February 23, 2010

kuasa veto

hari ini aku bangun 7.20

pnt pnye pasal


menggelabah cari kunci keta


nk antar adik g tadika


pegi je kt depan kedai mak aku


adik aku dtg tpi keta..


dgn slambak (selambe badak)


"hari ini xnk pegi skolah tau...keje skolah xsiap"



tgk muka ibu...ibu just cakap biar je..






wah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! suke ati bapak je kn ...trus dapat green lite




dah la arini aku kelas lambat 10.30


satunya kelas bkn pada kul 8..


ade la chance nk bgn lmbt sket konon2..


leh lak die wat aku ceni..









cer try aku lak g kt mak aku..

"ibu.xnak g kelas , assignment xsiap"














konfem mak aku buang aku dalam tong sampah punye!!!






kecik2 dulu pn jnuh kne sebat dgn penyangkut baju..nak ajor jadi org..
(cecece..bajet da bejaye la kn?kn?)



ngehehe..parents aku bkn jenis yang menimang anak sampai kan cubit seinchi pon xleh..

ikut la,, kalo buat palat..ape yg singgah nanti kne terima seadanya la dgn ikhtiar dari ilahi..
kalo dibukan pintu hati dgn tali pinggang ..maka tali pinggang lah..jika penyangkut baju.. maka penyangkut baju lah..haha


bak kate org buat jahat biar sampai serik..nak maen hujan pon kne pikir dua kali, nak ponteng skolah??? pegh memang champ la!!!kalo abg aku dlu yea..Tarbaekk!!


sampai aku yg goyang nieh...kne g skolah nak aksik neutral lek.. kalo dua xgi tadika..konfem bapak aku lg bengang, konfem la sape yg nak cover line abg aku kt skolah nt bile cikgu yati tnye?

ngee~~ aku kcik2 lagi da leh pikir cetu ? hebat kn? jadi skill cover line nie mmg aku improvise la..bab2 ke kelas nie..ahaha born talented org cakap,,


beliau layak dapat anugerah kental xkesekolah time sekolah tadika dlu.. ko buat la apepn kalo xnk xnk lah beliau...





sampai time tadika mak aku bawak tiga botol air. teo, oren , air kosong




dalam kete je bila sampai abg aku akan keluarkan strategi.. arini xnk g sekolah, xde te'o

mak aku pn hulur...

"xnk te'o nak sunkist"

mak aku pun hulur..

"xnk la...nak air kosong"

mak aku hulur gak..



hahahaha sampai cetu akal mak aku nie nk halo suh g skolah..sampai sume alasan dah hafal...
tapi tu zaman aku dgn abg aku kenit2 lagi la..


zaman comey2 5-6 taun...haha..aduy..




things change...beza aku dgn adik aku pn 16 tahun...peoples see things differently.. mak bapak aku pn da byk bertolak ansur..maybe sebab abg2 kakak2 die pn da besar2..



"ala...die baru 5taun...nmpk je besar,biarla lebih sket anak last ,pasni dah xbli dah brg2 ceni..sume besor2"



ahaha oke2..


pikir bapak aku outstesyen je..2minggu nie kalo x..ari slase memang gua passing kt die la.. anta adik aku nie...

February 18, 2010

hot ke?

panas ouh dua tiga hari ni


memang xmenahan


nk update pn mls..koje part time pn duk kemas bukumuke je..


da tiga hari dirudum penat melampau..


hari ni kene "ranjo" (dikenekan) suh wat presentatsyen esok hari


pakai ketas mahjong yg org cine bawak bejudi tuh , gile projektor ribu2 xnk pakai


nk ranjo aku je kijenye...


igt nk g cari shirt tonite


ahaha saje2 nk buang tebiat



bukan ape aku skali beli bak kate org putih


once in a blue moon


aha...oke???


nk gak jadi ala2 minah2 gedik yg sket2 je post


"yeay shopping" "baru lek shopping" "shopping wif family" "my shopping list" "sedey xdpt shopping"


gile koje shopping je..mcm la slame ni die fakir miskin baru jadi kaya..jakun shopping hape..


bak kata kawan aku xlari tesco dikejar...



haha

mak aku saje kt tesco leh abes ribun2 sbulan sket gua xheran..dapat vip lagi gua g tesco.. lu org???haha duit juta2 abes ..nk kate stylo..aku tgk stended2 je..g kedai top meletop punye butik.. gua tgk promoter die saje jauh lagi kerek dari lu org haha tapi mak aku meniaga la..tesko pn tmpt gua maen guli2 je tunggu mak gua..




oke pas nie nk nk g "sugar " tgk member aku maen musik..



dah lame xperform jadi sangap..


jari pn baru nk matang2.. yg pth blumberganti2 haha



chalooo mera bettey

February 15, 2010

hang pikior le sendiri






“Benda ni sangat besar buat diri saya kerana ia menggunakan ‘tagline’ saya dan berdasarkan pengalaman hidup saya. Tapi hasilnya tidak mencapai piawaian saya, tidak mewakili siapa diri saya. Rasa terkilanlah.”-nabil



kalo korg minat komsas korg huraii lah jln citer movie nie..mcm cth bile nabil menang raja lawak die tukar jadi menang juara band..


tapi aku sgt seronok tgk budak uitm di toy-toy kan dalam citer nie..

seyes seronok..nampak cam bodo je dorg nieh

hahahahahah! kalo enkorg dak uitm..korg tau lah bnd nie sarcastic gle

tang guard je okeh kot..




part lawak tu , kalo korg kaki sporting yg lawak tu mmg lawak la..

kalo korg jenis tgk movie asal bosan..korg pn mood bosan je sampai sudah.. sudah lah!

haha!


tapi ade part yg deep gak..



kalo korg kaki kopak..memanjang xbeduit..da xbeduit malang menimpa2..jammed paleotak!

certain part tu korg leh trase sebak gak lah,xbyk pn siiiiiket je a..ak pn bkn jnis sebak leleh2 nie


ngee~~~


aku suke nabil bhn pompuan tu..tp ak xfhm motif pompuan tu dlm citer nie...memang xbermotif dgn menayang mini cooper die dgn ex mcm gile

dan motif Lan Meet Uncle Hussin yg last2 baru aku paham

mule2 tu ada gaya mcm citer yg band opie zami byk starring, mcm gile2 pengantin remaja, no problem, tapi yg nie last2 dorg jadi kn bnd tu real..so mcm kureng ahhhh!


ahaha


buang tebiat aku komen movie nie


sbb byk2 movie aku tgk, walopon ini xbest....sgt...


tp bg aku...byk bnd yg aku leh kutip...byk bnd yg ade kaitan gak dgn aku



sipi2 la..xbyk...sipiiiiii je...


ahaha



tenkiu enon for blanje the tiketing wayang...!!

February 10, 2010

dedicated to abah

When you mix training and dedication, you’re called a professional;

When you mix compassion and caring, you’re called a friend;

When you mix bravery and selflessness, you’re called a Hero;

When you mix all three, you’re called a Firefighter.



hey i found this quote somehow very interesting to share haha!! and not to believe that i made it myself..i quote it

February 2, 2010

tenang giler haha!

kadang2 aku rase idup ak cmbest gak..


pg2 ak pkai kasut g klas, adik aku plak kt sbelah pkai kasut g tadika..


xcukup 5 taun ag..tp da besor le tu..


kalo geng die tumpang naek lak...pnoh le bdk2 kcik kt blkg keta...


tgk comey2 je....cube folo lagu iron maiden yg ak pasang hahaha!


sbb tu g kelas pn best..sbb pg2 tgk muka budak2 yg kecik2 nie..yg xde masalah...


happy je idup




dan.....



mereka suka ke kelas....yea mereka ceria ke kelas...



kalo kt kolej..pg2 je sumer muke carik gaduh...sume mls2 haha yg rajin lak..gerak sorg2..



haha sbb tu ak liat bgn pagi dlu..



wah! tgk dak2 kecik yg excited nk g skolah nie...wat aku rse nk kekalkn momentum ke kelas




hehehe








tadika boley la!!!!




try g kelas ak tgk korg suke ke x..seari je...





hahaha!