July 2, 2013

burn the ship

citer die skang

dah start keje dengan komitmen

itu je aku nak kabo

sebab keje ni banyak pakai laptop

ade lah mase aku nak menggodek2 blog ni

kakakaka



February 14, 2013

Cuti Camping

nak jadi cerite

7 anak muda, berkesinambungan dari sembang malam di manjung,
sesi mengeteh dan brainstorming selepas jelajah kenduri kawen,
maka meletup le idea nak ke trip mancing,


#DayZero


berbekalkan kabel cekang xbrape power yang aku ade ni,
aku gamble kan aje nasib budak2 ni,
kononnye boleh setting ke belum,

ah lantakkan

planning ke belum bertukar servis
akibat flooded dgn org yg pakat raya cina
nak jugak masuk hutan

maka


dengan rasa serba salah, sedikit rasa aib, kredibiliti dicabar
aku kiblatkan amarah aku ni pada botman di banding,
aku talipon dan nyatakan hasrat untuk mengubah layar,


dan menukar koordinat kiblat ke arah yang lebih produktif
ternyata perbualan telefon yang singkat itu mengundang seribu persoalan
persoalan demi persoalan mulai timbul


botman yang aku amanatkan dengan  RM 0.7K
dengan selamber tanye aku bawak dapur ke idak?
dengan selamber tanye aku ada belerang ke idak?
dengan selamber tanye aku bawak khemah ke idak?


aku tunggu je bile die nak tanye aku bawak bot sendiri ke idak


kalau die tanye cenggitu, tau le aku jek perut dia setibanya aku dijeti 


xcakap banyak, aku call zek si tikus,
dengan harapan memberi beban mencari khemah,
dengan harapan die mampu memberi tangan,


xsia2


usaha aku membebankan zek membuah hasil,
beliau dengan selamber membebankan bulat,
ternyata bulat menjadi mangsa korupsi antara kami,


#Day1


pagi2 lagi aku dah bebankan zek selaku Public Relation officer,
aku amanahkan die supaya berkumpul didepan rumah hery bittersweet (baca: rumah bulat),
tepat jam 6pagi,
jangkaan aku tepat, naim membuktikan kutukan kami selama ini benar belaka,
beliau lewat ! dan kelewatan naim mengaburi kelewatan aku pada pagi itu,
tanpa ucap terima kasih kerana mengaburi,
aku antara orang pertama yang menabur maki-makian manja,
diselit gurauan kasar, perlian keji dan kata2 kurang kesat.


kami masih tenang dan berlagak pawer
jam berdetik seolah makin laju
namun rokok masih ditangan
sambil melihat herry bittersweet diawal pagi keluar membuang sampah


tepat jam 7 lebih kami berangkat,


........................................

dah ada titik2 ni xkan xfaham lagi ye dak
macam biasa,
nanti free aku sambung tulis lagi

heuheuheu







January 28, 2013

kawen dan talipon pintar

#taliponpintar

cukup tiga minggu

tiga minggu

aku xdek wassep ,
xde social apps dalam bentuk mobility,

masih ok

masih belum tergugat



#kawen



sabtu lepas

pegi kenduri kawen

"Annas dan Atiqah"

"Fatin Ahmad dan Suami"


trip simple ni mengisi jugak la hujung minggu yang aku rasa hampir nak kosong tanpa aktiviti.








January 19, 2013

provokasi itu jenaka orang bijak


sila lihat tajuk

sudah cukup provokasi

mereka yang membakar api provokasi ini

dikalangan orang yang bijak2

namun yang menyahut dan melatah

adalah orang yang tidak bijak

baca tajuk sekali lagi

dan duduk diam

jangan berbuat apa apa

berlagak tenang

kerana

berlagak itu satu provokasi

tetapi

tenang itu satu provokasi paling dewa


maka bertenang lah