December 14, 2010

belog saye bersawang

lame gile xupdate

kalau blog ni mcm twitter konfem selang semenet aku da update

tapi sebab nk konsentrate tulis tu...kena lepak2 la..(haha!)

kadang2..hari mendatang ade je benda best nk tulis..

tapi balik2 je..konfem xupdate

sebab..bile bukak dashboard

aku nampak post org laen

lantas aku baca

dan aku hanyut

aku terus terlupa nak update belog

hahaha!

first memang aku bersukurrr gile lah pass exam dgn suam2 kuku cemerlang

sebab sem lepas aku memang hanyut gila..

hanyut dgn kerja + duit+muzik

tapi boleh la....pengajaran sem ni...kene series seket la

sebab bile "ini serius" ape yg pentingye "kerjasama"

bak kate "wonderpet" bila dapat panggilan kecemasan

haha ini pn kira kecemasan jugak kn??kn?

sem depan nk LI lagi...

haduy la.....




November 26, 2010

cik enon

1. Apa benda yang paling penting dalam hidup korang?
benda yg sy maksudkan ialah org2 yg bergelar "keluarga"

2. Benda yang terakhir korang beli menggunakan duit korang sendiri?
marlboro merah kotak lembut

3. Dimana tempat korang ingin melangsungkan perkahwinan korang dan tema perkahwinan korang nanti?
kt umah mk bpk aku (tipikal?) hehe.. bertemakan "hari perkahwinan"

4. Adakah korang sedang bercinta sekarang?
terpulang pada definisi (awwww!! haha!)

5. Berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?
seberapa lama die mencintai ku (haha! org xhadap..aku pn xbulur!)

6. Dimana korang selalu berjumpa dengan kekasih korang?
selalunya jumpa depan2 la.. kate pn berjumpa kn??xkn fesbuk kot

7. Novel / buku / majalah yang terakhir korang beli?
how to kill a mocking bird baru dua minggu beli

8. Apakah nama penuh korang?
haha terlalu klasify untuk paparan maya! >_< 9. Antara mak dan ayah korang, yang mana korang lebih mesra?
sama

10. Namakan orang yang korang betul-betul nak jumpa dalam hidup korang?
Tok Wan..time kecik2 xreti sembang lagi...kalo tok wan ade lg skang boleh sembang2

11. Adakah korang basuh baju korang sendiri?
kadang2

12. Dimanakah tempat yang korang betul-betul nak pergi?
sweden

13. Pilih salah satu, peluk atau cium?
peluk

14. Beritahu 3 benda tentang orang yang tag korang

- satu geng bas skolah dulu2 hehe sampai skang
- straight forward
- seorg yg supportif!


15. 5 benda yang korang sangat-sangat sayang dalam hidup korang?
-harta benda yg aku bli sendiri
-harta benda yg org bagi
-harta benda yg
aku ada skang
-keta aku kot...
-helikopter kontrol -sayang gile woots!!

16. 5 lagu yang paling korang suka dan selalu dengar?
-black sheep- metric
-acces babylon -probot
-gloria-mando diao
-blitzkreig bop-the ramones
-resah-nitrus

17. Bila tarikh lahir korang dan kat mana korang sambut tahun lepas?
5 dis cerita besday lepas klik sini

18. 5 orang blogger yang korang nk tag
kurt cobain
sid vicious
sukarno
DR M
mat knopfler


kalo org laen yg suh buat ni...tobat aku xbuat haha ..naseb bek enon yg suh

November 19, 2010

its been awhile




its been awhile since i last updated my blog in English
..











its kinda rusty now i guess . The venom might be not so poisonous like before.
life went well so far , i managed to buy a novel after too many year of avoiding the bookstore
the book itself entitle "how to kill a mocking bird" kinda fit me



later i found out TESL student of maktab perguruan is studying literature on that same book,
i thought it was cool enough to buy something that is ..well i guess..not publicly well known,
end up they used the same book , throw me to a place where me myself would call "lame"

haha! whats more? they already done a movie based on that fucking novel.. yoshhh!! im so lefties la...haha well atleast im not so ashamed la to admit it.

how t0 kill a mocking bird movie trailer <<<- click here for the trailer


thanks God im not the type who read in the public, or else the senior old timer readers would pass by me and gave a cynical look and said to his partner

"poor kid...get exposed to good stuff very2 late nowaday"

and the other old man would said back

"yaa.. i thought the internet thought them well , but this one i guess is very lack of good literature"

funny though...but it's a nice thing to be read..won pulitzer award.. and i have no clues whatever it is, but it managed to BOld the book among others novel, the novel setback to the time where the Negroes still does not have the equality among american

it mainly teaches to be so fucking tolerate..and now i am not so in tolerate to set up a literature studies on that book

haha!

fewh~ i appreciate this novel much compare to "rojak" a local author mixed story which i conclude another mockery of "chicken soup for a soul".. gladly i did not buy that


the main thing here , is the moment , moment where i return home from hanging out or spending times with my mates, instead of holding tight to joystick of my precious joy machine the PS2.. now i tend to stuck my ears up full with my earbud earphone that spitting out some good nice melodies from my little creature that i love the most "my mp3" and i will dive deep back to the back of the old uncle sam scene.. in that novel

haha!

lame eh? well i guess in every game there's always a pitch for a steady sit..


p/s- i bought the book with her...

November 5, 2010

allergic

dua tiga hari ni aku allergic gila dengan satu benda ni

"bullshit"

bukan taik lembu..tapi ni yang org putih cakap

"bullshit"


haha


hidup aku xmenarik..tapi nasib baek dipenuhi dgn org2 yg menarik


satayfest dgn enon...icebreaking jamm session dgn myo dan ek,


haha


igt hukum Allah

xnk igt hukum Allah

igt hukum Alam

xnk igt hukum Alam

hukum Manusia pn ade


haha

enon slalu pesan.. ape2 pn senyap

jgn gelojoh

rilek..diam2 kosong bukan xberisi...

mcm brader aku slalu cakap la

pertimbangan tu yang penting..

aku slalu igt pesan enon

walaupun malam tu aku da terlajak roger dia

terlajak roger zizul , roger jadey sebab panas punya pasal

tapi aku tau enon cukup chill

walopon aku called off last2 minit

(xpe nanti aku open table blanje korg kite table talk lame sket)

pasal aku member dgn dia dari form kecik sampai besor

kalo bab bisnes aku bley depend kt dia pasal dulu kitorg bisnes pn

ribu2...


satayfest dgn enon pn best gile..

tapi phone aku xde adab

xbleh tutop shutter

haha

kalo x boleh aku post gambar

enon pn sporting je layan ak bab2 meraban ni

ahaha

knape aku cakap sal enon

sebab dalam byk2 membe

kita boleh tau

mcmana member hidup mati

mcmmana kenalan

mcmmana sahabat

mcmmana adik bradik

lepas satayfest aku gerak g icebraking dgn myo and ek, lpstu

lepak gila babi punya pagi dgn jadey amran, ek , hamid dan 2 table lagi panjang ,sembang pasal final,sembang pasal bola, sembang pasal banjir, xpasal2
adik2 kene ada skali..oke dekat pukol 3 ktorg gerak balik

haha




p/s-haha..apa yg aku ada skang pn dah cukup xpayah nk tambah.. SYUKUR beb..mak bapak
aku xde konflik, adik bradik aku sume ngam, hidup pn boleh la selesa, boleh aku pakai kete
boleh adik2 aku merasa duit blanje selesa duk asrama sorg matrik, sorg SBP , sorg je shot kementerian..haha member2 yg cool2..


membe aku cakap apa yg kita ada ni pn da best,xpayah susah2 nak buat best
haha


p/s- nk collect budak trans nk arrange g homestay kt japan pulak la..bosan je jalan2 malaysia haha





October 8, 2010

kamus URBAN versi STUDENT


definition Rush

v.
rushed, rush·ing, rush·es
v.intr.
1. To move or act swiftly; hurry.
2. To make a sudden or swift attack or charge.
3. To flow or surge rapidly, often with noise: Tons of water rushed over the falls.
4. Football To move the ball by running.


rushing - bergegas-gegas


nak gambar kan apa yang hati aku rasa bila hujung sem? bila tibu minggu submit assignment??

tengok gambar kt atass..


yaaa...


jgn sakali2 korg kaitkan dgn simbol ketenangan


itu jiwa bergelora, haha ingat nafsu je ade gelora


jiwa tgh berdegup laju, memberontak bagaikan inginkan lebih laju


tangan bagaikan terbatas...


namun apa kan daya



bak kata orang lama



"bersenang2 dahulu berlintang pukang kemudian"





p/s-definisi baru RUSHING versi student


RUSHING- situasi kelam kabut , melibatkan banyak pihak, dimana kegunaan laptop adalah pada tahap yg paling afdal, sebelum atau dalam waktu punchkad lecturer balik kerja,

time2 ni..kalo roger kelua ajak lepak?

ajak tgk bola?

ajak snooker?

ajak jamming?

die mesti ade reply atleast mesti kacuk satu perkataan gak

"aku tgh rushing wat esaimen ni"

haha

jangan melungkup sudah


September 17, 2010

skill raya yang agung

kt sini adik aku da cerita .. bukan maen seronok lagi die cerita klik kalo nk bace


kamu tahu apa skill paling best penah aku jumpa time raya?


setelah 20 tahun beraya di kampung abah


dan kali pertama di kampung ibu


yaa...


mereka lebih gentle


di kampung ibu kanak2 nya cukup gentleman


beraya hanya dipintu


tanpa segan silu , tanpa perlu beradap sopan menjamah makanan


mereka hanya mahu menuntut matlamat yang satu


dengan keikhlasan


mereka hanya perlu dilayan di hadapan pintu


yaaa


mereka hanya mahukan duit raya!!!!!


haha


jangan diseru la masuk,xde mau nye...


dorg kecik2 da pandai jujur,


watpe nk bermuka2kn?


pura2 makan


hahahahaha



ceis!!

August 29, 2010

merecun budak sub-urban






main mercun itu biasa,
memeriahkan suasana malam puasa itu pn biasa
sebab aku dulu pn kanak2 biasa yg melakukan perkara2 biasa,
tapi memeriahkan mercun di kawasan parking kereta itu luar biasa



ikuti kisah benar ini...



aritu aku lepak2...lepak2 dalam kete sambil sembang..

bulan pose biasa lah lepas terawih mesti nk berforum kn?

tbe2 dtg segerombolan anak2 sub-urban membanjiri port parking kete tpt ktorg lepak

tanpa segan silu menyalakan mercun spesis "mancis" dan melontarkan nya merata2

dam dam dum le bunyinye.. bingit telinga..yg aku stat hangin..bila..



dorg jadikan kereta aku kubu..dan melontar mercun tersebut ibarat melontar bom melepasi benteng kubu

kiranya atas bumbung kereta..,ape aku ni nampak mcm org tua yg boleh ditindas ke? siap baling tanpa menghiraukan kehadiran aku?

aku yg terkenal dgn sifat spontan dan romantik ini... terus keluar ..dan melangsikan suara


"woy gampang ! kang aku sumbat dalam telinga kome seko2 mercun ni kang!! bapak kome xajo ke"


maaf, aku dibesar kan dengan bahasa baku negeri perak..walaupun sipi2 tapi cukup melambangkan jati diri aku sebagai anak ipoh


aku stat kete dan blah..reverse laju2 dgn harapan dapat langgar seko dua pn jadi la.. tapi mereka lebih pantas mengelak.. suasana sudah menjadi di sempadan gaza..bunyi letupan merata2 kelihatan org2 awam sedang merapati puak2 kanak2 sub-urban tadi...tuan punya kereta kot.. gaya nk marah je aku tgk..nasib baik car park umah membe aku, kalau kt area umah aku, memang aku da siku dah sekor2..sape xkenal aku

otai besar kawasan perumahan tempat aku tinggal (oke yg ini aku tipu)



aku hangin sangat bukan ape


mercun ni aku tgk risiko die lagi bahaya dari isap rokok.. gile ape.. org isap rokok 40 tahun pn belum tentu boleh ilang jari kn? (fakta bukan auta)


nk flashback balik zaman aku maen mercun dulu2 ( jgn cakap aku tiru blog zackzulkhairi tu lak)


dulu aku maen mercun dekat tempat lapang..gile beb..maen kt public area kang org nampak mau kne sepak , xpn kena jerkah ,method dan silibus aku dan rakan2 dulu pn lebih bijak dan teratur
mercun yg dibeli secara rahsia dari wang simpanan ke sekolah di manafaatkan seagung2 nya


ktorg xmaen la baling bodo mcm tu je.. dari baling2 bodo mcm tu baek aku balik umah tgk cter saving private ryan, pearl harbour, behind enemy lines ke..lagi syok dengar cter perang punye efek.. lagi real..bunyi nuklear pn ade..
ktorg abes busuk pn cari cicak.. tampal mercun tu kt cicak.. bakar ,,, lagi syok tgk die naek atas dinding ..lari2 xtentu hala pastu boom.. mati mcm pejuang berani mati.. cool , bunuh cicak beb.. pakai mercun, maju ape.. ape barang lastik2 kuno!





xpn kitorg ikat dekat kayu ...pastu baling dekat anjing liar area2 sini..haa.. biasa la aku dgn anjing ni racist sket, memang da ade dalam DNA aku kot..hahahaha kalo ade babi berkeliaran ..pegh mesti lagi heaven aku maen mercun..mlm2 ramadhan ni..konfem ktorg lagi kritis dan kreatif



kalo kt kampung ...ktorg tanam dalam pasir...buat timing pakai bunga api... pastu bila tengok die meletup dan pasir berterbangan..pegh..mcm dalam perang tu..tgk periuk api meltup...


kalo ade toys2 secondhand memang kene lupus la.. igt lagi amek kete2 hotwheels kecik tp yg ciplak la..(xde duit nk beli ori) letak mercun kasi letup tgk die melambung..letak kt kete pastu bakar..biar die meluncur turun papan gelungsur..tgh duk2 laju turun..meletop..walla.. mcm buat action movie version diy tu...haha


kalo kete yg besor sket...ktorg letak mercun roker hahaha biasa la time kecik2 mane kenal nos lagi, turbo sume, time tu asal kuasa roket je mesti laju ye x?hahaha racing dgn budak2 laen.. tgk die meluncur..hahaha best woo.. tapi kalo time die melalut ..jenuh gak nk ngelak..




penah gak dorg test letak kt skateboard ktorg rembat, haha ktorg memang fak sket owner skateboard ni..suke tindas ktorg yg comey2 kecik2 time tu , alah die form5 abes besar la konon.. kalo die xpindah umah.. aku da ajak repeat da gaduh yg die hentak aku kecik2 dulu,skang aku pn da besar haha..time tu memang barai kitorg keje kan skateboard die..mane x nye , siap letak thunder clap(mercun roket versi mahal)..sanggup kongsi duit, nak balas dendam punye pasal..hee da baraikan ktorg letak balik..pastu ade barua report ..dekat bape hari gak ktorg and the gang xturun maen mercun...takot kne bantai..tapi igt letak thunder clap.. boleh la menatang tu terbang mcm "back to the future" punye skate .. haha kecik lagi..mane belaja aerodinamik , yg tau asal roket je mesti terbang...


banyak lagi idea2 bernas yg aku malas bawak turun..kang korg bace and praktikkan,mau aku kne rush dgn FRU pastu masuk ISA da..xbley nak tulis blog dah..


motif aku cerita ni..nk bgtau..

kalu nk maen mercun tu ..jgn jadi bangang! maen kt sebelah kereta..maen baling2 kt member.. tu sume bodo punye keje...serabut paleotak.. maen la jauh sket.. nanti org marah.. aku dulu maen mercun skali letup je semua ilang kejap 2 minit..takut org nampak punye pasal..gile underground beb!


budak2 skang baling mercun asal letop je..dah berlagak macam bawak pestol..bajet besar sgt la..bajet jadi engineer nuklear yg diiktiraf

mcm xde otak..


gile hangin..atas kete pn boley bling2 lagi wtf??

August 22, 2010

diktator itu dan genjatan keamanan







Procedural Laws

Procedural laws were guidelines that told judges how to use other laws. These laws told in step-by-step detail how law should be enforced. Procedural laws even included such minute details as how many witnesses must be called forward for someone to be found guilty of homicide.

jangan takut, itu hanya mukadimah.., aritu ari khamis..gua masuk kelas lambat sket, biasala buat kerja amal, tunggu anak org bersiap, maklumlah gerak pegi kelas sekali, amek seruan kerajaan jimatkan kos..yg gua heran bagai nak rak..kelas yg gua lambat tu kelas diktator! boleh kate sepanjang gua naek tngga nk pegi tingkat 4 , segala kemungkinan2 terok gua dah bayang, antaranya menyayi, baca doa qunut, doa solat jenazah,jawab soklan maut dekat witeboard dan yg paling hustler die halau je..tros, sbb setakat ni yg paling ringan pn gua kne maki sampai loya.

tapi hari tu , segala2nya tenang..die teruskan mengajar, dan gua menapak bagaikan seoarang rakyat bebas yg berjalan di tengah kota tanpa perlu rasa takut dan gentar dengan pimpinan ala2 neo nazi , si diktator . (klik untuk cerita sebelum)


segalanya2 pelik



"satu sistem tak akan memenuhi kehendak org ramai"

ada yg xkena, ini bukan yang aku harapkan, senyuman beliau yang kurg ikhlas kepada kami, berjaya mengaburi rakan2 aku, si diktator sudah pandai bergelak tawa dgn lawak2 murahan rakan2 ku, yg sebelum ini disahut dengan sinis dan jerkahan jika seinci gelak kami taburkan.

demn!demn!demn!



hahahahah! gelak besar gua dengan komrad yg duduk disebelah ni... baru la gua trigt isnin ni ade evaluation lecturer!! peghhhh..patut la muke berseri2 , caring, melawak sakan dengan komrad2 laen yg padahal sedang bingung..





heheh..evaluation isnin ni terkawal, dgn sesi soal jawab bersama 4 panel dan kumpulan pelajar yg maksimum 20 org

ikut hati la kan.. nk je gua angkat tangan tinggi volunteer nk stay untuk sesi survey, walaupun sepanjang berbelas2 tahun gua terlibat dalam sesi akademik dan intelektual , boleh kata jarang tangan ini nak merelakan diri, bukan ape seronok juga leh maki2 , kutuk si diktator


tapi




gua steady low...nama gua pn xde dalam sesi evaluation, ahhh..

biarlah





isnin ni gua banyak keje lagi nk buat..



p/s- minggu hippies , tema minggu nie hippies... hahaha di bulan ramadan ni... selain mengisi masa dengan hal ehwal berfaedah..gua banyak layan cter best gak..macam taking woodstock.. huhu chaloo...

rentung definisi urban



rentung ialah kepancitan ketika melepak, belajar mahupun melakukan apa2... kepancitan di sini merujuk kepada mengantuk berterusan sehingga mengganggu perjalanan program atau aktiviti sosial.

kesan secara langsung ialah , membawa kepada pengasingan diri (dikecualikan dari topik aktiviti ketika itu) dan cenderung untuk pulang kerumah tido

tahap rentung yang kritikal ialah ketika rakan2 aktiviti yang laen maseh lagi segar. ini menunjukkan subjek tidak menepati tahap standard aktiviti tersebut

contoh ayat:-

"memanjang rentung je... haish kne balik awal la kite yea?"

contoh tindakan spontan yg berlaku:-

panggil mamak datang kira semua makan minum , dgn harapan dapat balik awal, secara langsung mengganggu forum yg sedang rancak berjalan



Pantang Lepa= terma bagi golongan , yg jika kita abaikan tanpa perhatian walaupun sekejap , dia akan terus tido, walaupun "tertido"






sigh~~~



kalo ari2 rentung awal... spoil la function !!

August 12, 2010

meroyan




kadang2 bila aku tengok org meroyan ..aku akan rase benda tu mcm useless gile.. seyes
sbb tu ktorg slalu quotes kalo korg xpenah rase meroyan, menonggeng, kira hidup kome ni memang xbestla..haha

sebenarnye meroyan tu aku simplify kn sebagai salah satu cara menzahirkan rasa kesal
apabila kecuaian tidak dapat dikawal dan dipengaruhi emosi

jiwa seni jiwa abstrak hahaha


kentel le sket

soon or later we'll get much better be strong my pren haha'


geli2 je aku tulis post kali ni





demn nice

The musical phrase is so short 9 and trivial that the idea of copyright is absurd.

What next? Will someone copyright all 88 notes of the piano and demand that the rest of us invent our own notes????

rotate2 ade 7 chord je pn kn?


hee

July 8, 2010

kelasi kelas dan sang diktator


oke tadi memang salah aku...


aku dtg lambat sbb folo kalep g pasang streamyx di rumah klien...

baru aku tau...masak jadi tukang pasang nie

sebaik saja perkataan error kelua..

HAH!! elok pn kamu bawak balik je menatang tu, makcik sgt xsetuju anak mkcik pasang"

beberapa carutan mesra bercampur makian lembut

haha abaikan dia..bila connect je streamyx..kita bukak fesbuk

dan serahkan makian2 tersebut pada anaknya yg konfem akan jadi peguambela xberbayar kepada kami

bila lambat..ke kelas

saya masuk secara sopan senyap dan ala2 ocean twelve

hanya bunyi helang dan cengekrik saja yg mampu aku dgr


tbe2 sang diktator ..memanggil nama aku ke depan


lantas..disuruh nya aku melukis litar beberapa hala yg lebih sukar dari litar2 racing yg penah aku jumpe


terkedu..terbudu dan tercengkudu




aku ke depan bak langkah sang perwira, seagung langkah alexandar caeser


"maaf cik saya xstadi lagi menatang nie..."


satu2 ku susun ayat dgn harapan die akan faham


tidak!! itu semua angan2 kosonG!!



AKU DIPAKSA dengan keras!


akhirnya skill mukamintak penampar di keluarkan buah azimat peringkat tertinggi ilmu alam


lengai2...lesu2..lukis2 bodo2



oke, die suruh berhenti




die marah dan keluar kelas



skrg sape diktator???

June 22, 2010

gadget

baru beli tripod vanguard mk-3,

mini echo mixer,

bapak analog abes echo mixer

memang solid gile bunyi....

puas ati

tripod nak pakai wedding bulan 7 ade shooting video

naseb baek xbyk q

kelas pn da nk start

ceritha semalam

ada wira cilok wolkswagen(yg versi baru)


dekat trafik lite


driver wolkswagen tu kelua gaduh dgn wira tu lps tfic lite no 3 siap die parking depan2 wira tu


pegh ikut ati..nak je aku turun


tapi lek lu


kalo driver myvi yg cari pasal memang aku turun


haha sebab dua tiga menjak nie


aku tgk byk2 driver yg suke cari pasal dgn kancil comey aku ni'


myvi lah!


semalam myvi himpit aku sampai kelua lane, myvi curik parking, myvi break2 mcm org gile, myvi yg usha slek aku kt tfic lite, myvi yg cocok2 aku dalam roundabout


pegh


dorg ade union ke ape nk buli2 kancil


tapi xpe...


atas highway...ferrari merah(iswara modi je). bapak aku keluar



130 lepas gear 5..jgn kate myvi..7keturunan myvi pn aku highbeam!


siap dgn neo cps yg poyo laju...dgn waja yg berlagak pantas...semua aku high beam..


170 180 itu xmenjadi hal...sampai aku yang takut..


pegh adrenaline die..stended perform dgn gig 5ratus org woo!!


time tu v6 dgn abang2 2.0, 1.6..aku bg jalan la... pasal aku 1.3 je xkuat mane


tapi kn , xkesah la laju mane


xkesah la otai mcmmane pn


gah macammane pn kete



kalo surat saman sampai


kne bayar gak kn? kn?


nak2 pulak over limit +50 km/h


terang2 lak tu


kn?kn? bajet otai je bawok laju2



isk..insap!


mane nk ceko duit!

oke layot!


layot buat aku hilang sume link blogger dari sekolah menengah.. xpe la hari ni hari ko..

da lame xupdate..ntah..ni semua bahana facebook

buat aku lalai pada tanggungjawab portal2 laen..

sekarang aku xpuas hati..

bukan xpuas sebab minggu ni je dah 3 org miskonpius "jeb" transkrian...

walopon..taro yg bagi aku name tu dari form 1 tapi org still konfius..kalo konfius org laen dgn aku xpe gak ini tidak aku yg rockstar ni dorg sangkekan.jeb satu lagi

yg tu hafiz izani yg bagi..sbb name die pn nazreen gak..die suke2 letak name jeb..hahaa


aku xkesah..pasal name bapak aku bagi pn da rockstar dah..


sudahnya aku lgsg xtnye name org yg aku br kenal tu akibat die cakap

"oh kire ko ni amek name die gak la"

bukan isu royalti,atau bantahan penggunaan nama aku terhadap insan2 laen atau apa2..

cuma kalo die cakap


"oh..jadi ade 2 jeb la yea"


bukan ke lagi mesra rakan2?kn?

haha xpe aku xkesah...

yg aku kisah dan xpuas ati nye dari tadi

kenapa!!


kenapa orang lain stat cuti lagi awal dan masuk sem lagi lambat dari aku

dan aku cuti lambat tapi masuk awal!??


adakah ini bermakna aku lebih diperlukan di arena intelek dan kaum2 pemikir?

adakah mereka kurang senang merasa kehilangan aku?

rindu?

ralat dgn ketiadaan aku?








ahhhhhh! karut!! ini semua karut!! katakan aku xperlu daftar lusa!!



rambut ini masih terlalu baru panjangnye untuk aku potong..

kemeja itu baru benar rehatnya dari diseterika...

cuti ini masih baru aku rasa...!!




p/s-seronok lagu siap and tgu que untuk record by track...kalo menjadi ...kawan rapat akan ku bagi setengah harga! yeah!! haha (ada macam gaya jayzuan tulis x? ahaaha!!!)

May 23, 2010

being oneself percayalah

banyak org yg depend kt kita at one time kte kne konsider semua skali..percyalah ramai org yg bg aku penting dlm hidup ini..

being one self is a lot tougher

sigh~~

a lot of small thing is better left ignore

i tend not to leave my schedule just for being fully commit myself for something

at certain time we need to laid back

don' t argue bout my time with my friends and my mates

playing music..its the only way to get out of this mess..and trust me

doing all that is not a waste of time..in my 24 hour a day

after all..aku bkn penganggur or org yg mmg xde keje

yg ptt dimarah atau dipertikai ketika melepak

percaya lah

melepak itu satu kerja bagi org yg serabut

haha

percayalah!

demn i miss her...insan yg xpernah ade masalah , walaupn sgt clumsy , being with her is like being on another side of reality..hahaha..u bright my day

May 5, 2010

post hantu ! haha

penah dgr kereta kne sampuk..

aku pn meremang segala bulu apabila ia melibat kan kereta kesayangan saya

ceritanya bermula apabila kerja meronggeng dilakukan tanpa kami ragu2

meronggeng di kawasan2 keras dgn tanpa rase gentar (kononla)pada waktu dinihari?

kamu tahu?


kereta saya mungkin berpenunggu ..

aneh bukan?






ya..jangan biar diri ini diselubungi misteri





satu dua menjak nie kalo naek kete aku ..ko akan rasa ade org laga lutut kt seat depan..

padahal xde org..kt blkg..aneh nya waktu malam je..jadi


keanehan ini memuncak tinggi


apabila saya dicuit di bahagian pinggan ahahaha silap..pinggang la..



bukan geli bai..gerun....saya dah xtahan!! lantas aku berhenti dan melakukan inspection

saya dan rakan melakukan inspection ala2 JPJ mengecam dadah di bahagian seat..



bukan ape risau kalo ade tikos ke merayap dalam seat kn?kn? walaupun kereta aku sesuci dara sunti..aku tetap letak possibility teknikal di hadapan...possibility kehadiran benda2 horror ini


okey sudah cek! kelear je...aku pn gerak lagi..macam biasa..


malam semalam pulak


semalam!! aku dah xtahan....


kali ni seat diusik dgn hardcore! rambut aku dibelai..dan bulu tengkok aku meremang sewenang2 nya..


aku dan partner aku berhenti satu kali lagi...melakukan inspection tanpa unit anjing

nyata tiada apa2..hanya seat kosong dan cermin pandang belakang yang dengan sendirinya berpusing kearah aku di seat penumpang hadapan...(gerun bukan?)




semuanya berakhir bila aku biarkan kereta aku member aku bawok balik..haha
kirenye aku mls la nk bwak sorg2 dah..asyik aku je kne






merujuk pada doktor pakar yang mungkin sedang mengubat kereta aku pada masa aku tulis post ini...


ade dua benda yg memungkinkn penyinggahan beliau di kenderaan aku itu




ini yang best ni!




SATU-berdamping dengan pemiliknya..tapi da test dah..dua2 kne kaco..maknanya xkn dia nak dua kn? aku bawak sorg kne member aku bawak sorg pn kne



DUA-nak benda yang ada dalam kereta aku yang menarik perhatian die



benda pelik?




satunya2 benda di luar kebiasaan adalah..


kayu drum? (menurut tekaan abah aku..yg menyatakan itu sbg faktor berat)



aku rase pn mcm itu gak..sbb time aku bawak..member aku pusing belakang die nampak kayu drum itu terangkat di bahagian depan...macam jongkang-jungkit(betoi ke eja) kt taman tu
padahal menurut subjek fizik tingkatan empat..benda itu hanya mampu bergolek! dengan keadaan kereta yang sedang stabil tanpa melanggar bonggol..



fuuuh! mintak benda2 tu a..yg die nak..tu pn aku bg pro mark je la.. yg brand zhidjian tu..ahaha mahal le aku pn sayang nak bgi ..sori eh..hahahaha




tapi mintak2 xde ape la yang jadi...kn..seram gak la..






fuuuuuuuuuuuh!


pikir2 balik



nasib baek aku xsimpan gitar aku dalam kete..hahaha

April 5, 2010

cubaaaaaaan

tadi gi eupho kt UTP dgn dak2 nie (battle of the band)


ak faham perasaan aiman


sebagai seorang yang bermain musik..buang masa dekat musik


itu adalah satu benda yg xkn dapat lepas


tapi nak wat cane...len kali kne alert lah..


dlu pn aku kne gak...cetu lame gak hangin huhuhu


tapi as a musician you should know your sound..


haha, tapi standard lah botb mane yg tidak selotep master volume dan gain, dan taklimat cakap jangan ketuk mic..


lepas kne kt mauntech botb dulu..biarlah pedal aku abes betri sekalipon aku akan panggil soundman..sebab nya?

bukan aku xreti tapi..bila soundman ade atas stage, org akan cakap

"technical faulty nie, diorg pn xleh watpe..."


ahahahahahaha...pastu apa jadi pastu mesti org cakap


"soundman setting pn hancur"


haa..kan ke soundman yg kne ..hehe


aku malas g botb sebab..botb tpt sume band all out skill, arrangement, convert key, CP,
dan lain2 skill outrageous yg dibawah paras sedar aku


dan juga



makin ramai orang aku kenal.......


makin ramai orang terer yg aku xtau aku da tau skang..


makin aku rase macam nak campak gitar ke tepi


cakap


sudah lah sayang! i don't believe you (nada zee avi)


rase mcm journey tu jauh lagi.....tapi aku xnk endup as dato' and tan'sri yg maen gitar sorg2 sebab da give up on guitar(quoting-moks)





tapi papaee pon..jauh perjalanan luas pangalaman haha




p/s lek man..aku penah kalah nk jadi wakil uitm dgn 3pieces band first sem student...haha walopon ko pnh maen kt mtv worldstage...tapi kali ini semuanya berbeza...bezzzzzza

March 22, 2010

dimental

setelah dimental akibat berurusan dengan kenalan bapak aku..

yang di delay sparepart laptop sebab stok kt malaysia xde..tgu kurier

nk oder kurier kne byk2 xleh sket2..brg pn byk..jadi sgt amat lambat

yang madafaka nye die komplen dekat bapak aku..padahal depan aku sume line klear jeh..

aduh..



setelah dimentalkan dengan cerita2 yang dia org susah bagaimana bapak die dtg tgk die kawen kete rosak..


dsb..


saye yg tengah mental berkata2


"dah tau family mcm itu ..lagi nak kahwin!?"(nada keras)


okeh aku ckp mcm itu..kerana...mcm xde otak..ke?fam ko tgh sesak ko leh bantai kawen susahkan sume org...


tapi saye tersedar mungkin orang yg dengar saya kata mcm itu akan cakap


"berlagak gile ayat ko, igt ko mewah sangat ke, org laen susah"


tapi realiti nya series..merujuk pos saya yang lalu..beliau yang kaki komplen nie lagaknya berharta , memakai kereta bersportrim yg konon mahal, dan bukan pkai Datsun 120y..xperlu saya nyatakan jenis2 kereta berlagak yg ade kt malaysia ini..


bak kata raja burhan - barang 1st class mentaliti 3rd class xgune bukan?


tetapi sekeras2nya


saye rase bersalah keluarkan statement kasar itu depan makbapak saya(makbapak beb)


walaupun hakikat saya dimental akibat laptopnye(padahal laptop tunangya yg die lingkupkan) yang da lame sangkut xreplace barang


padahal barang aku tukar dulu elok,,barang laen yg rosak plak bleyh die bantai klaim warranty.. aku pn consider die anak buah bapak aku kt tempat keje, aku pon cover la...


balik kepada statement kasar tadi


saya dengan rase berhati2..dan cermat , berpandangan jauh


akan berikrar!!!

1-memastikan status keewangan saya cukup stabil sebelum berkahwin
2-tidak akan menyusahkan mana2 pihak akan datang
3-tidak akan menyusahkan makbapak saya dalam hal2 membina masjid ini


haha

takut bai...

kalo kne kat batang idung sendiri

akhir zaman sekarang dahla Allah bayar cash je, ape2 yg kita salah..dalam sedar xsedar..atas muka bumi jugak dapat balasan..kecil atau besar..kita je xsedar

nanti mula la sentap,


"dulu cakap orang, tapi ko lebih kurg"




hahaha

maafkan saya makbapak...patutnya statement tu saye ludahkan pada muka kaki komplen itu sendiri bukan dihadapan kalian yg xbersalah..


haha! ikrar nie!! kopi paste simpan!! hahah

March 21, 2010

ahad

ahad kali ini tambah seorang penganggur


adik aku yg lepasan spm


tatkala semua balik ke mahligai ilmu masing2


ahad minggu akhir cuti baru wat assignment


sbb mase cuti itu kita bercuti


kira bagus jugak aku spend satu hari ahad yg paling last untuk wat assignment



ahahaha


bagus kn???


silent kan henset sebelum rakan2 seperlepakan rodger2


chaloo

March 19, 2010

kaya ke aku yang miskin nie?

some one ask me about my allowance..well to be honest

mase saya study di mauntech dulu , allowances yg makbapak saya bagi kalah duit JPA anda, mahupun scholar anak melayu MARA anda

chop!!! blom campur kelim minyak,kelim beli milo,ubat gigi,sabun dan lain2...

mak bapak saya xkaya seriyes..tapi sekadar sederhana..mampu untuk menanggung saya

barang nak branded je..sampai junior aku kt mrsm taiping(dulu trans) jumpe adik pompuan aku yg straight A's(saje nak bangga) tu kt mrsm taiping cop aku kaye..ahahaha


"jam abg jeb dulu pn da beratus, saya suke maen jam die.."


hehehe kan best aku xpayah bercerita satu dunia aku kaya tapi ada org tolong kayakan aku ahahaha..


rasionalnya ibu bapa nak anak2 die kemas, jadi belikan baju elok2..belajar pon selesa..


well to be honest saya rasa amat nonsense nak sembang pasal harta kepunyaan saya di khayalak ramai kerana ibu saya berpesan


"nak jadi jahil macammane skali pn, jgn la sampai nampak sgt jahilnya"


saya xtahu apa kaitan kata2 ibu saya dengan kesinambungan cerita ini ahahaha!

yang pasti post ini ditulis dgn rase meluap2 benci pada orang yg mengaku kaya dan sewenang2nya mengutuk si miskin!!membuatkan penulisan saya kurg rasional hehe..


sedeh , kalo igt arwah tok wan sanggup berhutang kipas di kedai sebab , xnk cucunye panas beratapkan zink , tok wan ambil upah buat bendang...jalan kaki xpenah berkenderaan,

mak saye still jadi org...boleh bukak empayar kedai makan yg paling stended di dalam cafe bomba..

sebab asal nye saya juga org miskin..yg kini bersederhana..ahhh..

nak ikut maintenance adik aku yg bongsu tu saje , beg ke tadika die kalah beg aku ke kuliah harga die

coklat die makan stended ko bagi girlfriend boyfriend ko punye hadiah valentine haha itu pon stok buang2 je wey dalam peti ais...

henset aku mahal2 baru beli barai eksiden xbernafsu langsung aku nk beli baru.., sebab memang xperlu henset baru..

kereta aku pakai enjin L2 xpenah pon aku terlintas nk cerita2, kan?padahal kos nak salin tu pon da kalah duit mak bapak ko bayar duit kete dorg..tu pn hutang ahahahah! kancil tu dah siap bli time aku xde lesen lagi time form5 time tu makbapak ko pon blom konfiden ko lulus dapat lesen hahahaha!!baru setaun jagung berkereta dah angkuh macam bapak ko pengarah JPJ,wey anak ketua pengarah JPJ tu pn member aku...sket xangkuh



tringat kata2 bapak enon jangan putus nikmat , sbb orang kaya nie, banyak yang dah putus nikmat..sbb tu die bli kt enon kete biase2 je ..padahal aku tau..bapak die punye kaye siap beli kilang baru kt kuala kangsar hahahaha ..too rich to buy a car..said my friend la..


hehehe aku memang nk shoot direct je muke2 org poseur nie..buta nikmat tuhan
buta nikmat mak bapak die bagi
kufur hakikat yang itu semua Bukan die punye...


sebab atok saya dulu orang susah...saya dulu pon susah gak..skang pon susah gak hahaha
saya xkaye mcm die..dulu ekon kete rosak...sanggup bukak tingkap xnk bagi cermin depan driver ade kabus....nnt abah susah nk drive..


hehehe.tapi ade org sanggup kan tulis besor2 kutuk org miskin..terlintas dalam kepala lutut saya..dia ini berhati lembu atau berhati keling(hati kering-merujuk vocabulary tikus mando)


berbangga dengan benda2 bodo yg xde nilai...walaupun die bersusahpayah nak dapatkannye..

kalo saya ade duit saya nak beli blackberry banyak2 bagi kt peminta sedekah satu malaysia bagi dorg tau yg peminta sedekah itu juga kaya, saya nak belanja nenek2 di rumah2 orang tua spa, dann facial treatment segala..yeah!! biar mereka juga kaya!! haha..


aduh...tapi kan..


kaya2 ko..kesian kan..macam jakun

March 15, 2010

tenang sang rezeki(post insaf)

abah cakap sebelum maut tiba..

malaikat round satu dunia..tgk samada rezeki ada lagi ke tidak untuk si mati


bila dah xde terus die tarik....





rezeki ni kira cmne?cmne nak tau ade ke tidak lagi rezeki??




dpt berita sal kematian je..terngiang2 ape yg abah cakap...
walaupun banyak lagi dalil2 keras yg melibatkan kematian



tapi kata2 abah gak yg melekat..sebab maybe..aku jenis yg suka pegang kata


"rezeki itu masing2"


ape yg kita kejar nie..walaupun bergunung duit, projek tender yg tgh tgu que, yg dh konfem juta2 punya cek masuk skali pn...


die tetap mati..buat aku sentap!!!!


rezeki ni bukan duit ataupun harta..tapi something yg Allah bagi..dalam apa jua bentuk


anak2..sahabat..kalau dah kata Allah putuskan rezeki die pada saat itu jugak...takde rezeki die lah untuk berada di dunia ini..


kdang2..aku tersentap gak bila teringat sal..

"di akhir zaman, nyawa orang2 berilmu ni lah yg akan ditarik dahulu"



juga orang2 beriman...


dua tiga hari ni..idup sangat xtenang..


jamming da makin sayur..walaupun org laen tabik spring dgr ktorg maen..

jiwa tu makin hilang...


mad noh ade cakap..


"muda bukan bermakna kita kebal"






amal da cukup ke????





ak tau bace bende2 mcmnie bosan...sedar diri? jauh sekali...sentap?mintak simpang la.. bace setngah jalan da bukak fesbuk...tapi aku nk citer gak!


pasal....dalam minggu nie...banyak berita kematian yg aku terima...


sahabat handai, saudara mara...semua setara sebaya.....


"muda bukan bermakna kita kebal"


btol kata bali....


"jangan halal kan sebab untuk niat"

ak xpayah ustaz atau imam2 nak cakap bg aku sentap..bagi aku

walaupun bali tu maen musik untuk hidup,penah serenti, die berubah..ayat2 dia memang sentap walaupun die leh gelak2

mad noh walaupun member skolah...biasa2 aku leh tersentap..sbb org2 mcmnie...'



mereka berkata melalui apa yg diorg rase...aku respek dalam kesamatarafan mereka masih mampu mengeluarkan kata2 bijak mcm tu...



aku quote ayat bali paling best dalam lagu die


"jangan diangan ape yang dimimpi , kita semua akan mati"

March 5, 2010

Unrequited love(post separa sedar)

saya masih ingat..

dalam banyak2 org yg sudi mengasihi saya (mcmla byk sgt kn? haha)

mesti ada soal unrequited love..

dan..saya akui...

saya seoarang yg senang bingung, kufur cinta,dan kadang2 susah nak memahami

alangkah bagus kalo ada org mcm fynn jamal.. yang sudi mengangkat martabat laki2

yang tidak jiwang , berbahasa suweeet,

tapi saya akui saya seorang yang spontan dan sering dianggap romantik (poyo bukan?tapi itu hakikat)

dan kadang saya mengambil masa yang lama untuk menerima..

saya masih bingung bagaimana megagungi insan laen?atau mencintailah..

sehingga dia dtg..dan memberi rasa itu , yang saya rasa hampir kepada satu sumpahan, kerna ia amat membunuh

dan menonggeng !, ketika itu saya sedar ..ini lah rasa mencintai..makhluk..

dan saya sedar saya sedikit pun tak pernah rasa mcm itu pada ilahi mahupn kedua ibu bapa saya (insaf bukan kenyataan ini? )dan kini saya lebih matang..

tapi kematangan bukan pengukur level tuaian rasa cintan cintun saya

dia dahulu mengambil lebih dua tahun sebelum saya dapat membuang rasa geli2 untuk memanggilnya "s-a-y-a-n-g"

kerana saya gemar menggunakan kata ganti nama diri aku dan engko,


saya suka hanyut dengan "flow" dan tidak suka kegopohan dalam mengejar rasa geli2 ini..(bunyi gentleman bukan?)


sebab tempoh itu bukan lah untuk menerima, tetapi untuk membetuk acuan diri saya mengikut "rentak juara" si dia,kalo mau ikut acuan saya..mungkin kau tak bahagia ahahaha

sehingga die pergi tinggalkan satu noktah...dan saya benci untuk mengakui pernah merasai rasa ini..

kerna


jika tidak




mungkin saya akan mempunyai lebih ramai teman tapi mesra !! ahahaha




tapi serius..rasa geli2 cinta yg aku rasa dulu..patut aku pecahkan pada org yg sptutnya..




hahaha





ya memang saya sukar untuk memahami bahasa2 cintan cintun...dan saya harap saya akan kekal begitu..bukan saya market tinggi..tapi,atau saham yang mahal..saya cuba menjadi saya..


kerana setiap orang menyakiti orang laen dalam separa sedar..mungkin saya tidak sedar , kerana separa sedar saya adalah dalam keadaan mengantuk..saya mungkin menyakiti jadi saya cuba menyatkan secara general..

mungkin bagi pihak orang lain(cubaan merendah diri) , atau siapa2 sahaja yg berkaitan


kerana




saya cuba merendah diri..





serendah2 insan...



saya serba jahil




sekian..


yang sumbat
-jeb

February 23, 2010

kuasa veto

hari ini aku bangun 7.20

pnt pnye pasal


menggelabah cari kunci keta


nk antar adik g tadika


pegi je kt depan kedai mak aku


adik aku dtg tpi keta..


dgn slambak (selambe badak)


"hari ini xnk pegi skolah tau...keje skolah xsiap"



tgk muka ibu...ibu just cakap biar je..






wah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! suke ati bapak je kn ...trus dapat green lite




dah la arini aku kelas lambat 10.30


satunya kelas bkn pada kul 8..


ade la chance nk bgn lmbt sket konon2..


leh lak die wat aku ceni..









cer try aku lak g kt mak aku..

"ibu.xnak g kelas , assignment xsiap"














konfem mak aku buang aku dalam tong sampah punye!!!






kecik2 dulu pn jnuh kne sebat dgn penyangkut baju..nak ajor jadi org..
(cecece..bajet da bejaye la kn?kn?)



ngehehe..parents aku bkn jenis yang menimang anak sampai kan cubit seinchi pon xleh..

ikut la,, kalo buat palat..ape yg singgah nanti kne terima seadanya la dgn ikhtiar dari ilahi..
kalo dibukan pintu hati dgn tali pinggang ..maka tali pinggang lah..jika penyangkut baju.. maka penyangkut baju lah..haha


bak kate org buat jahat biar sampai serik..nak maen hujan pon kne pikir dua kali, nak ponteng skolah??? pegh memang champ la!!!kalo abg aku dlu yea..Tarbaekk!!


sampai aku yg goyang nieh...kne g skolah nak aksik neutral lek.. kalo dua xgi tadika..konfem bapak aku lg bengang, konfem la sape yg nak cover line abg aku kt skolah nt bile cikgu yati tnye?

ngee~~ aku kcik2 lagi da leh pikir cetu ? hebat kn? jadi skill cover line nie mmg aku improvise la..bab2 ke kelas nie..ahaha born talented org cakap,,


beliau layak dapat anugerah kental xkesekolah time sekolah tadika dlu.. ko buat la apepn kalo xnk xnk lah beliau...





sampai time tadika mak aku bawak tiga botol air. teo, oren , air kosong




dalam kete je bila sampai abg aku akan keluarkan strategi.. arini xnk g sekolah, xde te'o

mak aku pn hulur...

"xnk te'o nak sunkist"

mak aku pun hulur..

"xnk la...nak air kosong"

mak aku hulur gak..



hahahaha sampai cetu akal mak aku nie nk halo suh g skolah..sampai sume alasan dah hafal...
tapi tu zaman aku dgn abg aku kenit2 lagi la..


zaman comey2 5-6 taun...haha..aduy..




things change...beza aku dgn adik aku pn 16 tahun...peoples see things differently.. mak bapak aku pn da byk bertolak ansur..maybe sebab abg2 kakak2 die pn da besar2..



"ala...die baru 5taun...nmpk je besar,biarla lebih sket anak last ,pasni dah xbli dah brg2 ceni..sume besor2"



ahaha oke2..


pikir bapak aku outstesyen je..2minggu nie kalo x..ari slase memang gua passing kt die la.. anta adik aku nie...

February 18, 2010

hot ke?

panas ouh dua tiga hari ni


memang xmenahan


nk update pn mls..koje part time pn duk kemas bukumuke je..


da tiga hari dirudum penat melampau..


hari ni kene "ranjo" (dikenekan) suh wat presentatsyen esok hari


pakai ketas mahjong yg org cine bawak bejudi tuh , gile projektor ribu2 xnk pakai


nk ranjo aku je kijenye...


igt nk g cari shirt tonite


ahaha saje2 nk buang tebiat



bukan ape aku skali beli bak kate org putih


once in a blue moon


aha...oke???


nk gak jadi ala2 minah2 gedik yg sket2 je post


"yeay shopping" "baru lek shopping" "shopping wif family" "my shopping list" "sedey xdpt shopping"


gile koje shopping je..mcm la slame ni die fakir miskin baru jadi kaya..jakun shopping hape..


bak kata kawan aku xlari tesco dikejar...



haha

mak aku saje kt tesco leh abes ribun2 sbulan sket gua xheran..dapat vip lagi gua g tesco.. lu org???haha duit juta2 abes ..nk kate stylo..aku tgk stended2 je..g kedai top meletop punye butik.. gua tgk promoter die saje jauh lagi kerek dari lu org haha tapi mak aku meniaga la..tesko pn tmpt gua maen guli2 je tunggu mak gua..




oke pas nie nk nk g "sugar " tgk member aku maen musik..



dah lame xperform jadi sangap..


jari pn baru nk matang2.. yg pth blumberganti2 haha



chalooo mera bettey

February 15, 2010

hang pikior le sendiri






“Benda ni sangat besar buat diri saya kerana ia menggunakan ‘tagline’ saya dan berdasarkan pengalaman hidup saya. Tapi hasilnya tidak mencapai piawaian saya, tidak mewakili siapa diri saya. Rasa terkilanlah.”-nabil



kalo korg minat komsas korg huraii lah jln citer movie nie..mcm cth bile nabil menang raja lawak die tukar jadi menang juara band..


tapi aku sgt seronok tgk budak uitm di toy-toy kan dalam citer nie..

seyes seronok..nampak cam bodo je dorg nieh

hahahahahah! kalo enkorg dak uitm..korg tau lah bnd nie sarcastic gle

tang guard je okeh kot..




part lawak tu , kalo korg kaki sporting yg lawak tu mmg lawak la..

kalo korg jenis tgk movie asal bosan..korg pn mood bosan je sampai sudah.. sudah lah!

haha!


tapi ade part yg deep gak..



kalo korg kaki kopak..memanjang xbeduit..da xbeduit malang menimpa2..jammed paleotak!

certain part tu korg leh trase sebak gak lah,xbyk pn siiiiiket je a..ak pn bkn jnis sebak leleh2 nie


ngee~~~


aku suke nabil bhn pompuan tu..tp ak xfhm motif pompuan tu dlm citer nie...memang xbermotif dgn menayang mini cooper die dgn ex mcm gile

dan motif Lan Meet Uncle Hussin yg last2 baru aku paham

mule2 tu ada gaya mcm citer yg band opie zami byk starring, mcm gile2 pengantin remaja, no problem, tapi yg nie last2 dorg jadi kn bnd tu real..so mcm kureng ahhhh!


ahaha


buang tebiat aku komen movie nie


sbb byk2 movie aku tgk, walopon ini xbest....sgt...


tp bg aku...byk bnd yg aku leh kutip...byk bnd yg ade kaitan gak dgn aku



sipi2 la..xbyk...sipiiiiii je...


ahaha



tenkiu enon for blanje the tiketing wayang...!!

February 10, 2010

dedicated to abah

When you mix training and dedication, you’re called a professional;

When you mix compassion and caring, you’re called a friend;

When you mix bravery and selflessness, you’re called a Hero;

When you mix all three, you’re called a Firefighter.



hey i found this quote somehow very interesting to share haha!! and not to believe that i made it myself..i quote it

February 2, 2010

tenang giler haha!

kadang2 aku rase idup ak cmbest gak..


pg2 ak pkai kasut g klas, adik aku plak kt sbelah pkai kasut g tadika..


xcukup 5 taun ag..tp da besor le tu..


kalo geng die tumpang naek lak...pnoh le bdk2 kcik kt blkg keta...


tgk comey2 je....cube folo lagu iron maiden yg ak pasang hahaha!


sbb tu g kelas pn best..sbb pg2 tgk muka budak2 yg kecik2 nie..yg xde masalah...


happy je idup




dan.....



mereka suka ke kelas....yea mereka ceria ke kelas...



kalo kt kolej..pg2 je sumer muke carik gaduh...sume mls2 haha yg rajin lak..gerak sorg2..



haha sbb tu ak liat bgn pagi dlu..



wah! tgk dak2 kecik yg excited nk g skolah nie...wat aku rse nk kekalkn momentum ke kelas




hehehe








tadika boley la!!!!




try g kelas ak tgk korg suke ke x..seari je...





hahaha!

January 29, 2010

just a speech to treshold the passion










ego aku ditempelak hebat!


"While i agree that the Dubliners are by far the best, they are closely followed by the metal Gods who call themselves METALLICA!!!"



tengok sini


hahaha!!!


kadang2 dgr lagu folks layan juga kn kalo nk buat lagu


"Irish have such good folk music....being American blows...sometimes. "



haha metal god pon dgr the dubliners..jom kita



layan a.rahman hassan....


January 16, 2010

knape otak doktor sempit!?

sbb doktor nie byk mmbce dan ngadap dinding xbedunia..mybe xsemua..


oke dlm fail ak xcident moto..


ak g wat med cek up untuk g ipta sambung lagi blajar!saye ulang!! sambung lagi bljr!!


dgn muka sinis..doktor tu usha aku..dan nk amek BP dgn kasar..


ak da ckp BP ak normal.. MA kt luar br cek..die ckp ak xtahu pape?!


130/87 xke normal tu..bodo betol


ak pn sabar je lah..die herdik aku..


kmu nk racing lg lps nie??

nk maen moto lagi??rempit sane rempit sini?




ikot hati mat! ikut hati la kn!! kaki aku nk singgah je rusuk die..

tapi kn... mkbpk ak kn educated..dorg xaja ak cetu kbtuln je ak excident moto..




saya bkn racing..saya baru blik keje kbtulan kereta rosak aritu!~~


ni dtg naek ape? bas?!


kereta la dgn driver bapak saya kt luar....





xserik2 org mcm awk nie!



ya Allah hina sgt ke ak jtuh moto kwn2..ak bkn nye rempit pn..xde niat nk racing2 ke pailang2 ke mlm tu..kalo mlm tu ak tgh merempit..eksiden tu seyes ak g balik umh trus ! sndiri cari pnykit!


kemudian die kluarkn lampiran plg mahal dlm sampul tu...


tawaran ke......program kejuruteraan....dan sekian2....haaah! hah!hah!




pastu die komplen2 sal ortopedik report xlgkp kn tgn ak pth...byk hal douh doktor nie...kover malu..




time nk blah die tnye ak keje ape...


saye isp technichian, radikeltech...mrgkp founder radikeltech! ala..yg dtg service klinik ko kije nie..saye juge ditawarkn full scholar sambung blja ats dorongan syarikat..huhuhuhu



sblm bg smpul die tnye..awk merokok?

........tidak

knape ambil mase nk jwb awk tipu yea?

sambil gemggam, sampul aku(maen tarik2 haha)



time ni ak kuang ajo sket..jgn btau mkpk aku nt dorg mrh aku..haha..ak pntg sket kne cucuk lebih2


ak jwb

'you as a doctor shouldnt show your stupidity, u doktor u xleh detect ke i smoke ke x?n u doktor u xleh attitude sopan sket ke? if i didn't hev the right to live the privelege of educated life like you but i hv the right to be treated as an educated person!..


assamekom!!!


ak rse xrasional untuk kurg hajar..tp kdg2 zaman direct mcm nie bnd kne klear time tu jugak..sbb chance nk jmpe lg die kurg..

kne menjawab..sbb kita bkn duk kampung bahasa kias2..da kne keji xkn xnk jwb kn?xkn x bengang kn?


ak xcident niat elok nk g smyg kt chemor nk jmpe mamat nk amek pc die nk repair..


knp kne tag rempit lak..unfair! ak ade kereta pe..salah ke naek moto?




















btollah org ckp!! nk jd doktor kne nerd!!..no offense ak da kne! haha walaupun xsemua dktor cm die tapi aku tagg ko!!! ipoh xbesor!!

January 6, 2010

post emergensi!!!!!

hari ini wira kamikaze anjing berjaya mati dgn agung


setelah menumpaskan dua penentangnye hingga menyembah bumi...


sial!!!!! ak benci anjing die lak bls dendam mcm ini!!





okeyy bleh stat cter (bleh stat baca dgn rase saspen)



ak g jln2 naek moto dgn arep pada kelajuan cruising standard moto kuat la...


tapi ingat!!!!!!!!!!!! sekeras2nya kami bukan rempit!!!



seekor anjing melintas...nuun jauh di hadapan ...kelajuannya binatang haram ini melintas sudah melepasi laluan cruising kami fuuh lega~~sambil mengharap binatang itu sampai ke seberang dan kami sempat memintas belakang nya..


tiba2!!!!


sebuah kereta memotong...dgn lgi laju...si anjing haram takut dan berpatah balik dgn kelajuan yg luar kawalan..


kedudukan moto parallel(sebelah2) dgn kereta masing2 xnk kalah...kedudukan geografi...menuruni bukit..



kelajuan = masih lgi mood cruising moto kuat
rider=kebingungan moto meluncur laju(turun bukit)
aku=bersedia untuk impak
kereta = tiada terjejas mahupun ambil peduli
anjing=kurang pasti nk patah balik atau melintas -teragak2






BAMMM!!! moto melewati anjing


weeeeeeeeeeeeeekang bai!! kalah citer rempit!!!!!!




lambungan mengakibatkan pembonceng boleh melambung diatas kepala rider
disusuli rider terbang diatas pembonceng
motor di atas pembonceng juga
moto wikang seazab2nya..terlipat2 di udara dan singgah di atas kaki kiri aku..


terbang dan aku jatuh...menyembah bumi~~


ya-Allah ak mmpu mengucap sammbil bertarung diseret momentum tinggi selama 10 saat...


terlentang, meniarap dan berguling.....kategori jatuh-freestylo
jarak -6meter diseret ,1 meter stgh terbang~~turun bukit kot

wallet henset bersepah...wallet yg tebal baraii!!! poket blkg jeans barai gak!!!


bangun cari selipar~~cari rider,dgn aku darah menitik2 kulit terkoyak merata2... kutip wallet kutip henset..


rider muke pecah! kebetulan pki helmet parachute! xde visor~~~


ak terduduk!!rider bingung..impak hentaman


kebingungan sambil ditenangkann seorang abg yg kebetulan lalu


ak cuba membetulkn soket selipar yg tertanggal dgn azab dan ssakit, ak xsdar tgn sblh pth sblh dh koyak..


brader tu tolong btolkn slipar aku....ak dah blank!!!!


abes pikir~~~ pki sliper rider tgkkn moto..dan putuskan!!


ride nk g klinik kental!!!!!!bai!!!! nk xnk~


brader tadi dah bingung dan superduper plik!!


xpe..kental..ak dah mengah nk pitam darah byk kua...sampai je...



doktor semayang lak!!!!!


sudahnye ride 18km ke hospital besar... rase mcm kejap...dgn baju penuh darah..
org mst igt ak g riot!



sampai hospital~~ mak ai!!! rider masih mempunyai akal yg waras~~~ sempat cari parking!!dan kunci solek moto!!!!


okeyyy fine~~ then menapak ke kecemasan....ak seyes tingtong



rawatan bermula..segala patah2 di xray..koyak2 di jahit....luka di basuh..


pedih die basuh!!!!!! mcm jatuh moto tu lagi 3 kali!!



g amek ubat, g simen tangan...rider xde patah...cuma patah gigi dan koyak bibir..muka calar balar
ak yg pth tgn..tapi muka maintain!!! helmet mhl~~


sevis kerajaan amat lmbt...tukangg simen belum sampai...bilik xray tutup kne gne bilik laen, dan ak menapak sorg2 dari satu tempat g satu tempat...mcm nk pitam..ak da mengucap pikir maut


rider kaki calar teruk pkai slack... ak jeans lutut kaw2 la bleeding ibu jari kaki kanan koyak..


balik rumah....





kesimpulan-tangan kiri simenn tangan kanan ibu jari koyak

kesan- xboleh mesej atau angkat telefon sbb kesan calar wat aku susah nk grk ssendi

kaki kiri bengkak sengal~~




ak ambil 3 jam untuk tulis post ini sambil relaks2 kerana tgn ak amat2 lengguh gune sblh tgnn...



g ortopedik -dapat mc 4 minggu
..korg nilai la azab sakit yg setimpal dgn mc lame mcm tu, kondisi baek pulih dan kategori kemlangan kelas bpe pn ak xtau..


rider lagi kental bibir da besar mcm donat akibat jahit masih mampu mkn mee goreng mamak!!
lgi kental mc die 5 hari~~ sbb beliau hanya alamii kecedaraan luar yg amat terok...




ini xcident plg parah.. dalam hidup ak...













bak kate mkcik sblh umh..hadiah tahun baru!

January 3, 2010

rumah kosong

adik aku da balik skolah dgn bergaya PMR 8a



adik pompuan aku da pegi PLKN dgn bergaya gak


ahaha



ak dgn bergayanya nk tmbh keinginan tahun baru saye ulang keinginan yea bkn azam!!


kerana mostly org name azam nie saya agak kurg suka




dengan ini saya MOHD NAZRINIFWAT


berikrar sepertimana ikrar anak melayu mempertahankan perlembagaan melayu



1-akan bangun menjadi org berguna


2-taat pada perintah agama


3-tidak akan mengenang lagi sejarah2 agung


4-akan menjadi lebih stylo


5-akan menambah komitmen pada peljaran,


6-komitmen pada band dan populariti positif


7-akan terus menapak lebih jauh


8-akan mencari teman sehidup semati(agak berfikiran dua tiga kali sebelum menaip)


9-akan lebih fokus pada syarikat dan menjana wang


10-tidak akan meremeh2kn perkara2 yg berlaku


11-akan menghormati kedua ibu bapa


12-akan merubah penampilan yg lebih kemas


13-akan meyihatkan tubuh badan


14-akan beljar dengan lebih tekun!!!


15--belajar dgn lebih tekun!!!






sekian saya sedar saya dah banyak buat silap banyak buang masa time skolah time kt uitm.. saya banyak merunsingkan semua pihak


saya juga telah menerima cacian2 keji
makian2 membunuh..
kata2 meruntuh moral


walaupun saya kental membaham semua itu saya juga seorg insan biasa yg ade perasaan





dan saya berubah mulai saat ini





p/s hope fully

post tahun baru yg x baru sgt

first of all ape yg ak dpt tahun 2009


tade pape..cume enjin kereta baru


kerja yang best


rase idup yg xbape nk best


tahun 2009 tahun hartal aku dgn uitm..


ak istihar pulau+boikot+anti uitm~~


wahahaha don't ask why..but uitm is such a gay


okeyyy ak xnkk cter sal uitm..


pencapaian lagi baru


aku dah ade twitter ahahahaha! yg xbape nk best baru 3 folowers


http://twitter.com/jebronckhorst


apa laga folo2 lah..kalo tahun depan dapat seribu followers ak bg sorg singgit ahaha



ahah 21years old dis disember ahhhh bape taun je nk kawen kn?kn?kn?


aduh~~~ ahaha


expectations do hurts





btw its a nice year of 2009 walopon ak selebret kt Kampung SG lampam dgn cousins aku sahaja
tapi oke la..


watpe nk slebret kn?






nape xslebret ari esok? ari baru?minggu baru? ahhh same je..cuma jam tu die tukar tang tahun tu je..huhuhuhu ok



out


p/s sedang dgr lagu hey judes..dan dalam proses mengeluarkan lagu baru (ahahahaha mcm artis lak)