August 22, 2010

diktator itu dan genjatan keamanan







Procedural Laws

Procedural laws were guidelines that told judges how to use other laws. These laws told in step-by-step detail how law should be enforced. Procedural laws even included such minute details as how many witnesses must be called forward for someone to be found guilty of homicide.

jangan takut, itu hanya mukadimah.., aritu ari khamis..gua masuk kelas lambat sket, biasala buat kerja amal, tunggu anak org bersiap, maklumlah gerak pegi kelas sekali, amek seruan kerajaan jimatkan kos..yg gua heran bagai nak rak..kelas yg gua lambat tu kelas diktator! boleh kate sepanjang gua naek tngga nk pegi tingkat 4 , segala kemungkinan2 terok gua dah bayang, antaranya menyayi, baca doa qunut, doa solat jenazah,jawab soklan maut dekat witeboard dan yg paling hustler die halau je..tros, sbb setakat ni yg paling ringan pn gua kne maki sampai loya.

tapi hari tu , segala2nya tenang..die teruskan mengajar, dan gua menapak bagaikan seoarang rakyat bebas yg berjalan di tengah kota tanpa perlu rasa takut dan gentar dengan pimpinan ala2 neo nazi , si diktator . (klik untuk cerita sebelum)


segalanya2 pelik



"satu sistem tak akan memenuhi kehendak org ramai"

ada yg xkena, ini bukan yang aku harapkan, senyuman beliau yang kurg ikhlas kepada kami, berjaya mengaburi rakan2 aku, si diktator sudah pandai bergelak tawa dgn lawak2 murahan rakan2 ku, yg sebelum ini disahut dengan sinis dan jerkahan jika seinci gelak kami taburkan.

demn!demn!demn!



hahahahah! gelak besar gua dengan komrad yg duduk disebelah ni... baru la gua trigt isnin ni ade evaluation lecturer!! peghhhh..patut la muke berseri2 , caring, melawak sakan dengan komrad2 laen yg padahal sedang bingung..





heheh..evaluation isnin ni terkawal, dgn sesi soal jawab bersama 4 panel dan kumpulan pelajar yg maksimum 20 org

ikut hati la kan.. nk je gua angkat tangan tinggi volunteer nk stay untuk sesi survey, walaupun sepanjang berbelas2 tahun gua terlibat dalam sesi akademik dan intelektual , boleh kata jarang tangan ini nak merelakan diri, bukan ape seronok juga leh maki2 , kutuk si diktator


tapi




gua steady low...nama gua pn xde dalam sesi evaluation, ahhh..

biarlah





isnin ni gua banyak keje lagi nk buat..



p/s- minggu hippies , tema minggu nie hippies... hahaha di bulan ramadan ni... selain mengisi masa dengan hal ehwal berfaedah..gua banyak layan cter best gak..macam taking woodstock.. huhu chaloo...

2 comments:

alleya said...

hahaha! utk mingu ni selamat la.. harap2 tiap2 mngu de evaluation kn? ekekeke

nazrien said...

sekali tu je pn..sbb nk naek pangkat haha demn!