesal ko plak org susah yg bangsat org miskin


ade hati lggr kereta aku


ahahahaha..


sbb nk anta seliper..


member pnye pasal..tapi aku pelik



aduh dapat duit on rm80 je



koyak poket~~


nasib baek ko nampak miskin!!! nasib baek aku mmg lembut hati!!!


ahah



aduh~

December 25, 2009

post ketinggalan


family day yg agak mendebar dan meruntuhkan jiwa

melihat anak2 bomba yg meletup2 hotnye


ahaha


tapi family come first



shoot bukit merah
shoot kampung
shoot ipoh


utara-selatan-utara aduyy~~ MLS NK CITE BYK

ni ak cilok kt blog adik aku



FAMILY DAY!!




nk komen


komen kt page sini


ahahaha jgn lupe tekan button back

December 24, 2009

mood tenang

skang tgh buru mood tenang


sbb kdg2 jiwa serabut kepala kusut kita lupe nk cari ketenangan


kita sibuk nk setelkan masalh2 tu dulu..


skang ak da ade twitter lah!!!!


ini bukan nk bagi aku tenang ini sbb aku ngade2 nk buat


http://twitter.com/jebronckhorst


kadang2 da serabut dah saket baru kita nk igt tuhan kn??


bila kita kehilangan???


aduhhhhhh~~~~



kalo lah aku ade dalam suite hotel nam belas bintang..

ekon sejuk katil empuk

tv besor

makanan byk...ade p.a lagi..


fuuuuh...


jakuzi..


memang tarbaek...


ape brg lepak pantai,lepak hutan


panas2 rosak kulit


ahahahahahaha...






p/s kalau dapat naek bukit mesti puas ati gile ade kt puncak,,tapi skang jogging baru 4 minit kaki sudah lenguh ahahaha

December 12, 2009

die cinta hatiku maafkan aku mira

die hadir..walaupun dalam bayangan


walaupun dalam mimpi je



tapi xkisah lah


sebab aku tau..


die memang gah dikalangan kastanya


kelasnya yg tinggi..


keagungan nya yang sampai sekarang dikenang..


sape xkenal die dari generasi ke 4..


buat aku xtdo malam memikirkan helah untuk mencari duit wang hantarannya


tapi aku tau mungkin ni emas yang harus aku biarkan berlalu di depan hidungku tanpa aku memgang walau sedikit


oh xtdo malam aku!mengkaji dan menjadi stalker asal usulmu


c..i..v..i...c EF 91 the 4th generation..

ak igt ko ni enjin kelas stenderd..tp sbnrnye masuk dlm b-type tuh! meroyan aku..


dengan enjin b16-vtec...

1.6L 158 hp (118 kW)


aku tekedu..!menatap wajhmu di youtube


vtec ni bai..brg rare ...


yg frustnya!!




4riban je!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


knape aku sengkek hari ni


dan kenapa bapak aku pilih wira aeroback juge~~!


isk! sedeyh sgt amat..


enon ko bli la leh aku tumpang..


isk..sori cik mira 660L2 ku..hari ni aku mengagumi beliau..


tapi esok aku tetap bersamamu itu hakikat


aku dan kau tetap bersama..walaupun hnye 660 cc..


kita akan kekal tenang di jalan raye


jgn risau aku xjual ko untuk dia..


ko pn ak xabes byr lagi..


p/s tribute to her!!+(

http://www.youtube.com/watch?v=uF8t_PUbIqI

December 11, 2009

gaduh jiran-post kurang hajar

ok, mule2 die gaduh mulut..


lepas tu tangan die nk naek kt mak aku


xkn nk bia je beb..ak sentap tangan die


xkesah la ak kuang haja skali pn..elok ak nk hayun je


die pn blah..


ak amek lajak..ala2 mcm nk lompat dalam pasir dekat olimpik tu



ak lari2 lajuuuuuuuuu..ak terajang stall die sambil terbang



pegh terbalik dgn aku dgn stall2 die..abes periuk kari die bersepah



naseb bek xde org....kdai da nk tutup kalau x org cop ak mencapap..a.k.a xde mrauh fight makcik yg da menopause..walaupun die mmg kuang haja



makcik tu takut tgk aku... die blah...biarkn kdai die xbekemas..sambil hempas kusi..



ok bgn2 dari jatuh..memang aku segan..segan giler



tapi bile sedar yg aku br bgn dari tido...


trus segan tu hilang..


pegh ..naek adrenalin jap...






ngee~~

December 6, 2009

burst day-post berbaur serius

so what can i conclude for the past 20 years?

sori lah..kawan2 aku xmcm kwn2 korg nk selebret birthday2 nie..

kawan2 ak xde tergedik2 nk bg hadiah mcm kwn2 korg..

member2 ak sume sempoi..ak xigt bday dorg dorg xigt bday aku

thing goes as simple as it should..

lepak2 sudah..

sampai hadiah birthday pn aku dapat fine cut sekotak itu sahaja! hahaha!! memang sempoi la cayya la non the only present for this year



kalo tanye ibu aku..jwpn nye cukup simple

"spttnye angah yg bg ibu adiah sbb bela angah sampai besar ceni"


hahaha!!



selebret pe jadahnye..


arini lepak2 mcm biasa lah..


cume g function jap joget lambak kt smpg pulai haha!


pegh..ak tgk je la..ak pn folo2 je..tapi band yg maen tu dasat la..catchy je , ak mcm nk naek maen lagu tipe-x atas tu haha



pastu tgk bola....n sodok bola pakai kayu lak..kt chandan



lame xhangout lame sampai 2-3 pagi..dgn member2 gelak huha2,



dulu zaman baru nk up..bleyh la g merate2...zaman lpk pn time cuti sem,



tgk member perform kt club, join bdk maen motor, join gaduh2 dgn dak2 kt uitm(i hate those fucking nerdy basterds) zaman nganjing brader2 askar tgh rollcall, nganjing bapuk kt polo, isap okok kt KTM , mkn besar kt dataran, jamming tour satu ipoh,cari gig merate tempat, cari port lepak rare yg xsesak,tgk bola pg2, konvoi kete round2 carik hantu,short filming etc2~~



skang selow dah bai...lpk pn dgn adk bradik member dekat2



fak gler uitm..ah~..tapi



nape selowwww



sbb ak da tua!



ak kne seriyes beb,xde mau lah buat hal budak2..mencarut huha xtentu pasal



ahahahaha!



sial lame xsnook..ilang bisa..





p/s- ak xtau bape puluh wish bday ak kt facebook..tp kalo korg pn tgk notification je..it means a lot...a lot more than a lot!!!..thanks fellow mates...yg sms lagi..korg memang tarbaek la.. for ibu abah..thanks a lot, you don't need to wish or give me anything..im supposed to do so..haha



Thanks To Allah for enable me to be myself..guide me to the lane i should be..with your guidance , friends as angel...may i long live enough to realise my faulty, to enhanced the opportunity i had, to make my parents happy and to cherish my life as it should be..







Alhamdulillah for the sweet and sour 20 years sigh it is surely deeps...going to left all the bad moment behind..

December 3, 2009

soalan khusus kpd ali (bkn nama sebenar)

ali suke berbangge2 dgn kebolehan neo cps beliau..

pada suatu pagi di waktu org2 kerajaan dan staff2 swasta kluar mengulat, breakfast..(mane de kerajaan/swasta buat mkn pagi lunch hour ade la)


beliau bercerita kemampuan beliau mengacah2 vios di highway, bagaimana beliau begitu cekap memintas dan angkuh memotong,


maka akibat daya tahan telinga ak yg kurg dgn keangkuhan cerita2 kereta yg pada hakikatnya bapa beliau hadiahkn itu ..terdetik hati aku nie untuk mengecilkan ego beliau

hingga jatuh ke lubang taik..eh silap lubang cacing..,


sambil menghirup asap rokok dunhill fine cut(ceyyy anak org kaye)








gua dgn muke separe hangin tnye...

"bai, cps ni kn kalo bkk awal lagi jimat minyak en?"

ha..haah jimat minyak,

"dorg kte vtec dgn cps ni lbeyh kurg en?"

eyh laen kot..cps, cps la..

"dorg kate same dgn vtec..tp campro mmg dah ade eh patern nie?die wat mcmmane eh?cam vtec ke mcm vvti yg xde pkai cam lift"

aa.....

"eh ko tau sal neo R3 cps?ade lagi ke?"

xtau lak ade ke?

"yg rally pnye neo tu 2.0 kn?"

eh ade ke 2.0 neo..mane ade

"rim neo bape inci?"(tyme ak tnye nie, member yg duk sbelah ak dah tunduk2 tahan gelak)

ntah xpnh ukur lak aku hahaha (gelak nk cover bodoh)





hahahahahahaha
gua gelak besar bai!

kalo korg tau sal cps,vtec korg tau la yg jawapan2 die ni bodo2 belake





fakta 1~~
-cam profile switching nie, akan berfungsi pada rpm sekitar 3800, kerana binatang ini jika di bukak pada awal2 memng kedarah minyak lagi pun bak kate bapak aku neo ni set tinggi sbb ecu die nt maybe akan bengong sbb kejap2 rendah kejap2 tinggi,lagi pun pemanduan stended adlah 35k-42k rpm so xgne on awal2, vtec pn set tinggi


fakta 2~~
cps nie mmg dikenali sbg adik beradik vtec..tp setakat nie xpnh lak ak test side by side,dorg kate function lbey kurg..tapi neo rpm 3800 die terus tendang high cam,


fakta 3~~
satu-satunya neo 2.0 xsilap aku aku ade dengar org cter, yg gah gile2 dapat international pnye rally no 4 ke 3 ntah..dorg kate neo tu pkai enjin 2.0 bkn stenderd..ni fakta kukuh

fakta 4~~
vvti -toyota
vtec-honda
saiz rim xkn korg xtau kot



sekian..haha xpuas ati?

nk test tnye aku sal kancil?l2 l5 l9???

tnye la...





hahahahahahah!!!