March 22, 2010

dimental

setelah dimental akibat berurusan dengan kenalan bapak aku..

yang di delay sparepart laptop sebab stok kt malaysia xde..tgu kurier

nk oder kurier kne byk2 xleh sket2..brg pn byk..jadi sgt amat lambat

yang madafaka nye die komplen dekat bapak aku..padahal depan aku sume line klear jeh..

aduh..



setelah dimentalkan dengan cerita2 yang dia org susah bagaimana bapak die dtg tgk die kawen kete rosak..


dsb..


saye yg tengah mental berkata2


"dah tau family mcm itu ..lagi nak kahwin!?"(nada keras)


okeh aku ckp mcm itu..kerana...mcm xde otak..ke?fam ko tgh sesak ko leh bantai kawen susahkan sume org...


tapi saye tersedar mungkin orang yg dengar saya kata mcm itu akan cakap


"berlagak gile ayat ko, igt ko mewah sangat ke, org laen susah"


tapi realiti nya series..merujuk pos saya yang lalu..beliau yang kaki komplen nie lagaknya berharta , memakai kereta bersportrim yg konon mahal, dan bukan pkai Datsun 120y..xperlu saya nyatakan jenis2 kereta berlagak yg ade kt malaysia ini..


bak kata raja burhan - barang 1st class mentaliti 3rd class xgune bukan?


tetapi sekeras2nya


saye rase bersalah keluarkan statement kasar itu depan makbapak saya(makbapak beb)


walaupun hakikat saya dimental akibat laptopnye(padahal laptop tunangya yg die lingkupkan) yang da lame sangkut xreplace barang


padahal barang aku tukar dulu elok,,barang laen yg rosak plak bleyh die bantai klaim warranty.. aku pn consider die anak buah bapak aku kt tempat keje, aku pon cover la...


balik kepada statement kasar tadi


saya dengan rase berhati2..dan cermat , berpandangan jauh


akan berikrar!!!

1-memastikan status keewangan saya cukup stabil sebelum berkahwin
2-tidak akan menyusahkan mana2 pihak akan datang
3-tidak akan menyusahkan makbapak saya dalam hal2 membina masjid ini


haha

takut bai...

kalo kne kat batang idung sendiri

akhir zaman sekarang dahla Allah bayar cash je, ape2 yg kita salah..dalam sedar xsedar..atas muka bumi jugak dapat balasan..kecil atau besar..kita je xsedar

nanti mula la sentap,


"dulu cakap orang, tapi ko lebih kurg"




hahaha

maafkan saya makbapak...patutnya statement tu saye ludahkan pada muka kaki komplen itu sendiri bukan dihadapan kalian yg xbersalah..


haha! ikrar nie!! kopi paste simpan!! hahah

6 comments:

BusyGrowing09 said...

Ada org mmg akan amik kesempatan atas org lain. X kisah lar, da knal lama ke or mmg ade bau2 bacang ke.

Da2, jgn marah2. Die xde pkir kot. Em, buang senyum plastik tu. :D

nazrien said...

hahaha senyum plastik and being soothing

~enon89~ said...

alaaah pak cik merangkap ank buah pak cik kamaruzzaman,laptop sy elok je mr jeb nieh repair..good service maa..

weyh,
kalu cmtu ak bina msjid dlu la b4 ko..
hahahaha =P

nazrien said...

enon ko sgt sempoi

~enon89~ said...

silap tls..
pak cik kamarul zaman..
hehe =)

alleya said...

kami guru malaysia..berikrar dan berjanji..lalalalala..~

=)