March 23, 2011

kemuncaknya mekanikal










aritu aku gerak awal g kelas..sebab nk siap kan programming and study untuk test

nama je "gerak awal ke kelas"

padahal "pegi mamak n bukak buku"

sambil aku rase aku lah org paling educated dekat situ..

ye lah..buat programming kt mamak sambil org laen tgh bersarapan dan online fesbuk

itu sudah cukup nak menyatakan yg aku ni berdedikasi

walaupun test hanya berbaki 1jam dari time aku start sampai tadi


.........................................................................................................................................


oke

blkg aku ade pkcik tiga org...

semua sembang pasal kereta canggih..

semua touch screen...

semua panel elektronik...

sembang ipod..iphone...

tbe2...

dialog yg menyentap telinga aku


"tapi man kawan aku ni prof mekanikal di USM ..dia sendiri cakap..kemuncak zaman mekanikal tu sendiri pada zaman 70an! semua teknologi lepas tu semua useless! merepek!"



haha..kadang2 betol jugak kan..

zaman muscle car... robot besi...semua tu nampak

fascinating gile..!



semua benda kukuh ..dan tahan..mcm kereta2 lama...machinary lama2 semua mcm besar and tough


even nak gerakkan mainan pn kene pusing anjal spring tu...nk gerakkan dia..mana pakai bateri..
jam pon sama...semua pakai kinetik...nak gerakkan apa2 semua pakai gear


zaman tu..smua benda based on oil..engine...mcm sekarang semua focused on electronic and electric...

semua pn pakai gelombang radio..xpakai handphone


pakcik tu cakap


"zaman sekarang kalau takde wireless..xde elektrik...semua gelap! semua mati akal!
"



fuuuuuuuuuuuuh respek abes beb!!!



sekali phone die bunyi..




"aipon4 da.................................."