February 14, 2013

Cuti Camping

nak jadi cerite

7 anak muda, berkesinambungan dari sembang malam di manjung,
sesi mengeteh dan brainstorming selepas jelajah kenduri kawen,
maka meletup le idea nak ke trip mancing,


#DayZero


berbekalkan kabel cekang xbrape power yang aku ade ni,
aku gamble kan aje nasib budak2 ni,
kononnye boleh setting ke belum,

ah lantakkan

planning ke belum bertukar servis
akibat flooded dgn org yg pakat raya cina
nak jugak masuk hutan

maka


dengan rasa serba salah, sedikit rasa aib, kredibiliti dicabar
aku kiblatkan amarah aku ni pada botman di banding,
aku talipon dan nyatakan hasrat untuk mengubah layar,


dan menukar koordinat kiblat ke arah yang lebih produktif
ternyata perbualan telefon yang singkat itu mengundang seribu persoalan
persoalan demi persoalan mulai timbul


botman yang aku amanatkan dengan  RM 0.7K
dengan selamber tanye aku bawak dapur ke idak?
dengan selamber tanye aku ada belerang ke idak?
dengan selamber tanye aku bawak khemah ke idak?


aku tunggu je bile die nak tanye aku bawak bot sendiri ke idak


kalau die tanye cenggitu, tau le aku jek perut dia setibanya aku dijeti 


xcakap banyak, aku call zek si tikus,
dengan harapan memberi beban mencari khemah,
dengan harapan die mampu memberi tangan,


xsia2


usaha aku membebankan zek membuah hasil,
beliau dengan selamber membebankan bulat,
ternyata bulat menjadi mangsa korupsi antara kami,


#Day1


pagi2 lagi aku dah bebankan zek selaku Public Relation officer,
aku amanahkan die supaya berkumpul didepan rumah hery bittersweet (baca: rumah bulat),
tepat jam 6pagi,
jangkaan aku tepat, naim membuktikan kutukan kami selama ini benar belaka,
beliau lewat ! dan kelewatan naim mengaburi kelewatan aku pada pagi itu,
tanpa ucap terima kasih kerana mengaburi,
aku antara orang pertama yang menabur maki-makian manja,
diselit gurauan kasar, perlian keji dan kata2 kurang kesat.


kami masih tenang dan berlagak pawer
jam berdetik seolah makin laju
namun rokok masih ditangan
sambil melihat herry bittersweet diawal pagi keluar membuang sampah


tepat jam 7 lebih kami berangkat,


........................................

dah ada titik2 ni xkan xfaham lagi ye dak
macam biasa,
nanti free aku sambung tulis lagi

heuheuheu