November 26, 2010

cik enon

1. Apa benda yang paling penting dalam hidup korang?
benda yg sy maksudkan ialah org2 yg bergelar "keluarga"

2. Benda yang terakhir korang beli menggunakan duit korang sendiri?
marlboro merah kotak lembut

3. Dimana tempat korang ingin melangsungkan perkahwinan korang dan tema perkahwinan korang nanti?
kt umah mk bpk aku (tipikal?) hehe.. bertemakan "hari perkahwinan"

4. Adakah korang sedang bercinta sekarang?
terpulang pada definisi (awwww!! haha!)

5. Berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?
seberapa lama die mencintai ku (haha! org xhadap..aku pn xbulur!)

6. Dimana korang selalu berjumpa dengan kekasih korang?
selalunya jumpa depan2 la.. kate pn berjumpa kn??xkn fesbuk kot

7. Novel / buku / majalah yang terakhir korang beli?
how to kill a mocking bird baru dua minggu beli

8. Apakah nama penuh korang?
haha terlalu klasify untuk paparan maya! >_< 9. Antara mak dan ayah korang, yang mana korang lebih mesra?
sama

10. Namakan orang yang korang betul-betul nak jumpa dalam hidup korang?
Tok Wan..time kecik2 xreti sembang lagi...kalo tok wan ade lg skang boleh sembang2

11. Adakah korang basuh baju korang sendiri?
kadang2

12. Dimanakah tempat yang korang betul-betul nak pergi?
sweden

13. Pilih salah satu, peluk atau cium?
peluk

14. Beritahu 3 benda tentang orang yang tag korang

- satu geng bas skolah dulu2 hehe sampai skang
- straight forward
- seorg yg supportif!


15. 5 benda yang korang sangat-sangat sayang dalam hidup korang?
-harta benda yg aku bli sendiri
-harta benda yg org bagi
-harta benda yg
aku ada skang
-keta aku kot...
-helikopter kontrol -sayang gile woots!!

16. 5 lagu yang paling korang suka dan selalu dengar?
-black sheep- metric
-acces babylon -probot
-gloria-mando diao
-blitzkreig bop-the ramones
-resah-nitrus

17. Bila tarikh lahir korang dan kat mana korang sambut tahun lepas?
5 dis cerita besday lepas klik sini

18. 5 orang blogger yang korang nk tag
kurt cobain
sid vicious
sukarno
DR M
mat knopfler


kalo org laen yg suh buat ni...tobat aku xbuat haha ..naseb bek enon yg suh

November 19, 2010

its been awhile




its been awhile since i last updated my blog in English
..











its kinda rusty now i guess . The venom might be not so poisonous like before.
life went well so far , i managed to buy a novel after too many year of avoiding the bookstore
the book itself entitle "how to kill a mocking bird" kinda fit me



later i found out TESL student of maktab perguruan is studying literature on that same book,
i thought it was cool enough to buy something that is ..well i guess..not publicly well known,
end up they used the same book , throw me to a place where me myself would call "lame"

haha! whats more? they already done a movie based on that fucking novel.. yoshhh!! im so lefties la...haha well atleast im not so ashamed la to admit it.

how t0 kill a mocking bird movie trailer <<<- click here for the trailer


thanks God im not the type who read in the public, or else the senior old timer readers would pass by me and gave a cynical look and said to his partner

"poor kid...get exposed to good stuff very2 late nowaday"

and the other old man would said back

"yaa.. i thought the internet thought them well , but this one i guess is very lack of good literature"

funny though...but it's a nice thing to be read..won pulitzer award.. and i have no clues whatever it is, but it managed to BOld the book among others novel, the novel setback to the time where the Negroes still does not have the equality among american

it mainly teaches to be so fucking tolerate..and now i am not so in tolerate to set up a literature studies on that book

haha!

fewh~ i appreciate this novel much compare to "rojak" a local author mixed story which i conclude another mockery of "chicken soup for a soul".. gladly i did not buy that


the main thing here , is the moment , moment where i return home from hanging out or spending times with my mates, instead of holding tight to joystick of my precious joy machine the PS2.. now i tend to stuck my ears up full with my earbud earphone that spitting out some good nice melodies from my little creature that i love the most "my mp3" and i will dive deep back to the back of the old uncle sam scene.. in that novel

haha!

lame eh? well i guess in every game there's always a pitch for a steady sit..


p/s- i bought the book with her...

November 5, 2010

allergic

dua tiga hari ni aku allergic gila dengan satu benda ni

"bullshit"

bukan taik lembu..tapi ni yang org putih cakap

"bullshit"


haha


hidup aku xmenarik..tapi nasib baek dipenuhi dgn org2 yg menarik


satayfest dgn enon...icebreaking jamm session dgn myo dan ek,


haha


igt hukum Allah

xnk igt hukum Allah

igt hukum Alam

xnk igt hukum Alam

hukum Manusia pn ade


haha

enon slalu pesan.. ape2 pn senyap

jgn gelojoh

rilek..diam2 kosong bukan xberisi...

mcm brader aku slalu cakap la

pertimbangan tu yang penting..

aku slalu igt pesan enon

walaupun malam tu aku da terlajak roger dia

terlajak roger zizul , roger jadey sebab panas punya pasal

tapi aku tau enon cukup chill

walopon aku called off last2 minit

(xpe nanti aku open table blanje korg kite table talk lame sket)

pasal aku member dgn dia dari form kecik sampai besor

kalo bab bisnes aku bley depend kt dia pasal dulu kitorg bisnes pn

ribu2...


satayfest dgn enon pn best gile..

tapi phone aku xde adab

xbleh tutop shutter

haha

kalo x boleh aku post gambar

enon pn sporting je layan ak bab2 meraban ni

ahaha

knape aku cakap sal enon

sebab dalam byk2 membe

kita boleh tau

mcmana member hidup mati

mcmmana kenalan

mcmmana sahabat

mcmmana adik bradik

lepas satayfest aku gerak g icebraking dgn myo and ek, lpstu

lepak gila babi punya pagi dgn jadey amran, ek , hamid dan 2 table lagi panjang ,sembang pasal final,sembang pasal bola, sembang pasal banjir, xpasal2
adik2 kene ada skali..oke dekat pukol 3 ktorg gerak balik

haha




p/s-haha..apa yg aku ada skang pn dah cukup xpayah nk tambah.. SYUKUR beb..mak bapak
aku xde konflik, adik bradik aku sume ngam, hidup pn boleh la selesa, boleh aku pakai kete
boleh adik2 aku merasa duit blanje selesa duk asrama sorg matrik, sorg SBP , sorg je shot kementerian..haha member2 yg cool2..


membe aku cakap apa yg kita ada ni pn da best,xpayah susah2 nak buat best
haha


p/s- nk collect budak trans nk arrange g homestay kt japan pulak la..bosan je jalan2 malaysia haha