January 29, 2010

just a speech to treshold the passion










ego aku ditempelak hebat!


"While i agree that the Dubliners are by far the best, they are closely followed by the metal Gods who call themselves METALLICA!!!"



tengok sini


hahaha!!!


kadang2 dgr lagu folks layan juga kn kalo nk buat lagu


"Irish have such good folk music....being American blows...sometimes. "



haha metal god pon dgr the dubliners..jom kita



layan a.rahman hassan....


January 16, 2010

knape otak doktor sempit!?

sbb doktor nie byk mmbce dan ngadap dinding xbedunia..mybe xsemua..


oke dlm fail ak xcident moto..


ak g wat med cek up untuk g ipta sambung lagi blajar!saye ulang!! sambung lagi bljr!!


dgn muka sinis..doktor tu usha aku..dan nk amek BP dgn kasar..


ak da ckp BP ak normal.. MA kt luar br cek..die ckp ak xtahu pape?!


130/87 xke normal tu..bodo betol


ak pn sabar je lah..die herdik aku..


kmu nk racing lg lps nie??

nk maen moto lagi??rempit sane rempit sini?




ikot hati mat! ikut hati la kn!! kaki aku nk singgah je rusuk die..

tapi kn... mkbpk ak kn educated..dorg xaja ak cetu kbtuln je ak excident moto..




saya bkn racing..saya baru blik keje kbtulan kereta rosak aritu!~~


ni dtg naek ape? bas?!


kereta la dgn driver bapak saya kt luar....





xserik2 org mcm awk nie!



ya Allah hina sgt ke ak jtuh moto kwn2..ak bkn nye rempit pn..xde niat nk racing2 ke pailang2 ke mlm tu..kalo mlm tu ak tgh merempit..eksiden tu seyes ak g balik umh trus ! sndiri cari pnykit!


kemudian die kluarkn lampiran plg mahal dlm sampul tu...


tawaran ke......program kejuruteraan....dan sekian2....haaah! hah!hah!




pastu die komplen2 sal ortopedik report xlgkp kn tgn ak pth...byk hal douh doktor nie...kover malu..




time nk blah die tnye ak keje ape...


saye isp technichian, radikeltech...mrgkp founder radikeltech! ala..yg dtg service klinik ko kije nie..saye juge ditawarkn full scholar sambung blja ats dorongan syarikat..huhuhuhu



sblm bg smpul die tnye..awk merokok?

........tidak

knape ambil mase nk jwb awk tipu yea?

sambil gemggam, sampul aku(maen tarik2 haha)



time ni ak kuang ajo sket..jgn btau mkpk aku nt dorg mrh aku..haha..ak pntg sket kne cucuk lebih2


ak jwb

'you as a doctor shouldnt show your stupidity, u doktor u xleh detect ke i smoke ke x?n u doktor u xleh attitude sopan sket ke? if i didn't hev the right to live the privelege of educated life like you but i hv the right to be treated as an educated person!..


assamekom!!!


ak rse xrasional untuk kurg hajar..tp kdg2 zaman direct mcm nie bnd kne klear time tu jugak..sbb chance nk jmpe lg die kurg..

kne menjawab..sbb kita bkn duk kampung bahasa kias2..da kne keji xkn xnk jwb kn?xkn x bengang kn?


ak xcident niat elok nk g smyg kt chemor nk jmpe mamat nk amek pc die nk repair..


knp kne tag rempit lak..unfair! ak ade kereta pe..salah ke naek moto?




















btollah org ckp!! nk jd doktor kne nerd!!..no offense ak da kne! haha walaupun xsemua dktor cm die tapi aku tagg ko!!! ipoh xbesor!!

January 6, 2010

post emergensi!!!!!

hari ini wira kamikaze anjing berjaya mati dgn agung


setelah menumpaskan dua penentangnye hingga menyembah bumi...


sial!!!!! ak benci anjing die lak bls dendam mcm ini!!





okeyy bleh stat cter (bleh stat baca dgn rase saspen)



ak g jln2 naek moto dgn arep pada kelajuan cruising standard moto kuat la...


tapi ingat!!!!!!!!!!!! sekeras2nya kami bukan rempit!!!



seekor anjing melintas...nuun jauh di hadapan ...kelajuannya binatang haram ini melintas sudah melepasi laluan cruising kami fuuh lega~~sambil mengharap binatang itu sampai ke seberang dan kami sempat memintas belakang nya..


tiba2!!!!


sebuah kereta memotong...dgn lgi laju...si anjing haram takut dan berpatah balik dgn kelajuan yg luar kawalan..


kedudukan moto parallel(sebelah2) dgn kereta masing2 xnk kalah...kedudukan geografi...menuruni bukit..



kelajuan = masih lgi mood cruising moto kuat
rider=kebingungan moto meluncur laju(turun bukit)
aku=bersedia untuk impak
kereta = tiada terjejas mahupun ambil peduli
anjing=kurang pasti nk patah balik atau melintas -teragak2






BAMMM!!! moto melewati anjing


weeeeeeeeeeeeeekang bai!! kalah citer rempit!!!!!!




lambungan mengakibatkan pembonceng boleh melambung diatas kepala rider
disusuli rider terbang diatas pembonceng
motor di atas pembonceng juga
moto wikang seazab2nya..terlipat2 di udara dan singgah di atas kaki kiri aku..


terbang dan aku jatuh...menyembah bumi~~


ya-Allah ak mmpu mengucap sammbil bertarung diseret momentum tinggi selama 10 saat...


terlentang, meniarap dan berguling.....kategori jatuh-freestylo
jarak -6meter diseret ,1 meter stgh terbang~~turun bukit kot

wallet henset bersepah...wallet yg tebal baraii!!! poket blkg jeans barai gak!!!


bangun cari selipar~~cari rider,dgn aku darah menitik2 kulit terkoyak merata2... kutip wallet kutip henset..


rider muke pecah! kebetulan pki helmet parachute! xde visor~~~


ak terduduk!!rider bingung..impak hentaman


kebingungan sambil ditenangkann seorang abg yg kebetulan lalu


ak cuba membetulkn soket selipar yg tertanggal dgn azab dan ssakit, ak xsdar tgn sblh pth sblh dh koyak..


brader tu tolong btolkn slipar aku....ak dah blank!!!!


abes pikir~~~ pki sliper rider tgkkn moto..dan putuskan!!


ride nk g klinik kental!!!!!!bai!!!! nk xnk~


brader tadi dah bingung dan superduper plik!!


xpe..kental..ak dah mengah nk pitam darah byk kua...sampai je...



doktor semayang lak!!!!!


sudahnye ride 18km ke hospital besar... rase mcm kejap...dgn baju penuh darah..
org mst igt ak g riot!



sampai hospital~~ mak ai!!! rider masih mempunyai akal yg waras~~~ sempat cari parking!!dan kunci solek moto!!!!


okeyyy fine~~ then menapak ke kecemasan....ak seyes tingtong



rawatan bermula..segala patah2 di xray..koyak2 di jahit....luka di basuh..


pedih die basuh!!!!!! mcm jatuh moto tu lagi 3 kali!!



g amek ubat, g simen tangan...rider xde patah...cuma patah gigi dan koyak bibir..muka calar balar
ak yg pth tgn..tapi muka maintain!!! helmet mhl~~


sevis kerajaan amat lmbt...tukangg simen belum sampai...bilik xray tutup kne gne bilik laen, dan ak menapak sorg2 dari satu tempat g satu tempat...mcm nk pitam..ak da mengucap pikir maut


rider kaki calar teruk pkai slack... ak jeans lutut kaw2 la bleeding ibu jari kaki kanan koyak..


balik rumah....





kesimpulan-tangan kiri simenn tangan kanan ibu jari koyak

kesan- xboleh mesej atau angkat telefon sbb kesan calar wat aku susah nk grk ssendi

kaki kiri bengkak sengal~~




ak ambil 3 jam untuk tulis post ini sambil relaks2 kerana tgn ak amat2 lengguh gune sblh tgnn...



g ortopedik -dapat mc 4 minggu
..korg nilai la azab sakit yg setimpal dgn mc lame mcm tu, kondisi baek pulih dan kategori kemlangan kelas bpe pn ak xtau..


rider lagi kental bibir da besar mcm donat akibat jahit masih mampu mkn mee goreng mamak!!
lgi kental mc die 5 hari~~ sbb beliau hanya alamii kecedaraan luar yg amat terok...




ini xcident plg parah.. dalam hidup ak...













bak kate mkcik sblh umh..hadiah tahun baru!

January 3, 2010

rumah kosong

adik aku da balik skolah dgn bergaya PMR 8a



adik pompuan aku da pegi PLKN dgn bergaya gak


ahaha



ak dgn bergayanya nk tmbh keinginan tahun baru saye ulang keinginan yea bkn azam!!


kerana mostly org name azam nie saya agak kurg suka




dengan ini saya MOHD NAZRINIFWAT


berikrar sepertimana ikrar anak melayu mempertahankan perlembagaan melayu



1-akan bangun menjadi org berguna


2-taat pada perintah agama


3-tidak akan mengenang lagi sejarah2 agung


4-akan menjadi lebih stylo


5-akan menambah komitmen pada peljaran,


6-komitmen pada band dan populariti positif


7-akan terus menapak lebih jauh


8-akan mencari teman sehidup semati(agak berfikiran dua tiga kali sebelum menaip)


9-akan lebih fokus pada syarikat dan menjana wang


10-tidak akan meremeh2kn perkara2 yg berlaku


11-akan menghormati kedua ibu bapa


12-akan merubah penampilan yg lebih kemas


13-akan meyihatkan tubuh badan


14-akan beljar dengan lebih tekun!!!


15--belajar dgn lebih tekun!!!






sekian saya sedar saya dah banyak buat silap banyak buang masa time skolah time kt uitm.. saya banyak merunsingkan semua pihak


saya juga telah menerima cacian2 keji
makian2 membunuh..
kata2 meruntuh moral


walaupun saya kental membaham semua itu saya juga seorg insan biasa yg ade perasaan





dan saya berubah mulai saat ini





p/s hope fully

post tahun baru yg x baru sgt

first of all ape yg ak dpt tahun 2009


tade pape..cume enjin kereta baru


kerja yang best


rase idup yg xbape nk best


tahun 2009 tahun hartal aku dgn uitm..


ak istihar pulau+boikot+anti uitm~~


wahahaha don't ask why..but uitm is such a gay


okeyyy ak xnkk cter sal uitm..


pencapaian lagi baru


aku dah ade twitter ahahahaha! yg xbape nk best baru 3 folowers


http://twitter.com/jebronckhorst


apa laga folo2 lah..kalo tahun depan dapat seribu followers ak bg sorg singgit ahaha



ahah 21years old dis disember ahhhh bape taun je nk kawen kn?kn?kn?


aduh~~~ ahaha


expectations do hurts





btw its a nice year of 2009 walopon ak selebret kt Kampung SG lampam dgn cousins aku sahaja
tapi oke la..


watpe nk slebret kn?






nape xslebret ari esok? ari baru?minggu baru? ahhh same je..cuma jam tu die tukar tang tahun tu je..huhuhuhu ok



out


p/s sedang dgr lagu hey judes..dan dalam proses mengeluarkan lagu baru (ahahahaha mcm artis lak)