December 19, 2011

berhapdeting

aku malas nk buat intro tipikal


"dah lame xupdate blog..."


skip that part


actually intern ni aku lepas habis je design header blog yg aku baru pakai ni


maka mencurahlah aktiviti buang masa yg xterhingga


sampai lah dah malas nk hapdet


mcm2 benda jadi


mcm2 nk citer


hopefully


lepas kelas bukak ni


hidup kembali norma la

October 22, 2011

getting a kickstart

Sometime heading up for a kickstart reminds me how thoughtful life meant to be,

Konsisten
Fokus
Not giving up


Tu semua penting

Haha

Tapi bile byk benda nak buat , byk benda pulak nk kne fokus

Sigh

Bila la ade cter best

Yg bleh gua upload n syer
Published with Blogger-droid v1.6.6

October 3, 2011

2.30.707.1

just now i've updated my htc incredible s software

the download size about 30 mb

what i was expected was not there

but what did i notice is

the clock widget which previously didn't showed up

when i downloaded some "scene" from htc hub

is now available in my stock clock widget

and the "Dock" icon has change and so other few icon



____________________________________________________



this maybe just a regular application updated

well can't wait for the

sense update

September 7, 2011

nasik goreng tandoori

Bajet nak makan roti nan, skali baekkk pnye da abes sudahnye oder nasik goreng ayam tandoori

Sangap roti nan xlepas gak nak wat cane
nk blah...tapi gua da jadi mayor kt sini

Hahaha mayor kt foursquare je pn

Tapi jatuh la kredibiliti kalo belah

Regular beb


Makan semua yg sen2 msti die potong

Diskaun


Motif nye

Aku tulis ni


Nk btau yg

superb best la

Ayam tandoori sini
Published with Blogger-droid v1.7.4

September 5, 2011

rayyyya

Raya taun ni rasa senior gile haha
Sebab badan makin beso kot
Semalam ahad...g braye leh kate
Konvoi ramai gak la...



Sebenarnya la
Raya mmg sgt bosan
Dan xde life

Kalau ko dok umah

Haha

Go out and seek for forgiveness!
Published with Blogger-droid v1.7.4

August 22, 2011

ujan lebat ekon xde bai opis

Nk siap2 ujan lebat glevavi
Short story
Xgi la opis arini

Haha dak intern tapi mcm bos

Hahahahah

Kt dapur dah bau biskut raye dah ni mak dgn adik aku buat


Dugaan beb

Published with Blogger-droid v1.7.4

August 15, 2011

test android posting

Haha
Bajet


Mcm fulltime blogger je
Published with Blogger-droid v1.7.4

August 14, 2011

follow balik

ko tau dulu aku paling alah menatang ni la

tapi memandangkan aku dah ada kepala blog yang baru

aku memupuk gaya pemikiran realist

bukan untuk menyatakan betapa rendah nya kemampuan aku

menulis sastera , berpuisi , atau bersajak

tapi aku nak cakap

aku dah blogging sejak 2008

atas dasar

"true"

aku menidakkan polisi

"follow balik"

tapi sekarang dibulan ramadhan yang mulia

aku abaikan polisi itu






"walaupun blog aku xde pointer yang sparkling2
background aku xde labuchi
semua benda pn xstylo
xkiut
title pn xde background image
xpink
"






aku

berpegang pada pepatah


melayu kuno



"you gotta earn , what you want to earn"

so

lets hunt some follower


don't worry

i do read your post



im not some clueless redneck

who just drop follow and go

im someone

haha


at least im being honest


lets kick some atmosphere and show em how we speak out our mind


"hail to the blogger"



ini benchmark baru

i'll work some out

August 13, 2011

kepala baru laaa



430 pagi

penat sampai xleh tdo

penah dengar?

penat sampai xlarat nak tido

sampai kul 11 malam kat opis

12 malam baru makan heavy sket

berbuka makan biasa2 je kt opis

banyak keje la

xbanyak pun sebenarnya

tapi keje yang xbanyak tu lak

yang leceh2 dan renyah gile khinzir

bile xlarat nak tdo

aku mula la meraban

bukak illustrator

miang nak tukar header

yang dah bertaun aku pakai

nah ini lah

hasil nya

haha

tengok la kat ats

kalau buruk bagitau

jangan harap aku nak tukar sebab kau

hehe

respek buat mantan header

dah lame berbakti beb

header lame ni gmbr sendiri

kt gig mana ntah


around 2008

ok ciao!

abadikan header lame kt sini

tapi aku bajet

kang aku bosan

aku pakai gak yang

lame ni balik

dah jadi janda daaaah header ni

saaaaaaalute!

haha!






August 6, 2011

formula rengengtong




formula







dua tiga menjak ni memang agak pening la nak cari

formula memilih ringtone yang menenangkan kepala

ye la kadang2 on call kalau bunyi

time2 senyap bunyi

time2 tido ke

saket hati gak kalau asyik bunyi sama je







jadi

macammane nak bunyi sama tapi xbosan?







walaupun banyak kali bunyi tapi masih lunak di telinga

sebab kata2 orang muda

kadang2 dari telinga turun ke kaki

jadi formula harus tepat untuk menjauhkan dari

apa yang patut kita letak ditelinga

tiba2 nanti di pijak bawah kaki







ye lah kadang2 deringan pada masa2 genting mampu

menjana tindakbalas rensposif

jadi ingin aku tegaskan!

penggunaan ringtone yang sesuai adalah sangat penting!





__________________________________________________









oke dah jumpa haaa

maaf agak hippies sket yg ori punye version jadi saya download yg versi the kooks seperti diatas

oh btw ini hippies haha






agak awkward versi ori ----->> klik untuk versi ori


pakai lagu ni nyaman sket kot sambil benak hati aku menyatakan rasa lega








_____________________________________________________







oh ini lak phone aku..hehe xdela maju sgt xsmartphone pon









suam2 kuku je..tapi usia die ni dah 4 tahun




_____________________________________________________







dah download aku pn convert la format mp3


masa nak transfer





hahahahahahaha





gelak dulu even xkelako pn

baru aku teringat

semalam phone aku baru lepas terjatuh

skrin barai



_____________________________________________________









aku terlupe

sekarang aku pakai phone sub yg ini je

aaaaaahaa

ada idea?

nak cari rengengtong yg versi ini plak

hee

dayyum..



August 4, 2011

hujan ramadhan

lepas balik keja aku dgn arep decide nak g bukak pose kt luar
secara amnya hari masih awal
jadi berlegarlah kami mencari port2 rare untuk berbuka

time ni lalu kedai biasa memang xsinggah biasalah kalau boleh
5minit nak berbuka baru pit stop

journey bermula bile lapor diri dekat bos
amek duit maintenance


...................................................................................


nak jadi cerita bab2 planning ni memang meriah la
walaupun satu motor dua kepala je

tengah syok2 amek angin
time tu lah semua kedai pn tutup yg mana kitorg slalu target

biasalah

benda2 yang dok cari ni lah selalu hilang , slalu xdak
jadi tengah decide sudahnye pit stop last nk g dekat " seri daud " je sebab hujan dah nak turun
dekat sket dgn rumah incase ape2

otw tu lebat gile vavi la

sampaikan flight

yamaha lc 135 kitorg divert and landing dekat taman cempaka

gile LAME !

ofis dekat2 situ , g kelas , makan tgh hari (time bukan ramadhan) , semua pn buat kt situ
xkan lah function besar aku nk berbuka pn terpaksa dekat situ
tensi kejap haha

kite plan boleh la nak xnk Allah tentukan




...................................................................................


baru intro


haha


parking cari table , banyak pulak macha lepak sini
asap berkepul2
biasalah dorg xpuasa buat ape nak jeles
jam pun lagi 10 minit nak berbukak


memang agak kelas la layanan belum apa2 lagi
potongan2 kecil buah-buahan macam
pisang tembikai , epal , oren dihidangkan


aku dah rabak kang mau mamat2 nepal ni tax sepiring 3-4 hinggit

baru nak maki , die angkat tangan ,

"ini free aa macha bukak puasa punya juga"

aik aku pulak kena macha... vasterd betol


depan aku ni pakcik tua naek beskal
memang org xamek order

aku bajet mesti die dilayan secara fascist disebabkan beliau kerja kutip2 barang

ini part sensitif

bagi aku la stereotaip ke ape benda korg nak panggil
ini xpatut jadi ,
sedih kot , kalao boleh nak je aku bayarkan table pakcik ni
bukan sebab table sebelah ade awek separa cun yang duk sibuk tunggu waktu berbuka
cuma mingkin aku ni dididik dengan rasa perihatin yang tinggi

okeh

aku dengan tabiat penghuni tegar mamak
selamber badak oder roti planta je

memang kebiasaan menu tu kalau lepak buang masa hari2 biasa
sebab baru aku tau yang aku nak berbuka jadi menu tu agak kurang wajar

berikutan encik arep kawi oder nasik goreng pattaya berlauk.

pedulikkan ..aku yakin kt rumah menu konfem lagi meriah



...................................................................................


klimaks



abes makan , aku tgk pakcik ni just amek roti kosong je and makan
oh baru aku tau die chinese, sbb tu dia xdapat free gift buah2an
rilekk

aku bukan nak cakap die dilayan secara racist
aku bukan nak cakap pasal kesederhanaan die bukak puasa

aku pn roti planta je

apelah sangat roti kosong berbanding roti planta
lebih kurang je kenyang nye

aku bajet die xde duit pn nak bayar
walaupun die pakai kemeja , seluar slack, dan terompah merah

pandangan mata normal mampu menilai status dia

lepas makan die tegur sorg lelaki india ni

member dia kot .. ajak duduk sekali

kalau scene korporat

konpem mamat yang dipanggil tu akan dibelanja kan?

mamat tu duduk dan berbual mesra



...................................................................................





peleraian



time mamat tu nak blah , apek tadi

ofer die kepingan kotak untuk dijadikan payung

ye lah kan ke tengah hujan, mamat tadi pn jalan kaki je

walaupun aku tengok aku yakin status die mungkin standard2

rumah belakang tu je

mamat tu menolak (aku bajet die tau kotak tu apek tu nk g jual )

tapi apek tu insist nk gak die amik

last2 die amek gak bila apek tu cakap

"nevermind u take half i'll take half"

die xde duit nak blanje , jadi die ofer kotak tu buat payung

aku yakin mamat tu xnk amek sebab kesian kt die

tapi sebab die dah cakap cmtu , mamat tu amek gak nak jaga ati




....................................................................................



nampak x?


ini bukan iklan satu malaysia

tapi

sedaif-daif umat walaupun die berlainan agama , lain bangsa , lain status dengan org lain

die ada naluri

"berkongsi"




...................................................................................




jadi xsalah kalau amek singgit
dan letak pada mana2 tabung sedekah yang kita jumpa

singgit je

biarla orang nk kutuk ibadat ko yang lain suam2 kuku ke

perangai camcibai ke

buang singgit untuk kesenangan orang lain




xpe kot





bos enon

enon ni kawan baik aku

nak jadi cter aku xnk cter sal enon

sebab kelibat bos beliau lebih mendatangkan nafsu kepada aku untuk menulis malam ini

maaf enon

nak jadi ceriter la enon ni sebelah partition je opis aku

xde la opis pn , kire markaz aku buat keje la..

partition sebelah ni kepala besor die nama wahhib

die ni bagus orang nyye

kompeni debt collector yg enon keje ni die la punye

kan ke die bos enon

aku mls nk kutuk jadi aku nak puji bebanyak

...............................................

beliau adalah insan yang paling berjimat sehingga kan budget untuk buat partition ofis yang 1300 beliau nego sampai 300 , yang sampai arini xpasang2


beliau juga sangat dikagumi pesaing2 sehingga sehari 5 debt collector dari pelbagai syarikat debt collector akan kol beliau..heh kalau dah kol tu xkn nak bagi sedekah kn?

suara syahdu beliau sgt lunak sehingga perbualan beliau sering kedengaran sehingga ke meja aku , yang juga terletak bersebelahan ofis beliau , yang juga dipisahkan dengan sekeping dinding dan sebuah pintu

beliau seorang berdedikasi ...mana x nya ..tiap2 pagi akan ada taklimat kepada pekerja2 beliau , dari pelbagai department yang terdiri dari pada seorang budak praktikal , dan enon sendiri ,

seorang pembersih , sehinggakan partition ofis aku juga akan beliau tampal zon merokok yang aku rasa hanya selang 2 meter dari meja aku, dan akan pastikan setiap rokok yang dibakar mestilah di bawa ke zon tersebut , yang terbuka ..luas terbentang , hanya beberapa tapak kaki dari meja aku ,

seorang yang prihatin oh mane mungkin tidak prihatin, pagi2 ramadhan yang pertama lagi sudah bertanya sama ada aku lapar atau tidak , dan pada besi kedua yang aku angkat untuk bantu beliau renovate ofis , sudah offerkan aku air hundred plus , dan tidak habis2 mengatakan beliau ramai channel jika mana2 staf berasa lapar pada bulan ramadhan

cekap dalam melaksanakan tugas , kecekapan beliau adalah sgt efisien , setiap kali rokok dinyalakan (yakni pada bulan bukan ramdhan) di kawasan meja aku yang aku rasa selang beberapa kaki dari zon merokok oleh sesiapapn, beliau akan buka pintu ofis aku , menghulurkan kepala beliau yang separa halus itu , sambil menyemburkan air freshner , untuk memastikan staf2 berdekatan aku (iatu encik arep sahaja) menghidu udara segar

seorang penasihat yang tegar , beliau sering memberi pandangan dan komen membina ketika kami yang langsung tiada ikatan dgn beliau , bekerja didalam bidang kami , ketika kami membuat maintenance atau baikpulih, beliau akan memberi kata2 semangat seperti buang sahaja part itu , suruh sahaja dorg beli baru , sangat bijak kata2 beliau

ahh

kalau diikutkan 3 keping dvd pn aku sanggup dokumentarikan cerita dan kisah beliau , seorang tokoh kontemporari abad ini , maskulin dan romantik

tapi apakan daya



August 2, 2011

indeed of a need

there's time when

enough is enough

i know where i belongs

August 1, 2011

ramadhan

biasalah melalui proses urbanisasi

ibadah tetap utama

bukan aku nk pessimis

tapi

aku nak cakap je la

ramadhan ni

bukan macam function

malaysia lawan singapura

bukan macam

minggu bahasa malaysia

jadi

xperlulah mengurbankan ramadhan

kerana

isi lah ia dengan penuh humble

penuh

rasa rendah diri

penuh ketaatan

kerana ia adalah rukun islam

yang wajib

rai-kan ia sepatutnya

kalau boleh la kn

yg mana suam2 kuku keduniaan yang kite taksub dan lalai selama ni

yang mana kite asyik hanyut

dah lapang perut siang hari

xkan nak beranjak sket kn?

at least

mesti ada bawak perubahan

xbanyak pn sket

macam aku selalu ingat ustaz aku cakap la

alih barang yg ganggu perjalanan

jumpa sampah dan masukkan dalam tong sampah

adalah antara tingkat-tingkat iman

sedar xsedar kita masih beriman

walaupun sekecil2 zarah

jadi

meriahkan la iman sementara

setan ni xde

sementara badan ni ringan

sementara hari banyak masa

ye la kn

minum pagi sejam paling bastard pun

lunch sejam

belum beli cucur pekena teh tarik petang2 lagi

skang

kan dah lapang

so xkan nak nganga kn?

xkan nk tulis sajak , puisi , berkasih sayang

benda2 literal dunia kn?

sekali sekala Allah da lapangkan masa kita bulan

Ramadhan ni

spend sket la masa

mana tau tabiat yg kita duk buat dalam bulan pose ni

boleh tebawak2 time bulan2 xpose kn?

kn?

kn?

dah abes tulis ni mesti lah aku kena cakap benda common yang semua budak urban selalu mock

"selamat beramal"

sekian


July 27, 2011

yg paling xgemar

e.g nk bangun pagi la kn

da switch mode nak bangun lambat

tapi kena bangun gak

xkesah la kn


tapi kalau seminit sekali di gerak

seminit sekali di suruh bangun

memang yang paling xtau

nak cakap ape lah

nak2 benda nak buat 7.15

6.30

dah kena gegar seminit sekali

jangan cmtu

nanti panjang masa tambahan

aku required

........................................................................

e.g

depan ade gelas


si A suh aku amekkan

dalam ati lagi 30 saat aku amek la


tapi xsampai 2 saat Si B suh aku amekkan lagi sekali


kire double speaker la ni


haa


terus aku jadi mcm

lagi 30 tahun kot baru aku amekkan

jangan maen2

buat aku macam

xpaham bahasa lak

kn?

..........................................................................................

satu lagi

bukan aku xtau aku kena wat ape

bukan aku xtau ape yg aku kena buat

tapi

kalau org lain yg xpenah tau pasal ape aku buat

tiba2 nak sound mcm dia lah yang tau sangat

tu pn masalah gak

e.g

"apesal ko lambat .nt org tu bising la ko ni bangang lembab"

macam lah die kenal org tu kn?

mcmlah dia org tu kn?

e.g 2

"ko terok subjek tu sebab ko xhormat lecturer ko memang xstudy g kelas
pn buat cm bapak ko lecturer"

mcm lah dia tau aku g kelas cmne kn?

mcm lah die sekelas dgn aku kn?

mcmlah die kenal lecturer tu kn?

mcmlah die penah amek port lak kn slame ni?


.....................................................................................................................


BIasalah Mulot






July 25, 2011

virus fb yg sgt kacang

mase first time la...

time first time dapat

tenang gak la..dah biase kn..

lame baek punye riki

segala malware , proxy , apa semua aku da buat

last2

boleh

........................................

datang sebijik lagi


fuuh


yang ni versi lagi baru

remove host pn xjadik

regedit pale bapak ape pn

xbleh gak

lagi gengster

pakai win defender

tendang terus shutdown

on blek safe mode

die tendang lagi

fakap betoi le

3 jam aku ngadap

setel

heh..

sekali lagi terbukti


aku lagi otai

...............................................


tapi


yang shilake nye


baru aku tau tadi


pakai msncleaner je


lagi kacang


~~~~~~~~~



basterd






July 24, 2011

warna

design boleh tahan la lagi

sampai bab kaler

aku

mesti slow

haha

bukan rabun kaler

ntah le

kaler kat adobe illustrator tu

xcukup kaw kot

hahahah

July 19, 2011

me myself and the social networking

bosan

useless

facebook

yg xabes2 pasal itu ini ..semua xbetol semua itu ini

kerajaan la fuckup kerajaan la bajingan itu ini

pembangkang la bengkang pembangkang la itu ini

semua emosi semua ikut-ikutan

twitter

xabes-abes

biasalah dah nama tahi twitter


fuck !!



"where's the fucking fun?"





July 12, 2011

sembang

dua tiga hari ni aku rasa mcm aku duk dekat palestin

mesir , iran , bosnia

padahal

depan mata

nasi lemak dgn teh ais yg xabes minum lagi

aku yakin

bukan aku sorang

je

yang

kebingungan

tapi

semua orang ada otak mulut sendiri ..

jadi

RESPEK

tu je..

July 10, 2011

series sedih

sedih dengar cerita ada pakcik ni

meninggal

lepas kena bom pemedih mata anti rusuhan

masa

dia


join


rally


BERSIH 2.0


semua orang ada pendapat masing-masing.. pasal benda BERSIH ni..tapi siapa yang berani nafi kematian beliau tidak memberi erti apa-apa? siapa?

semua benda jadi sebab

ada punca

tu je

sumpah aku sedih sebak , pasal benda ni xsepatutnya ada kematian...


July 4, 2011

antara aku dan LI

li tu bukan lah nama org.. ye lah ku li ke..ali ke

bukan2

li tu kata ganti nama sendiri (eyeke?)

ahah

latihan industri

arini start

gua dah la rambut satu sem lepas xpenah potong

so kalau nk potong pegi LI

xpayah la kot

aku bukan LI kilang pon

haha

chow

June 19, 2011

sedih pn ade jugak




hari ni aku dah malas nk letak lagu dalam blog


pasal aku online malam2 bute


pastu laptop usang aku ni lak mempunyai sistem audio berkeupayaan menjana bunyi yang teramat baik


jadik kekadang malam2 duk syiok usha blog ..bile keluar lagu


terkezut ayam jugak la


paling menyampah time nak edit la..(sejak dua menjak ni aku da lembut hati nk edit2 blog)

view blog je mesti memekak (baru aku tau sgt annoying)

haa memang lah kalau letak lagu sedap xannoying

tapi lagu "twinkle2 little star" skali pn kalau dah sejuta kali adik aku dok azankan dalam umah ni

rase nk pijak tu ujud jugak..


ok ini profile aku kt mixpod..hoho sebelum wujud facebook lagi aku dah pakai..mase aku try FB dulu..aku ckp "layout die same mcm mixpod"



kn layout FB mule2 dulu dekat2 nk same sket..yg skang dah urban la

long story become short


kalau rase nk dengar jugak..mai la kt sini



part sedih


Sedih jugak sebab masa aku buat mixpod tu..zaman friendster..memang akan setia aku letak kt
blog atau page FS

tapi FS pn dah xlayan..MYspace pn dah xbrape HTML mcm dulu

tinggal la kt blog je


tapi nk buang lak...

nk x nk la kn?


haha playlist je pon

nampak la

dunia semakin berubah


ceeeeeeeeeeeeewah!



sekian terima kasih



har har har


http://www.mixpod.com/jebronckhorst

June 17, 2011

my wishlist

there's few things running up my head

need and must buy

but soon i will

after all it is just another stupid wishlist of mine


first of all




my converse

need a new pair of those..this time it's badly worn out , itulah futsal itulah jogging and itulah hiking

new pair of sport shoes

well to makesure that my next sneakerswould be officially treated as it should

wallet

pretty damn hate the wallet but the calls hasn't been made yet for a new one

flippers

need one of those getting tired of my sandals ..pretty worn out too

jeans

need at least one ..i mean a new one haha the only reason would be ..its been ages since i last bought one?

bass

i need a bass..but if i thinking of retiring i would be a no call

ipod touch

haha this is stupid ..but wishlist is stupid right? this should be up the top , but for the unreasonable reason you sink down the list hahha





that's all and im fucking proud because i updated my blog


sekian terima kasih

June 11, 2011

jebat

#paper geologi



die cte dapat name jebat sbb die ni buas sgt

die cter kadang org panggil die wantom

tu cerita zaman aku baru kenal die dalam sejam dua

jebat kawan aku ..sama2 kt uitm


sama2 lepak chill kt kuala perlis

jalan2 hujung minggu

aku kenal jebat, sob yg bawak..buat geng berasap time orientasi kt uitm

sape yg berani berasap time tu mau kena hell dgn OC yg bajet bajingan

kitorg steady je undergound

nak masuk sem3

jebat extend sebab dia sakit

kitorg yg laen proceed mcm biasa

(ada gak masa die extend die dtg melawat bawak kisah pasal rawatan die)

ada benda aku xboleh lupa pasal jebat

#g makan2 tgh tunggu kereta sewa



masa tu trip geologi gi langkawi , parents aku blum masuk duit , sebab memang xpatot bagi blanje pn time tu , duit aku yg abes awal , g langkawi lak trip, so mintak duit sket , time lepak dpn resort before nk gerak g site , semua budak2 beli topi bajet konon panas gile la trip g tengok gunung and batu-batuan tu , aku lepak dgn jebat dgn sob dgn apat dgn lan...
jebat tanye aku "xnk ke beli topi mcm dorg"
aku jawab "bkn xnk tapi xde duit , kalo ade dah beli spuloh dah"

aku xhadap pn menatang tu..saje bikin panas je haha padahal dah meluat tgk dak2 dah bajet
jadi arkeologist

pastu jebat hilang...tau2 die dtg dari celah mane die letak Rm50 dalam poket aku ..tergamam jap
ok..boleh buat blanje..ptg tu abah bank in duit..aku byr kt jebat ..rupanye bukan duit jebat pn jebat g pinjam kt judin
#geologi trip pekan kuah lepas kluar duit




benda tu aku igt sampai hari ni betapa concernnye sorg member ..xkesah la die pinjam judin ke sape ke..tapi aku tau time tu die nak aku mcm org lain boleh spend beli benda ..


dulu

aku ,jebat , zack ,sob ,apat , lan ,mal , syur , zunu

ni muka2 tegar chilling kt perlis sampai la kadang2 penang

sorg2 blah

syur g uitm penang transfer sane lps ade konflik dalaman dgn tphep

lepas tu mal plak g uitm dungun tuka amek tourism

zunur blah g ipt laen

zack tuka course g seri iskandar

jebat extend saket

apat , lan ,aku menyusul lak lepas tu

tinggal sob alhamduillah dah grad

kitorg ade amek gamba before exam..time tu SEM2 semua ade kt situ ..yg xde mal dgn zu sbb dieorg kos laen ni tu gambar zaman kejatuhan haha..paling pressure


tgk gamba tu..yg tinggal sob je maintain abes walaupun susah payah




time jebat nk balik perlis..lepas dah kua hospital die singgah medan gopeng..sempat la jumpa jap

tu la last time..die cter pakcik die dah ade keje untuk die.. ak pesan jgn repeat2 dah

aku psiko2 die cakap konfem die pn mesti sem 7 haha! xpn xabes diploma !

konfem die kena bahan sebab amek kesatria kena pakai uniform bomba hee

haha ..stended nganjing member2

aku xtau die abes ke x

kelmarin

jebat dah xde

die dah meninggal

macam semalam baru aku lepak dgn jebat

tapi dah lame dah semalam tu
#blutooth dari fon jebat mkn burger





masa jebat baru keluar hospital and nk balik uitm

sambung balik pengajian yg die tunda sebab sakit

time tu aku pn da xblaja uitm

banyak kenangan aku dgn arwah

caci maki bahan membahan

banyak gak la..

sebak rasa dia dah xda

emm....

kelmarin jebat dah xde

aku doa ko ditempatkan di kalangan org disayangi-Nya




p/s: aku dah xde mood nk update blog..tgk la gap last update bila haha tapi pagi2 ni aku buat sebab jebat..steady bat...seronok kenal ko ..



March 23, 2011

kemuncaknya mekanikal










aritu aku gerak awal g kelas..sebab nk siap kan programming and study untuk test

nama je "gerak awal ke kelas"

padahal "pegi mamak n bukak buku"

sambil aku rase aku lah org paling educated dekat situ..

ye lah..buat programming kt mamak sambil org laen tgh bersarapan dan online fesbuk

itu sudah cukup nak menyatakan yg aku ni berdedikasi

walaupun test hanya berbaki 1jam dari time aku start sampai tadi


.........................................................................................................................................


oke

blkg aku ade pkcik tiga org...

semua sembang pasal kereta canggih..

semua touch screen...

semua panel elektronik...

sembang ipod..iphone...

tbe2...

dialog yg menyentap telinga aku


"tapi man kawan aku ni prof mekanikal di USM ..dia sendiri cakap..kemuncak zaman mekanikal tu sendiri pada zaman 70an! semua teknologi lepas tu semua useless! merepek!"



haha..kadang2 betol jugak kan..

zaman muscle car... robot besi...semua tu nampak

fascinating gile..!



semua benda kukuh ..dan tahan..mcm kereta2 lama...machinary lama2 semua mcm besar and tough


even nak gerakkan mainan pn kene pusing anjal spring tu...nk gerakkan dia..mana pakai bateri..
jam pon sama...semua pakai kinetik...nak gerakkan apa2 semua pakai gear


zaman tu..smua benda based on oil..engine...mcm sekarang semua focused on electronic and electric...

semua pn pakai gelombang radio..xpakai handphone


pakcik tu cakap


"zaman sekarang kalau takde wireless..xde elektrik...semua gelap! semua mati akal!
"



fuuuuuuuuuuuuh respek abes beb!!!



sekali phone die bunyi..




"aipon4 da.................................."

March 19, 2011

February 5, 2011

basikal babi-q xda klue

pengenalan

sumpah aku xde klue nk tulis ape

itu fakta paling besar dalam penulisan kali ini..

kalau kt twitter setiap fakta harus ada tag seperti = #fakta

jadi aku nk tulis balik

"sumpah aku xde klue nk tulis ape #fakta"

oke baru boleh start tulis


****
basikal
(isi 1)

first of all

adik aku dah beli basikal

style kn??

bagi budak dibawah paras separa matang

itu sudah cukup memuaskan hati beliau

untuk keterangan lanjut g usha belog adik aku..sebab hal2 rumahtangga bapak aku

memang sume die yg paling rajin update

KLIK SINI



*****

babi-q(isi 2)

baru-baru ni komrad2 perantau kembali ke ipoh dan melapor diri untuk aktiviti2 terancang yang perancangannya mengambil masa paling maksimum kurang 18 jam dari kelangsungan aktiviti. maka hasil nya amatlah menghairahkan













aku pn xbrape arif sal port ni..walopn arif@arep ikot sekali..aku masih x arif2..tapi oke ape

haha


****

penutup


chaloo!

January 23, 2011

jenuh

jenuh ni kalo bace banyak kali bunyi mcm pelik je...

kalo sekali xpe die jadi mcm biase


jenuh nk buat kroje


kroje ni kalo bahasa stended org putih panngil work

kalo melayu jati panggil kerja

kalo melayu UP panggil keje

kalo melayu separa sedar panggil kije


bile kroje banyak.. die jadi jammed


kalo jamm mcm jamming (maen musik ramai2)

sernok le jugak

kalo jamm mcm butter sedap le jugak

kalo jammed mcm trafik jammed


tu memang mangkor le...


mangkor ni xde bahasa org putih

die stand alone

skali kalo dah kluar memang org xcakap ape


mangkor ni menurut definisi old taimer yg jual air kelape sebelah carwash otw nk g semayang kt mesjid kg kpyg cakap


lesu , mendap , xketahuan


ntah le..


kalo mankaq lak bunyi mcm xmesra sgt har har har


oke


aku da mangkor kroje banyak..

January 18, 2011

misteri sgt ke?

hidung mungkin salah satu objek kembang kempis yang mengasyikkan

tapi kalau dah tersumbat

semua hal pon sumbat jugak..

"tido terbalik

tido terlentang

tido terbungkang

apa jua gaya tido"


belum mampu menyelesaikan misteri

disebalik idung tersumbat

tumblr

da lame maen tweet tringin

nk convert blog g tumblr

mcm best je

best ke?

try buat untuk band dulu

www.madefakermelodies.tumblr.com

tgk la dua tiga hari

kalo syok

layaan

kalau dah nama tadika

heh

kelas pukul8 malam pon

aku kene

bangun pagi2 jugak

ni sume tadika punya pasal

semalam beria aku tdo lambat nk meraikan kelas yg setat lambat laun hari ini

tahu2..

pukul 7 makhluk kecik bruniform kuning


dah ade kt hujung kepala


oke


xpe



no big deal..

nanti da besor


ak nk pau duit PTPTN die!

need a new layout

in need of new layout before

i could rush my adrenaline back

of posting new post

live been so busy lately

no time for anything except some stupid updates of my *lame routine on twitter

if you drop by..dun forget to follow me on twitter

search = jebronckhorst